Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Χρυσοχοΐδης: Τα σχέδια για ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ

Από το Euro2day αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη του Μ. Χρυσοχοϊδη στην Α. Καλαϊτζόγλου:

Κατά της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ και υπέρ της διατήρησης της ΔΕΗ και των ΕΛ.ΠΕ. υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση τάσσεται ο υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης στο κοινοβουλευτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο euro2day, ο κ. Χρυσοχοΐδης εκτιμά ότι σήμερα υπάρχουν δυσλειτουργίες στην αγορά ενέργειας, που τις εντοπίζει στις στρεβλώσεις του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, στην έλλειψη διαφάνειας στην κοστολόγηση και στην υστέρηση του ελέγχου τήρησης των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού.

Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε ο ΔΕΣΜΗΕ και η ΡΑΕ και τάσσεται υπέρ της ανεξάρτητης λειτουργίας τους. Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τη ΔΕΗ, υποστηρίζει την ανάγκη να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην αγορά, υπό την προϋπόθεση ότι θα διαθέτει διοίκηση υψηλού επιπέδου και εγνωσμένης αποδοτικότητας, ορθολογικά τιμολόγια που θα βασίζονται σε πραγματικά μεγέθη κόστους και θα εφαρμόζει ρυθμίσεις για ισότιμη πρόσβαση στα ενεργειακά αγαθά όλων των πολιτών.

Τάσσεται επίσης υπέρ της απόσυρσης ρυπογόνων μονάδων της ΔΕΗ, του εκσυγχρονισμού άλλων και της κατασκευής νέων λιγνιτικών μονάδων με τη χρήση νέων τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων και η δέσμευση και αποθήκευση του διοξειδίου του άνθρακα. Ακόμη, διακηρύσσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αποδεχτεί την απόφαση της Ε.Ε. για εκχώρηση δικαιωμάτων και εκμετάλλευσης λιγνιτικών αποθεμάτων σε τρίτους και δεσμεύεται υπέρ της δημιουργίας one stop shop για την αδειοδότηση επενδύσεων σε ΑΠΕ.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης Μ. Χρυσοχοΐδη

-Σε ποιους άξονες θα πρέπει να βασίζεται η μακροχρόνια ενεργειακή στρατηγική της χώρας;

Το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει την ενέργεια με μια πολύπλευρη και πολυδιάστατη πολιτική, η υλοποίηση της οποίας θα εξασφαλίζει:
1. Ενεργειακή ασφάλεια και αυτονομία.
2. Φθηνή ηλεκτρική ενέργεια.
3. Παραγωγή νέων θέσεων εργασίας και καινοτόμων προϊόντων στην οικονομία της καθαρής - πράσινης ενέργειας.
4. Αξιοποίηση των ενεργειακών επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Βασική αρχή αυτή της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της ενέργειας είναι η αρχή της ισόρροπης διαφοροποίησης πηγών αλλά και προμηθευτών προϊόντων ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων και των οδών μεταφοράς. Στόχοι μας είναι η εξασφάλιση της επαρκούς τροφοδότησης όλων των περιοχών της χώρας µε ηλεκτρική ισχύ και ενέργεια στο χαμηλότερο δυνατό κόστος καθώς και η διαθεσιμότητα της αναγκαίας εφεδρικής ισχύος.

-Ποιοι όροι απαιτούνται για τη διασφάλιση και την πραγματοποίηση ενεργειακών επενδύσεων;

Θα έλεγα ότι το πλέον βασικό είναι οι επενδυτές να βρίσκουν απέναντί τους ένα συνεπές κράτος που θα λειτουργεί με τον επιθυμητό βαθμό αξιοπιστίας. Αυτό σήμερα δυστυχώς δεν συμβαίνει όπως αποδεικνύει και η περιπέτεια όσων έχουν προσπαθήσει να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η εφαρμογή ενός αποτελεσματικού θεσμικού και ρυθμιστικού πλαισίου, καθώς και των αντίστοιχων υποστηρικτικών μέτρων και δράσεων συμβατών με τις υποχρεώσεις μας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Θεωρείτε σκόπιμο να επανεξεταστεί η πολιτική μίγματος καυσίμου για την ηλεκτροπαραγωγή; Σε αυτό το πλαίσιο θα είχαν θέση οι νέες τεχνολογίες δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα;

Το πρόγραμμά μας προβλέπει τη σταδιακή απόσυρση των παλαιών μονάδων παραγωγής που έχουν χαμηλό βαθμό απόδοσης και υψηλές εκπομπές καθώς και τον εκσυγχρονισμό των υπόλοιπων λιγνιτικών σταθμών. Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπεται και η εγκατάσταση νέων μονάδων παραγωγής με χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της καθαρής καύσης αλλά και με πρόβλεψη αποθήκευσης και δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα.

-Υπάρχουν φωνές στην αγορά ενέργειας που υποστηρίζουν ότι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε ο ανταγωνισμός, μιλούν μάλιστα για χειραγώγηση. Τι πιστεύετε εσείς;

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στην αγορά ενέργειας. Η έλλειψη επενδύσεων τα τελευταία χρόνια από την πλευρά της ΔΕΗ έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση "εμπόρων" ενέργειας που χρυσοπληρώνονται κερδοσκοπώντας εις βάρος του καταναλωτή.

Σήμερα είναι απολύτως απαραίτητο να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση των στρεβλώσεων του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και της λειτουργίας της αγοράς, έτσι ώστε να υπάρχει διαφάνεια στην κοστολόγησή της και αποδοτικός και συνεχής έλεγχος της τήρησης των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού.

-Το τρίτο πακέτο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας υποδεικνύει μια σειρά παρεμβάσεις που αποσκοπούν τόσο στην ανεξαρτησία του ΔΕΣΜΗΕ όσο και στην ενίσχυση του ρόλου της ΡΑΕ. Εκτιμάτε ότι υφίστανται λόγοι για τέτοιου είδους παρεμβάσεις;

Και οι δυο οργανισμοί είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Όταν η Έκθεση Μακροχρόνιου Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, ο βασικός ενεργειακός οδικός χάρτης της χώρας σε βάθος δεκαετιών, αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει και ο υπουργός είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα.

Η θέση μας είναι υπέρ της ανεξάρτητης λειτουργίας των επιβλεπόμενων φορέων χωρίς αυτό να συμβαίνει εις βάρος της αποστολής τους.

-Ποιος πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι ο ρόλος της ΔEH σε μια πλήρως απελευθερωμένη αγορά ενέργειας; Θα πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της;

Η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο (τουλάχιστον 51%) και να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στις νέες συνθήκες της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Αυτό όμως έχει και μια σειρά προϋποθέσεις. Η ΔΕΗ πρέπει να αποκτήσει διοίκηση υψηλού επιπέδου και αναγνωρισμένης αποδοτικότητας που θα στοχεύει κατά προτεραιότητα στην εξυγίανση των οικονοµικών μεγεθών και της δοµής του κόστους λειτουργίας της, στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος και της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών της, καθώς και στην αποδοτική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της.

Εξίσου σημαντικό είναι η ΔΕΗ να λειτουργεί με ορθολογικά τιμολόγια που θα βασίζονται σε πραγματικά μεγέθη κόστους. Παράλληλα, να εφαρμόζει μέτρα, κανόνες και ρυθμίσεις για ισότιμη πρόσβαση στα ενεργειακά αγαθά και υπηρεσίες από όλους τους πολίτες της χώρας και ιδιαίτερα από τους οικονομικά ασθενέστερους και γεωγραφικά απομακρυσμένους. Ο ρόλος της Πολιτείας προς την κατεύθυνση αυτή, για τη στήριξη δηλαδή των υπηρεσιών κοινής ωφελείας στον τομέα του ηλεκτρισμού, θα είναι συνεπής και σημαντικός.

-Κρίνετε σκόπιμη την επαναλειτουργία της ρήτρας καυσίμου ή είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση;

Η ρήτρα καύσιμου πρέπει να εφαρμόζεται ανελλιπώς. Όπως καταλαβαίνουν όλοι, η τιμή της ενέργειας δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από το κόστος παραγωγής της και άρα και από την τιμή του πετρελαίου. Προσοχή όμως: η τιμή της ενέργειας πρέπει να ακολουθεί τις διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου και στην κάθοδο, όχι μόνο στην άνοδο, όπως έγινε με το σύστημα που εφάρμοσε η κυβέρνηση της Ν.Δ .

-Θα ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και οι διαπραγματεύσεις για την ανάθεση του δικαιώματος εκμετάλλευσης του ορυχείου της Βεύης;

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τον όμιλο των εταιριών της ΔΕΠΑ (όπως εξάλλου και τους αντίστοιχους της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ) οχήματα που υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη αναπτυξιακή προσπάθεια που σχεδιάζει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι συζητήσεις περί αποκρατικοποίησης είναι άσκοπες. Στο θέμα των δικαιωμάτων εξόρυξης λιγνίτη έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει το γεγονός ότι ο συμβιβασμός μεταξύ της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οδηγεί σε απαράδεκτα αποτελέσματα.

Το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε θα αποδεχτεί αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, η οποία οδηγεί σε εκχώρηση εθνικού πλούτου. Χρειάζεται και οι επόμενες γενιές να έχουν ένα απόθεμα, ούτως ώστε σε στιγμές κρίσιμες για το έθνος να υπάρχουν πηγές ενέργειας εδώ στη χώρα.

-Ένα κρίσιμο ζήτημα, όπως το θέτει η αγορά, είναι οι επενδύσεις σε ΑΠΕ. Μπορεί να υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, ωστόσο αποθαρρύνεται από την ύπαρξη πολύ μεγάλης γραφειοκρατίας. Τι μέτρα πρέπει να ληφθούν προς αυτήν την κατεύθυνση;

Πράγματι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στο θέμα των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που ταλανίζουν τις ΑΠΕ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και λύσεις. Η σημερινή δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία αδειοδότησης πρέπει να αντικατασταθεί.

Το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα σχέδιο αδειοδότησης μιας στάσης, τη σύντμηση και τήρηση δεσμευτικών χρονικών προθεσμιών, τη μείωση του αριθμού των γνωμοδοτικών φορέων στο απολύτως απαραίτητο καθώς και τον σαφή καθορισμό του περιεχομένου γνωμοδότησης κάθε φορέα.

-Ένα ακόμη κρίσιμο θέμα είναι η τροφοδοσία με φυσικό αέριο των νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που κατασκευάζονται αλλά και αυτών που σχεδιάζονται. Η ΡΑΕ μιλά για έλλειμμα 1 δισ. κ.μ. ετησίως. Τι μέτρα σκοπεύετε να πάρετε για τη διασφάλιση του συγκεκριμένου καυσίμου;

Το θέμα δεν είναι μόνο να βρεθούν οι αναγκαίες ποσότητες. Το θέμα είναι ένα βρεθούν και σε συμφέρουσες τιμές. Εδώ δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση, ενάντια σε κάθε διεθνή πρακτική, εγκαινίαζε αγωγούς χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη συμβολαιοποίηση επαρκών ποσοτήτων για την εγχώρια αγορά και κατηγορηθήκαμε για λαϊκισμό.

Μόνο ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε και αυτό είναι ό,τι έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή: να συμβολαιοποίησουμε με μακροχρόνια συμβόλαια αγοράς επαρκείς ποσότητες για τον εφοδιασμό της χώρας.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον τωρα οι ενιαιοι γκαιμπελισκοι περι αλλων τυρβαζουν αναπολωντας τα χλιδατα προνομια τους{αστακομακαροναδες,ταξιδακια,εκδρομες κ πολλα αλλα} και δεν ζητανε συγνωμη απο τον κοσμο που εκφοβιζαν που ελεγαν οτι το μαγαζι το πηρε ο ιδιωτης...καταπιαν την γλωσσα τους τα εργοδοτικα μουσατα πιονια...Τα ελπε σε πολυ λιγο γυρνανε σελιδα....θα αποκαλυφθει καθε πτυχη της ενιαιας αλογιστης σπαταλης....μερες πρασινης διαφανειας θα σαρωσουν τα ενιαια τρωκτικα...

Ανώνυμος είπε...

Τρια πουλακια καθοταν και κλαιγανε τον Κιτσο. Χρυσοχοιδιδες, Χριστοδουλακηδες, Σιμιτηδες και τα τσιρακια τους καταντησανε το ΠΑΣΟΚ συνεχεια της Δεξιας του Μητσοτακη και του Καραμανλη. Για αλλο ΠΑΣΟΚ παλεψαμε αλλα δυστυχως οι δεξιοι κατορθωσαν να το αλωσουν και το καταντησανε ......

Ανώνυμος είπε...

Τρια πρασινα πουλακια θα μπουνε στο κωλαρακι σου στις 4 οκτωβρη τσιρακι του ξανθου "ξεναγου"...γλειφατε την δεξια, πιονια του μπατλερ κ τωρα σας επιασε ο πονος για το πασοκ...αριβιστες κ τυχοδιωκτες, τωρα το παιζετε τιμητες...ρουφιανοι,δεν σας αρεσουν πια οι αστακομακαροναδες του ζορο ουτε τα ταξιδακια του 2 χρονια τωρα τα χορτασατε...μερες πρασινης διαφανειας θα σαρωσουν τα ενιαια τρωκτικα κ τα παρασιτα τους...

βουκόλος είπε...

Γενέθλια επέτειος 2


Δύο χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη στις 29/9 από την ιδρυτική ανάρτηση σε αυτό το βήμα. Τότε βέβαια ήταν Σάββατο. Τι περίμενες από Σαββατογεννημένο? Να πάει καλά? Παρ όλα αυτά κουτσά στραβά περπατάει ακόμα. Να δούμε ως πότε. Διότι τότε, την επόμενη μέρα της ιδρυτικής ανάρτησης, αναρτήθηκαν δέκα (10) ακριβώς θέματα. Τώρα μετά από δύο χρόνια αναρτάται ένα κάθε δέκα μέρες .
Πέρσι τέτοιες μέρες εγώ έκανα έναν απολογισμό, ας πούμε, εκ μέρους των σχολιαστών-αναγνωστών αυτού του βήματος. Δεν έχει νόημα η επανάληψή του στην γενέθλια επέτειο των δύο χρόνων. Εξ άλλου δεν έχει αλλάξει και τίποτα. Δεν ξέρω αν οι διαχειριστές θα κάνουν και κανένα ειδικό αφιέρωμα , επί τη επετείω, ή αν θα έκαναν ένα στοιχειώδη απολογισμό για να δούμε και εμείς πως τα βλέπουν αυτοί τα πράγματα «από μέσα». Τώρα θα μου πεις τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Εδώ ο κόσμος καίγεται ο απολογισμός και οι πανηγυρικοί μας λείπουν. Εδώ S.D γίνεται, τρέχουμε και για τις εκλογές, έπεσε και το Προεδρείο μπλοκάραμε. Τι να πρωτογράψεις. Δεν γράφεις τίποτα και είσαι κύριος.
Αλήθεια ρε διαχειριστές αυτή την ανατροπή του Προεδρείου πως και δεν την σχολιάσατε?
Περίεργο. Μας είχατε κακομάθει και περιμέναμε αλλά μπάααααα! Ούτε ανακοινώσεις Σαλακίδη, ούτε αφορισμοί ΕΛΚΕ, ούτε τίποτα. Δεν βαριέσαι. Και αυτά τα είχαμε προβλέψει.
Εγώ όμως θα το σχολιάσω γιατί με τρώει!
Ρε καλόπαιδα όταν λέγαμε «μπείτε όλοι μέσα» εννοούσαμε ΟΛΟΙ. Και όχι μπείτε εσείς …..να βγουν οι άλλοι. Μας χαλάσατε την παράγκα ρε μάγκες. Πάνε και τα παραπέτια! Θα χυθεί το εμπόρευμα έξω ρεεεεε! Τι διάβολο…..το πνεύμα της ενότητας εξαντλείται στο «ή εμείς ή οι άλλοι?». Το μήνυμα των εκλογών δεν ήταν ξεκάθαρο? Θα μου πεις προσπαθήσατε…..αλλά δεν ήθελαν οι άλλοι. Και γιατί δεν ήθελαν παρακαλώ? Να σου πω εγώ γιατί Διότι ο καθένας θεωρεί για την πάρτι του πως μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει! Ενώ οι «άλλοι» ή θα είναι λαμογ……………ες ή θα είναι εργοδοτικά ……………ια.! (σ.σ. Δεν το λέω, δεν το λέω Εσείς τα λέτε παιδιά, τα ξέρετε, δεν τα λέω εγώ. Και αν πλακώσει και κανένας εισαγγελέας δεν έχω και μάρτυρες. Αν και στις ανακοινώσεις αυτά λέτε με άλλα λόγια.) Ο.Κ Δεν διαφωνούμε. Πώς να αποδείξω το αντίθετο εξ άλλου όταν εσείς κρύβετε «κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα». Για να τα λέτε μπορεί να είναι και έτσι! Και επειδή εγώ δεν μπαίνω στην λογική του «ή με εμάς ή με τους άλλους» επιμένω στην διευρυμένη εκπροσώπηση των μελών στην εκτελεστική σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 75% έστω και αν αυτό το μόρφωμα πάρει τον νέο-διευρυμένο τουλάχιστον- τίτλο «λαμογιο..........α Εργοδοτικά ………α».

Χρόνια Πολλά
Και του χρόνου διευρυμένοι!

Ανώνυμος είπε...

7:44 Αλαξε κασετα Αυτα τα βαρεθηκαμε. Εχουμε γεμισει απο δεξιους γενιτσαρους που το παιζουνε τωρα πασοκτζηδες.

Ανώνυμος είπε...

Την κασετα της αληθειας δεν θα σταματησουμε ν την παιζουμε...εχουμε τρέλο παθος για την αναμορφωση του ομιλου....κ μην παριστανεις τον οψιμο πασοκο ορντινατσα του ξανθου "ξεναγου"....οταν εκαναν τα οργια τα ενιαια τρωκτικα δεν μιλαγες λουλη...τωρα ξαναβαζεις την στολη του πασοκου...δυστυχως για σενα ησουν δεκανικι της δεξιας κ του μπατλερ...ρουφιανοι του ζορο....
Υ.Γ.Οσο για σενα βουκολε τα οργια που εκαναν οι ενιαιοι φιλοι σου με τις προσληψεις κ με τις αδιαφανεις διαδικασιες δεν εβγαλες τσιμουδια...κριτικη κανεις κατα το δοκουν...τον εισαγελλεα οι ενιαιοι φιλοι σου ηθελαν να φερουν στο μπλογκ κ το εκαναν θεμα στο δ.σ. του σωματειου...κ εκει μουγγα εκανες....καποια στιγμη φιλε τελειωνει ο συνδικαλισμος της αστακομακαροναδας....οι εργοδοτικοι φιλοι σου δεν θελουν ενωμενο σωματειο γιατι αποχωρουν τα αφεντικα τους κ λειτουργουν με πικρα κ αλλαζονεια για την εξουσια που χανεται....το σωματειο ξαναγυρνα εκει που ανηκει στους εργαζομενους...μερες πρασινης διαφανειας θα σαρωσουν τα ενιαια τρωκτικα...θα εχουμε πολυ καιρο να μιλαμε για τα "κατορθωματα" της ενιαιας κλικας αλλα τα ξερουμε κ αλλα θα τα μαθουμε....τελικα βουκολε το σεντονι της καθαρσης που ειχαν οι φιλοι σου δεν ηταν λευκο αλλα μαυρο καταμαυρο....

βουκόλος είπε...

Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν
σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά
με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν
μας ανάψαν φωτιές στα σπαρτά!

Στα άρματα! στα άρματα!
Έρχονται οι αδιάφθοροι!

Ρε δεν κόβεις τις βλακείες λέω εγώ!
Μας έχεις ζαλίσει δέκα μέρες τώρα με την πράσινη λαίλαπα της διαφάνειας, με τον ξανθό, το Ζορό, το μπάτλερ και τις αστακομακαρονάδες.
Κοινώς λόγια του αέρα. Γράφεις που γράφεις, γράψε κάτι που να έχει βάση, με επιχειρήματα και άποψη! Πετάς ότι σου έρθει στο κεφάλι και κάθομαι τώρα εγώ να σου απαντήσω-και καλά! Δεν τρελαίνομαι κιόλας!-για να σου δώσω πάλι πάσα να μας λιβανίσεις με την πράσινη διαφάνεια! Τώρα δηλαδή όπως τα λες εγώ πρέπει να κοιμάμαι-επιτέλους-ήσυχος έτσι? Ενώ πριν έπρεπε να πετάγομαι στον ύπνο μου!
Φίλος δεν είμαι κανενός! Και το ξέρεις! Διότι αν θα είχα τέτοιους φίλους δεν χρειαζόταν καν να έχω εχθρούς! Τώρα βέβαια εσύ φαίνεσαι άλλη πάστα άνθρωπος και ίσως αξίζει να σε έχει κάποιος φίλο! Λέω τώρα δηλαδή. Μην τρελαίνεσαι κιόλας! Αλλά και γιατί να παίρνουμε ρίσκα? Καλά δεν είναι τα δαχτυλάκια μας στη θέση τους? Γυρεύεις?
Εγώ το παλαιό προεδρείο το έκρινα εκεί, και μέχρι εκεί που με έπαιρνε! Και όχι μόνο εκεί, πράγμα που αποδεικνύεται. Αλλά μπορείς τώρα να καθίσεις να διαβάσεις τα πλέον των διακοσίων σχολίων που έχω κάνει? Ως και μειοψηφία τους είπα. Δεν ήταν ούτε ψέμα βέβαια ούτε ανακρίβεια. Εκατόν σαράντα οκτώ βουλευτές είχαν και τώρα οι άλλοι έχουν εκατόν πενήντα δύο! χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Ήρθαν τώρα οι αδιάφθοροι όμως. Κατά πως τα λες δηλαδή! Γιατί και εγώ χθεσινός είμαι και αν δεν δω δεν έχω λόγο να σε διαψεύσω! Πέστα όμως εσύ. Δεν χάνεις τίποτα. Πες-πες κάτι μπορεί να μείνει.
Η κριτική γίνεται με στοιχεία που μπορούν να αποδειχθούν. Τέτοια εγώ δεν έχω! Εσύ αν έχεις σκανάρισέτα να τα δούμε!
Την κριτική, εφ όσον μπορώ να την στοιχειοθετήσω, την κάνω σαφώς εκεί που θέλω εγώ και εκεί που με συμφέρει, και όχι εκεί που συμφέρει εσένα! Εσύ κάνε την δική σου κριτική με το δικό σου σκεπτικό. Δημοκρατία έχουμε. Που λέει ο λόγος. Εκτός και αν θέλεις να μας φιμώσεις! Σεβαστό και αυτό, πλην όμως λίγο δύσκολο το βλέπω!
Για τον εισαγγελέα έγραψα, αλλά δεν θυμάσαι, πως "αν έρθει να μπει με προσοχή μην τον πάρει κάνα μπινελίκι στο μάτι."
Και σε άλλο σχόλιο έγραψα εξ αφορμής του θέματος Λάσκου:Σου εύχομαι να τον εντοπίσεις και να υποστεί αυτά που εσύ κρίνεις ότι θα σε δικαιώσουν. Και μετά τι θα έχουμε να λέμε? «Τον πιάσανε»! Α ρε φίλε μου Κωστάκη Φιλιππίδη! Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Για αυτό εγώ σε αγάπαγα! Γιατί με έκανες καλλίτερο! Και ήμουν που ήμουν καχύποπτος τώρα φοβάμαι και μη «με πιάσουν»!!!!!!
Και αλλού έχω τοποθετηθεί για το θέμα αλλά ψάξε βρες τώρα που τα έχω γράψει. Αν επιμένεις θα τα βρω όμως γιατί φαίνεται πως έχεις επιλεκτική μνήμη!
Και τέλος σου λέω πως λάθος άνθρωπο κτυπάς από την στιγμή που όπως έχεις διαπιστώσει εγώ ποτέ πια δεν θα είμαι με τον «ένα» ή με τον «άλλον» γιατί ίδιοι είναι όλοι! Και αφού είναι έτσι εγώ θα κάθομαι στη μέση με το ένα πόδι στην μια βάρκα και το άλλο στην άλλη! Και σε όποιον αρέσουμε!
Υ.Γ
Γράψε ότι θέλεις!
Μία πάσα σου έκανα στα πλαίσια του ομαδικού παιχνιδιού!
Δεν έχει άλλη!
Εκτός και αν βάλεις το τόπι κάτω να παίξουμε μπάλα!

Ανώνυμος είπε...

Βουκολε αν δεν θεωρεις αυτα επιχειρηματα τοτε προβλημα δικο σου....δεν συνηθιζω να χτυπαω κανεναν αλλα να αντιπαρετιθεμαι με επιχειρηματα....προτιμω τον κομματικο συνδικαλισμο απο τον εργοδοτικο...αλλο ν δινεις σε ενα κομμα λογο κ αλλο κατευθειαν στον εργοδοτη οπως εκαναν οι ενιαιοι...τωρα εμενα με ενδιαφερουν τα φαινομενα αδιαφανειας(αστακομακαροναδες,αδιαφανεις προσληψεις,ταξιδακια,offshore εταιριες κ πολλα αλλα)....κ δεν καταλαβαινω γιατι ενοχλεισαι για την αρρωστημενη κατσταση που διημιουργησαν οι ενιαιοι εγκεφαλοι..αυτα ετσι κ αλλιως θα τα επιλυσει η νεα πρασινη πραγματικοτητα...μια πραγματικοτητα που θα αποκαλυψει πολλα παιχνιδια λασπης που εστησαν οι ενιαιοι γκεμπελισκοι με την πολυτιμη συνδρομη του μπατλερ...κ την πληρωσαν οι εργαζομενοι(απωλεια αναγνωρισης προυπηρεσιας νεων,εθελουσια εξοδος χωρις αντικατασταση,κλεισιμο ερευνας,λευκορωσοι εργατες στις βεθ)...αυτα αποτελουν ενα τμημα μιας αληθειας που δεν γνωριζουμε κ περιμενουμε να μαθουμε με ενδιαφερον...οσο αφορα την αιτιαση περι διευρυμενου προεδρειου η προταση εγινε αλλα οι ενιαιοι κυριοι με τα εμπριμε δεκανικια τους αρνηθηκαν με αλλαζονικο τροπο...ειναι εθισμενοι με την καρεκλα...αλλα ρε βουκολε ο ξανθος "ξεναγος" δεν διοικουσε με την πλειοψηφια των 11?τωρα τι αλλαξε?...το προβλημα ειναι των εργαζομενων αν επεσε θυμα του παιχνιδιου που ο ιδιος ειχε στησει?θα μεταφερθει το προβλημα στους εργαζομενους επειδη εχασε την καρεκλα του?.....ο ενιαιος "βασιλιας" "πεθανε"....ζητω ο νεος "πρασινος" βασιλιας...ετσι ειναι η ζωη εχει τους δικους νομους φιλε....

Ανώνυμος είπε...

Κ κατι τελευταιο οποιος παταει σε δυο βαρκες στο τελος πνιγεται στη μεση του πελαγους!!!!

ΝΕΦΕΛΙΜ είπε...

εγω λεω οτι οταν γραφουνε μονιμος το μακρυ τους και το κοντο τους δυο χασομερηδες στο μπλογκ 1ον δεν σας διαβαζει κανεις 2ον δειχνετε ανισσοροποι με σοβαρο προβλημα..3ον κοβετε την "διαθεση" σε καθε αλλο νορμαλ που θελει να καταθεσει περα απο παπαριες και 4ον (και κυριοτερο) ευτυχως που δεν διαβαζουν "τριτοι" το μπλογκ και ξυστα εχουμε γλυτωσει το κραξιμο της υπολοιπης ελλαδας εξαιτιας σας ΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ να τα λετε στο καφενειο μπας και... αι σιχτιρι πια με τις πολυλογομπουρδολογιες σας ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ..

Ανώνυμος είπε...

Νεφελιμ μην τρελαινεσαι θα παρεις το "πρασινο" π.....ο μια και καλη....ρουφιανε του ζορο....νουμερο επιδοτουμενο....πρασινη ηδονη θα σας πνιξει παλιο ριριδες....

Ανώνυμος είπε...

οσο για το επίπεδο της μπουρδολογίας το είδαμε και το δικό σου

Ο/Η NEFELIM είπε...
ρε "πορνογερε" τι θα τα κανεις τι θα τα κανεις μαζι σου θα τα παρεις στο χωμα ρε ουυυυστ

26 Σεπτέμβριος 2009 12:38 πμ

NEFELIM είπε...

προλαβαινεις δεν προλαβαινεις (τελευταιο σταδιο σαλταρισματος)η περιπτωση σου θελει κατανοηση εγω παλι λεω η παναγια μαζι σου...

Ανώνυμος είπε...

NEFELIM, η περιπτωση σου ειναι ηπια αρχιζεις κ πασχεις απο συνδρομο στερησης μπατλερ....δεν ειναι τιποτα, αντιμετωπιζεται με τρια γλεψιματα συγνωμη λιτανειες...που θα γλυφουν συγνωμη, θα εξυμνουν τον εργοδοτικουλη μπατλερ συγνωμη θεο...μετα θα βαζεις λιακοπουλο κ τηλεαστυ κ θα πεφτεις ηρεμος για υπνο...καπως ετσι θα μπορεσεις ν αντιμετωπισεις τις ορδες των "πρασινων" βαρβαρων που ερχονται να σε παρουν κ ν σε πανε στον καταψυκτη πλανητη...οι βαρβαροι...

ΝΕFELIM είπε...

στο λεω ανθρωπινα "κυτταξε το" ισως να προλαβαινης τα χειροτερα..

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο μπορεις κ λειτουργεις κ ανθρωπινα ρε εξωγηινο θηριο,μπραβο εξελιξη....θα ερθω να σε επισκεφτω στον πλανητη καταψυκτη....

NEFELIM είπε...

μη αναστρεψιμος... RIP O/H ΑΝΩΝΥΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Νεφελιμ, εκει που καθεσαι σταζει ηδη παγο....

Ανώνυμος είπε...

Σας ......λυπαμε........

Ανώνυμος είπε...

Οταν γραφεις αντι για λυπαμαι,λυπαμε προφανως πρεπει να σε λυπηθει ο δασκαλος που σε εμαθε γραμματα....κ στην συνεχεια πρεπει να λυπηθεις τον ευατο σου που μας ζαλιζεις τα φρυδια....παγωμενε νεφελιμ...

Ανώνυμος είπε...

Μπατλερ τ ακους?....ερχονται οι πρασινοι "δεσμοφυλακες" ν σε παρουν......2 κ σημερα....

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

02/10/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου ΠΑΣΚΕ ΕΛ.ΠΕ 15/09/09 και την δέσμευσή μας να μιλήσουμε για τις προσλήψεις των Χειριστών Λειτουργίας Νότου που μέχρι τώρα έχουν γίνει με τρόπο που εκθέτει την Διοίκηση και τους συμμετέχοντες του ΠΣΕΕΠ στις Επιτροπές Προσλήψεων, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
Κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνεται ότι οι φωνασκίες και οι άναρθρες κραυγές της ΕΝΙΑΙΑΣ-ΕΝΩΤΙΚΗΣ, ΝΔΣΚ και των δύο εκπροσώπων της ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ γίνονται για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, από τις ευθύνες τους για τις συμφωνίες που κάνανε με την Διοίκηση για τις τελευταίες προσλήψεις.
Έχει ενδιαφέρον η άποψη περί ηθικής των λεγομένων αριστερών δυνάμεων που στεγάζονται σήμερα στο ψηφοδέλτιο της ΕΝΙΑΙΑΣ-ΕΝΩΤΙΚΗΣ (βλέπε ανακοίνωση συν. Γ. Παπακωνσταντίνου 28/09/09). Η ηθική σταμάτησε όταν αποδέχθηκαν - συμφώνησαν σε μια Επιτροπή μεταξύ Εταιρείας και Σωματείου ο διαγωνισμός ΧΛΝ1 να συμπεριλάβει εκ των υστέρων, ηλικίες υποψηφίων 27 ετών έως και 1 ημέρα πριν την συμπλήρωση του 28ου έτους ηλικίας.
Η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε στις 31/07/09, δηλαδή 13 μέρες μετά την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων (θυμίζουμε ότι καταληκτική ημερομηνία ήταν 17/07/09).
Τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
 Γιατί υπήρξαν 70 αιτήσεις αυτής της ηλικίας στην κατηγορία ΧΛΝ1 και γίνανε αποδεκτές;
 Τι γίνεται με τις αιτήσεις υποψηφίων που υπάρχουν στην κατηγορία ΧΛΝ2 της παραπάνω ηλικίας που δεν καλέστηκαν ποτέ και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός ΧΛΝ2;

Μια απάντηση στα ερωτήματα, μπορεί να είναι η εντελώς συμπτωματική πρόσληψη του ανιψιού του συν. Θ. Κώτσια, ηλικίας 27,5 ετών. Βεβαίως την ευθύνη δεν τη φέρει ο νεοπροσληφθείς συνάδελφος, αλλά είναι ολοφάνερο πλέον ποιος είναι ο φέρων την ευθύνη.
Το Συνέδριο για την Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων, γιατί αποκρύφτηκε ότι υπήρχε προϋπολογισμός για την διεξαγωγή του, ποσού 314.000 € ;
Γιατί η Εταιρεία κατέβαλε 80.000 €, ενώ ταυτόχρονα έκλεισε το Γραφείο της Καβάλας και αποδεκάτισε την Δ/νση Έρευνας μέσω της εθελουσίας;
Γιατί άραγε καταγγέλθηκε η θέση της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ, που δεν συμφώνησε τότε στο οικονομικό σκέλος του Συνεδρίου για λευκές επιταγές που ζήτησε ο μεμφόμενος συν. Οφθαλμίδης και που δυστυχώς σήμερα δικαιωνόμαστε.
Γι΄ αυτό συνάδελφε Παπακωνσταντίνου, που με την συναίνεσή σου για όλα τα παραπάνω που συνέβησαν, αναφέρεις στην πρόσφατη επιστολή σου ότι θα ακουστούν διάφορα και δεν πρέπει να τους δοθεί η ανάλογη σημασία;
Αυτός ο φαύλος κύκλος, πιθανόν να έχει και άλλες ουρές. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπούμε όταν έρχονται σε γνώση μας τέτοιες παρακμιακές καταστάσεις.
Για την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ αυτός ο κύκλος θα κλείσει όταν καθαρίσει.
Την Κυριακή 4 Οκτώβρη δίνεται η ευκαιρία στον λαό της πατρίδας μας να καταδικάσει τις πολιτικές των βατοπεδίων, των δομημένων ομολόγων και γενικά την φαυλότητα της πολιτικής ζωής της Ελλάδας.
Για την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ τέτοιου είδους πολιτικές είναι μη αποδεκτές και θα καταγγέλλονται απ΄ όπου και αν προέρχονται.


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ