Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Εθελούσια έξοδος και προσλήψεις από τον όμιλο ΕΛ.ΠΕ



Από το site του ΑΝΤ1 αναδημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση, που μοιάζει περισσότερο με δελτίο τύπου των ΕΛΠΕ παρά με ρεπορτάζ, μιάς και η χρησιμοποιούμενη φρασεολογία ταυτίζεται με εκείνη των δελτίων τύπου της εταιρείας.


Ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση προγράμματος μετεξέλιξης σε όλες του τις δραστηριότητες. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχουν σχεδιαστεί βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες επιχειρηματικές δράσεις, με στόχο τη δημιουργία αξίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του.
Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική του ομίλου επικεντρώνεται στις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου και υποστηρίζεται από ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα, που συμπεριλαμβάνει την αναβάθμιση των Διυλιστηρίων Ελευσίνας και Θεσσαλονίκης.
Έμφαση παράλληλα έχει δοθεί στη βελτιστοποίηση των οργανωτικών δομών του Ομίλου και στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του, με τη στήριξη του οποίου έχει πραγματοποιήσει την επιτυχή πορεία του.
Με βάση τα παραπάνω, το Δ.Σ. της Εταιρείας, στην υπ. Αριθ. 1137/11.06.2009 συνεδρίασή του, αποφάσισε την πρόσληψη 297 εργαζομένων με σύμβαση εργασίας αόριστης διάρκειας, μέσω των οποίων θα στελεχωθούν οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται με τον εκσυγχρονισμό των δύο Διυλιστηρίων και θα καλυφθούν οι προγραμματισμένες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων. Οι σχετικές αναλυτικές προκηρύξεις των θέσεων θα δημοσιοποιηθούν μέσω του τύπου έως τέλος Ιουνίου.
Παράλληλα, θα εφαρμοστεί έκτακτο πρόγραμμα ενθάρρυνσης οικειοθελούς αποχώρησης, που απασχολούνται στον τομέα Έρευνας και Παραγωγής Υ/Α και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ καθώς και των εργαζομένων, που έχουν σοβαρά και αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας και επιθυμούν την ένταξή τους σε αυτό. Οι εργαζόμενοι/ες που θα αποχωρήσουν μέσω του έκτακτου προγράμματος, δεν πρόκειται να αντικατασταθούν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα ή εθελουσιαγινοταν εδω και τια χρονια.τωρα το πηρατε ειδηση??

Unknown είπε...

24-6-2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

UPSTREAM: ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Έρευνα και Παραγωγή (UPSTREAM) δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το πρόγραμμα ενθάρρυνσης εθελούσιας αποχώρησης που έχει προετοιμάσει μεθοδικά και στοχευμένα για το μόνιμο προσωπικό της Έρευνας η Διοίκηση της εταιρείας.

Είναι αδιανόητο ένας εργαζόμενος να αποχωρήσει για το καλό του, ώστε να αναπτυχθεί η εταιρεία σύμφωνα με την απλοϊκή ανακοίνωσή της. Πιστεύουμε ότι η εταιρεία διοικείται από έξυπνους ανθρώπους.

Εμείς ως εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ αναμένουμε την ανασκευή της πρότασης της Διοίκησης και περιμένουμε για να δούμε (wait & see) πότε θα προχωρήσουν οι επενδύσεις στο UPSTREAM. Έχουμε υπομονή και μπορούμε να περιμένουμε αλλά πραγματικά δεν ξέρουμε αν έχει υπομονή η κοινωνία, το κράτος και το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας που αποτελούν τους κοινωνικούς εταίρους. Γιατί η παρούσα Διοίκηση αποφεύγει επιμελώς να αναπροσαρμόσει το χαρτοφυλάκιο του UPSTREAM και το στέλνει στο διηνεκές παρόλο που το εξήγγελλε στον τύπο;

Δηλώνουμε ότι η πώληση της Λιβύης μας βρήκε σύμφωνους, μας βρίσκει όμως κατηγορηματικά αντίθετους η φημολογούμενη πώληση της Αιγύπτου, η ολιγωρία στο Μαυροβούνιο και η μη πραγματοποίηση ερευνών στην Ελλάδα στο διάστημα πριν χαθούν οι περιοχές. Η ανάπτυξη του UPSTREAM δεν αποκλείεται αυτόματα από την ανάπτυξη του DOWNSTREAM αν δεν αποφασιστεί στρατηγικά από το Δ.Σ. της εταιρείας. Εμείς πάντως δεν γνωρίζουμε τέτοια απόφαση.

Κύριοι ειδήμονες των υδρογονανθράκων, καλό θα ήταν αντί να εξαγγέλλονται προγράμματα για αποχώρηση του προσωπικού, να κοιτάξουμε προσεκτικά τι κάνουν οι εταιρείες που εγκαταλείπουν τα πρατήριά τους στην Ελλάδα και πού θα επενδύσουν τα κεφάλαιά τους (ΒΗΜΑ 21-6-2009): Στο UPSTREAM βέβαια, γιατί είναι η πηγή του πετρελαίου και αποφέρει κέρδη.

LIVING WITH UPSTREAM and not LEAVING UPSTREAM

Η Γενική Συνέλευση του ΠΣΠ-ΕΛΠΕ