Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΛΠΕ: Εως τα μέσα του 2011 η αναβάθμιση του διυλιστηρίου Ελευσίνας


Από το Capital αναδημοσιεύουμε τις δηλώσεις του κ. Ι. Κωστόπουλου:

Βρυξέλλες (Dow Jones) Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ELPE.AT) αναμένεται να προχωρήσουν σε αναβάθμιση ύψους 1,1 δισ. ευρώ, στο διυλιστήριο στην Ελευσίνα έως τα μέσα του 2011, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Γ. Κωστόπουλος.
Η αναβάθμιση θα προσθέσει 40.000 βαρέλια hydrocracker την ημέρα και 20.000 βαρέλια flexicoker την ημέρα στη μονάδα, σε συνδυασμό με νέες περιβαλλοντικές μονάδες, πρόσθεσε ο κ. Κωστόπουλος.
Το project έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να κεφαλαιοποιήσει την ανάπτυξη της ζήτησης σε μεσαία διυλισμένα προϊόντα –κυρίως diesel– στη Ν.Α.Ευρώπη.
Η ζήτηση για μεσαίας διύλισης προϊόντα αναμένεται να ενισχυθεί κατά 2,5% στην περιοχή ως το 2020, σε σχέση με ανάπτυξη 0,3% στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Παρά την περιφερειακή ανάπτυξη, η ευρύτερη βιομηχανία διύλισης αναμένεται να παραμείνει υπό πίεση κατά τη διάρκεια του 2010, από την επιπλέον δυναμικότητα διύλισης που αναμένεται, συμπλήρωσε ο Κωστόπουλος.
«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία… αλλά το μεσοπρόθεσμο outlook παραμένει θετικό» πρόσθεσε ο ίδιος.

© Dow Jones Newswires

Δεν υπάρχουν σχόλια: