Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Μπουρλότο στο Μπουργκάς;


Από την Αυγή αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο, όπου μεταξύ των άλλων διατυπώνεται και ο προβληματισμός για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΕΛΠΕ:

Η (φιλοαμερικανική) θέση του Γ. Παπανδρέου περί επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη έχει φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς στο ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα, ο Χρήστος Παπουτσής (που, όπως όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ψήφισε τη συμφωνία στη Βουλή...), εντοπίζει το πρόβλημα στον έλεγχο του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ. Έλεγε χθες ο Χρ. Παπουτσής, που γνωρίζει τα ενεργειακά και τη "διπλωματία των αγωγών", ότι "τίθεται θέμα του ελέγχου του δημοσίου και του ρόλου του δημοσίου στα ΕΛΠΕ" και ότι "δεν μπορεί να προχωρήσει καμία άλλη διαδικασία, εάν δεν ξεκαθαριστούν τα συγκεκριμένα ζητήματα". Και αμέσως μετά διαβεβαίωνε ότι "όχι, δεν θα παγώσει το σχέδιο, γιατί το κράτος έχει συνέχεια".

Βέβαια το ΠΑΣΟΚ ξεχνά ότι εκείνο έβαλε τον λύκο (Λάτση) στο μαντρί και τώρα φωνάζει ότι του έφαγε όλα τα πρόβατα. Τι περιμένουν; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει πίσω τα ΕΛΠΕ από τον Λάτση; Μιλάμε για τον Γ. Παπανδρέου, που τα μεγαλοστελέχη του ομίλου Λάτση του οργανώνουν τραπέζια με επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: