Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Lukoil-Ισραηλινοί κόντρα σε ΕΛΠΕ-Μotor Oil για Shell





Από το "Σοφοκλέουςin" αναδημοσιεύουμε:


Ισραηλινές και ρωσικές εταιρίες προστίθενται στη λίστα ενδιαφερομένων για το δίκτυο πρατηρίων και τις λοιπές εγκαταστάσεις της Shell στην Ελλάδα, που αποτελούν επίσης στόχο εξαγοράς για τα ΕΛΠΕ και τη Motor Oil.


Η ισραηλινή Delek Group γνωστοποίησε προς το χρηματιστήριο του Τελ-Αβίβ όπου είναι εισγμένη, ότι ενδιαφέρεται για το "κομμάτι" της Shell στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν είναι βέβαια αν θα υποβάλει τελικά επίσημη προσφορά.


Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί ένα κύκλος διερευνητικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς να έχει γίνει ουσιαστική διαπραγμάτευση.


Στη λίστα των οιονεί διεκδικητών προστίθεται και η ρωσική Lukoil, που ενδιαφέρεται να επεκταθεί στην ελληνική αγορά και η αποχώρηση της Shell της προσφέρει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία.


Το ρωσικό γκρουπ έχει ήδη ισχυρή παρουσία στη Βουλγαρία και τη Σερβία, όπου διαθέτει μεγάλα δίκτυα πρατηρίων. Η επέκταση προς νότον αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του, ο οποίος μπορεί να υλοποιηθεί ευκολότερα με την εξαγορά έτοιμου δικτύου και εγκαταστάσεων αποθήκευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: