Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Αναδιάρθρωση ΠΣΕΕΠ


Στην σημερινή συνεδρίαση του ΠΣΕΕΠ έγινε αναδιάρθρωση της Εκτελεστικής του, μετά από σχετική πρόταση μομφής πρός τον πρόεδρο του. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το νέο έχει ως εξής:


Αρ. Πρωτ : …439… Ασπρόπυργος 16/09/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ κατετέθη πρόταση μομφής κατά του Προέδρου συν. Π. Οφθαλμίδη από τον συν. Αλ. Αθανασόπουλο.

Μετά την ψήφιση της πρότασης από το Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ (ΥΠΕΡ:11, ΚΑΤΑ:10) υπήρξε πρόταση για εκλογή Προέδρου υπέρ του συν. Γ. Μίχα.

Το Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ διέκοψε την συνεδρίασή του για μισή ώρα. Μετά τη διακοπή η Εκτελεστική Γραμματεία επανήλθε, παραιτήθηκε και αποχώρησαν από την συνεδρίαση οι εκπρόσωποι της ΕΝΙΑΙΑΣ, της ΝΔΣΚ και οι δύο εκπρόσωποι της ΕΛΚΕ. Ο εκπρόσωπος του Αγωνιστικού Μετώπου παραιτήθηκε από το Προεδρείο αλλά συμμετείχε στην διαδικασία της συνεδρίασης και της ψηφοφορίας που ορίζει το Καταστατικό.

Μετά την ψηφοφορία και την ανασυγκρότηση της Εκτελεστικής Γραμματείας το Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Μίχας Γιώργος

Α΄ Αντιπρόεδρος: Σαλακίδης Ευστάθιος

Β΄ Αντιπρόεδρος : Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος

Γ΄ Αντιπρόεδρος : Καϊνακίδης Πέτρος

Γεν. Γραμματέας : Θεοφίλης Σταύρος

Αν.Γεν.Γραμματέας: Κεμανετζής Θεόδωρος

Οργαν. Γραμματέας: Αθανασόπουλος Αλέξης

Ταμίας : Δεσύπρης Μανώλης

Γρ. Τύπου & Δημ. Σχέσεων: Γενιτσαρίδης Πρόδρομος

Μέλη: Καραμπέτσος Δημήτρης

Κωστόπουλος Θέμης

Κώτσιας Θωμάς

Δημητρίου Χρήστος

Ξένος Αναστάσιος

Οφθαλμίδης Παναγιώτης

Παπαδέλλης Παναγιώτης

Παπακωνσταντίνου Γιώργος

Πέππας Χρήστος

Ρεντίνας Κωνσταντίνος

Σταμούλης Αθανάσιος

Χαρίσκος Δημήτρης

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν κατά το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα τα δυτικοευρωπαϊκά κινήματα αγωνίζονταν για την κατάκτηση βασικών πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων (όπως το δικαίωμα της ψήφου, η μείωση των ωρών εργασίας, η καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, η ανάπτυξη της κοινωνικής πρόνοιας κτλ.), οι αγώνες τους ταυτίζονταν λίγο - πολύ με το "γενικό συμφέρον", και αυτό με την έννοια πως οι αγώνες τους είχαν έναν καθολικό χαρακτήρα, ταυτίζονταν δηλαδή με την προώθηση όχι μόνο των δικαιωμάτων των βιομηχανικών εργατών αλλά, λίγο - πολύ, των δικαιωμάτων όλου του εργαζόμενου πληθυσμού. Και αυτό βέβαια έδωσε στο μαζικό εργατικό κίνημα στα πρώτα βήματά του τεράστια αίγλη και έναν άνευ προηγουμένου δυναμισμό.

Ο δυναμισμός όμως αυτός χάθηκε από τη στιγμή που στις προηγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς τους στόχους επιτεύχθηκε - όπως το δικαίωμα της απεργίας, η καθολική ψήφος, το κράτος πρόνοιας κτλ. Τα σημαντικά αυτά επιτεύγματα, που οφείλονταν, αν όχι αποκλειστικά, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό στους αγώνες της εργατικής τάξης, περιόρισαν δραματικά τον χώρο για παραπέρα ανάπτυξη προς την ίδια κατεύθυνση - ειδικά μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 1974, που οδήγησε στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση που βιώνουμε σήμερα.

Με άλλα λόγια, αυτή η ίδια επιτυχία του εργατικού κινήματος από ένα σημείο και μετά οδήγησε σε ένα σχετικό αδιέξοδο. Γιατί σήμερα μέσα στο νεοφιλελεύθερο παγκόσμιο πλαίσιο, τα κεϊνσιανά μέσα, με τα οποία μέσω ενός παρεμβατικού, αναδιανεμητικού κρατικού μηχανισμού επέφεραν μια ισορροπία μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας, έπαψαν πια να λειτουργούν.

Η πρόκληση επομένως για το εργατικό κίνημα σήμερα είναι να βρει νέους τρόπους, ώστε να επανασυνδέσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με την κοινωνική δικαιοσύνη - με άλλα λόγια, να πετύχει και πάλι τους παραδοσιακούς σοσιαλδημοκρατικούς στόχους, επινοώντας νέες στρατηγικές -, στρατηγικές που θα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το δύσκολο σημερινό διεθνές κλίμα.

Ανώνυμος είπε...

Ανακεφαλαιώνοντας, οι σύγχρονες συνδικαλιστικές ηγεσίες, πέρα από τεχνικές δεξιότητες και γενικές γνώσεις, πρέπει να προβληματιστούν και να έχουν γνώμη και θέσεις σε θέματα που σχετίζονται με τις βασικές αξίες και λογικές της σύγχρονης διαφοροποιημένης κοινωνίας - αξίες που συχνά θυσιάζονται στον βωμό της παραγωγικότητας και του ανταγωνισμού. Ανεξάρτητα από επί μέρους κομματικές τοποθετήσεις, νομίζω πως βασικό όραμα - τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα - του εργατικού κινήματος στη σημερινή συγκυρία πρέπει να είναι το πέρασμα από την κοινωνία της αγοράς (δηλαδή από μια κατάσταση όπου η λογική της αγοράς υποσκάπτει όλες τις άλλες λογικές και αξίες) στην κοινωνικά και οικολογικά ρυθμιζόμενη οικονομία της αγοράς - δηλαδή σε μια κατάσταση όπου οι οικονομικές αξίες της παραγωγικότητας/ανταγωνιστικότητας θα είναι σε μια κατάσταση ισοτιμίας/ισορροπίας με τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης/συνοχής, της ουσιαστικής δημοκρατίας και της πολιτισμικής αυτονομίας/χειραφέτησης.

Ανώνυμος είπε...

Οφθαλμίδης, Σαλακίδης, Καϊνακίδης.
Το απόλυτο του Πόντιου!
Υστερεί λίγο ο Γενιτσαρίδης!
Μας πήρε φαλάγκι ο Πόντος!
Πελοπονήσιος δεν υπάρχει ρεεεεε?
Άκου κατάντια φίλε μου!
Ελευθερώσαμε όλη την Ελλάδα και δεν έχουμε μερίδιο στην εξουσία!
Αυτός ο Μίχας και αυτός ο Θεοφίλης από που κρατάνε ρε?
Ρε κανένας Καλαματιανός, έστω Πυργιώτης, Ούτε καν Κορίνθιος?
Τίποτα ρε? Ου να μου χαθείτε χαμουτζήδες!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

φιλαρακι ειναι η εποχη των γιωργηδων ο ενας μπαινει στο μαξιμου κ ο αλλος στην ηγεσια του σωματειου....αλλαζουν οι καιροι....

Ανώνυμος είπε...

εκει που κρεμαγανε οι καπεταναιοι ταρματα κρεμανε οι γυφτοι τα νταουλια.(αυτα για τους γιωργηδες)

Ανώνυμος είπε...

φιλαρακι τι κοινο ειχε ο κουρασμενος με τον ξανθο?επεσαν κ δυο μαζι...με μια διαφορα ομως κουρασμενος το ηξερε ενω ο ξανθος οχι, το εμαθε μετα!!!!!

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΩΔΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ

Άν είσαι κομματόσκυλο και δεν μπορείς να δείς,
πιο πέρα απ’ τα προστάγματα της «κεντρικής γραμής»
Αν είσαι απόλυτα πιστός σ’ ότι το κόμμα πεί
και μόνο σου κατόρθωμα στο ύδωρ μιά ωπή...
Αν είσαι «νομιμόφρωνας», σκληρός κομματικός
και σαν ζεμένο άλογο κοιτάζεις μόνο μπρός...
Έχεις μυαλό λιγότερο κι από την αμοιβάδα,
άχρηστος για το κόμμα σου μα και για την Ελλάδα!
...
Αν σου χαιδεύουν τα αυτιά γι αυτή την τακτική
του αρχηγού οι άνθρωποι και οι «κομματικοί»...
Αν «μπράβο» συνεχόμενα μες το μαντρί ακούς
και έχεις για παρέα σου μονάχα «αυλικούς»...
Αν δεν διαφώνησες ποτέ με κάποια εντολή
κι εκτέλεσες το προσταγμα σαν το πιστό σκυλί...
Αχρηστος για το κόμμα σου μα και για την Ελλάδα,
έχεις μυαλό λιγότερο κι από την αμοιβάδα!
...
Ξύπνα βρε βλάκα φουκαρά... -πως μπήκες στην σειρά;-
που όταν βλέπεις αρχηγό τεντώνεις την ουρά...
κι επίμονα και με χαρά συνέχεια την κουνάς.
Μήπως νομίζεις πως κι εσύ μαζί τους θα τα φάς,
αυτά που θα εισπράξουνε από τον κουρβανά
που εμείς όλοι γεμίζουμε σεμνά και ταπεινά;
Συνέχισε το γλύψιμο, τους άχρηστους προσκύνα...
και θα ψοφήσεις σιγουρα μια μέρα από την πείνα

Ανώνυμος είπε...

ελα ρε γιωργο με τα φιλαρακια σου γεμισαμε με σεκιουριταδες στο τμημα κ δεν μιλαγε κανεις...αχνα δεν εβγαζαν οι υπερκομματικοι σωτηρες...2 % αυξηση πηραμε κ χειροκροταγες...φιλε δεν ξερω τι λες αλλα αυτα τα κομματα τα ψηφιζει το 80% του λαου...οτι κ να πουμε δεν εχει νοημα...κ σε ενα απο αυτα εναποθετουν ξανα τις ελπιδες τους για νεα αρχη...ολα τα αλλα υπερκομματικα κατασκευασματα ξεφουσκωνουν σαν μπαλόνι...ενα απο αυτα ξεφουσκωσε και εδω...αλλαζουν οι εποχες...θα ζησεις την εμπειρια της πρασινης διακυβερνησης κ εσυ στα ΕΛΠΕ....κ θα καταλαβεις πολλα φιλε...

BENEAS GEORGIOS είπε...

Περιμένω να δω...
Να φύγουν οι σεκιουριτάδες και να έρθει μόνιμο προσωπικό φύλαξης, να βγάνω και κανένα χαρτζιλίκι που μου το στέρησαν καταργώντας τα 12ωρα με την εγκύκλιο του Ρούτση, να αποκατασταθεί και η τάξις με ότι μου στέρησαν από την εποχή του Κάγκα και του Αϊβαλιώτη, να δω και τον νέο εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου, να ζήσω και την επανακρατικοποίηση που λέτε αλλά δεν είπε ο Γ. Παπανδρέου...
Περιμένω φίλε μου καλέ... αλλά δεν είμαι αιθεροβάμων...

Ανώνυμος είπε...

θα δεις οχι μονο αλλο εκπροσωπο του δημοσιου αλλα καινουριο ΔΣ και αλλαγες σε επιτελικες διευνθυσεις του ομιλου...το πρασινο τσουναμι θα συμπαρασυρει πολλα golden boys με offshore εταιρειες προστατες της ενιαιας παρεας σου...τα ψεμματα σε πολυ λιγο τελειωνουν...το managment θα το κανει το δημοσιο...το πρασινο τσουναμι θα συμπαρασυρει πολλους ψευτοσωτηρες....

BENEAS GEORGIOS είπε...

Εγώ αυτό που έχω να σου πω είναι να σκεπάζεσαι και να αλλάζεις πλευρό που και που στον ύπνο σου.... το βαθύ !

Ανώνυμος είπε...

γιωργακη χαλαρωσε,ξερω χαλιεσαι...τι να κανουμε...νομοτελειακα θα ζησεις τον πρασινο εφιαλτη που απευχοσουν εσυ κ οι ενιαιοι φιλοι σου...σε πολυ λιγο τα αφεντικα σας θα την κανουν απο τον ομιλο κ θα μεινετε ορφανοι και απροστατευτοι....τοτε θα σπειρετε οτι θερισατε....ο φιλος σου ο καγιεν προβα εκανε κ γυρνουσε με το σκουτερακι?εχει καμμια σχεση με real estate κ επεκτασεις??μηπως ξερεις?....να τους συνηθισεις γιατι αυτοι οι πρασινοι εφιαλτες θα κρατησουν 20 χρονια...

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως που τα γραφεται
και ετσι τα μαθαινουν και αυτοι που πρεπει.για να ξερουν οτι ζημια κανετεκαι οχι στηριξη στην πρασινη λελαπα οπως την ονομαζεται.

Ανώνυμος είπε...

φιλε του πληγωμενου ζορο...τσιρακι του....την πρασινη οργη πρεπει να την φοβουνται αυτοι που ξεπουλησαν τα εργατικα κεκτημενα....χρησιμοποιησαν τους εργαζομενους για τις ενιαιες φιλοδοξιες τους κ συναλλαγες τους...ο κοσμος δεχτηκε εκβιασμους κ πιεσεις απο τα εργοδοτικα πιονια τα τελευταια 2 χρονια...αλλαζονεια, απειλες,εκβιασμοι κ παρεοκρατια υπηρξαν τα κυρια στοιχεια της φαυλης κοκκινης δεξιας...κ στο τελος αδιαφανεις προσληψεις ημετερων...καλα ο ζορο σε ταισε εσενα καμμια αστακομακαροναδα η σε αφησε ετσι?.....η μηπως βολεψε κανεναν 30 κολλητο σου?.... η

μηπως σε μυησε στα μυστικα του real estate ο καγιεν με ειδικοτητα τις επεκτασεις οικοπεδων?...μπατλερ τ ακους ερχομαστε!!!