Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Shell Global Solutions

Ήταν κάποτε ένας τσοπάνης που του αρρώστησε ένα πρόβατο. Πάει στον πρακτικό και αυτός του λέει, κάνε αυτό και σε μία βδομάδα έλα πάλι να με βρεις. Ο τσοπάνης εφαρμόζει τις συμβουλές του πρακτικού σε όλα τα πρόβατα, αλλά μέσα στην βδομάδα του αρρωσταίνουν και ψοφάνε τα μισά πρόβατα από το κοπάδι του. Τρέχει πάλι στον πρακτικό και αυτός του δίνει νέες συμβουλές και του ζητάει να τον επισκεφτεί ξανά μετά από μία εβδομάδα. Ο τσοπάνης εφαρμόζει τις νέες συμβουλές αλλά μέσα στην εβδομάδα αρρωσταίνουν και ψοφάνε και τα υπόλοιπα πρόβατα του κοπαδιού. Τρέχει λοιπόν στενοχωρημένος, απογοητευμένος και έξαλλος στον πρακτικό σύμβουλο και του λέει ότι εφάρμοσε τις συμβουλές αλλά ψόφησαν όλα του τα ζώα και τον ρωτάει τι πρέπει να κάνει τώρα. Ο σύμβουλος τότε του λέει:
Τι να σου κάνε ρε καημένε, εγώ έχω συμβουλές να σου δώσω, εσύ δεν έχεις ζώα!
Το ανέκδοτο αυτό μας ήρθε στο μυαλό μόλις πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο της παρουσίασης της Εταιρείας Shell Global Solutions, που προσέλαβε ως Σύμβουλο η Διοίκηση. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε όσα διασταυρωμένα μάθαμε ότι είπε η Εταιρεία στην συνάντηση που είχε με Διευθυντές, Προϊσταμένους και Μηχανικούς στο Αμφιθέατρο. Φυσικά ακούγονται πολύ περισσότερα για αυτό τονίζουμε ότι όλα όσα θα αναφερθούν μας τα μετάφεραν τουλάχιστον 2 συνάδελφοι και ως εκ τούτου δεν αποτελούν μεμονωμένες εκτιμήσεις.
  1. Προτείνεται μείωση προσωπικού. Θα εξαλειφθεί η βάρδια της Συντήρησης η οποία αρχικά θα ενσωματωθεί ως δύναμη και ως αρμοδιότητα στην βάρδια της Παραγωγής. Δηλαδή θα δημιουργηθούν ανά βάρδια ή ανά τμήμα παραγωγής μικρές ομάδες συντήρησης που θα εκτελούν πρωί απόγευμα και βράδυ τις εργασίες των μηχανικών βάρδιας. Η περικοπές προσωπικού θα προχωρήσουν και στην παραγωγή.
  2. Θα ενοποιηθούν οι Διευθύνσεις των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου και Ελευσίνας. Κοινή Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας, Τεχνικών Υπηρεσιών Συντήρησης, Λειτουργίας κτλ. Μάλιστα ακούγεται ότι τα λεγόμενα Διυλιστήρια του Νότου θα ονομάζονται στο εξής ... Ανατολικό και Δυτικό. (Στο σημείο αυτό φαίνεται ότι υιοθετείται παλαιότερη πρότασή μας για δημιουργία Διευθυντών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας). Για δε τα Διυλιστήρια του Βορά (ΕΚΟ και ΟΚΤΑ) μάλλον θα ονομαστούν Βόρειο και Υπερβόρειο ή Άνω και Κάτω ... ανάλογα με την τελική διευθέτηση του ονόματος της FYROM.
  3. Οι προϊστάμενοι των τμημάτων θα ονομαστούν Υποδιευθυντές και θα βγουν από το Σωματείο. Ο στόχος είναι η αφαίμαξη του Σωματείου να γίνει η μέγιστη δυνατή βγάζοντας εκτός και τους Μηχανικούς, Τεχνολόγους, Επόπτες, Συντονιστές.
  4. Η αμοιβή θα καθορίζεται από ένα σύστημα όπου θα τίθενται στόχοι και ανάλογα με την επίτευξη αυτών θα υπάρχει πριμ. Ουσιαστικά μιλάμε για περικοπή του πριμ με την μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα.

Θεωρείται σοφή η απόφαση του Σωματείου να απαξιώσει την μελέτη αυτή και να μην συμμετάσχει στις διαδικασίες ώστε να μπορεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή να αντιδράσει δυναμικά. Τις επόμενες μέρες τα παπαγαλάκια της Διοίκησης θα βγουν και θα προπαγανδίζουν τις μεθόδους αυτές και θα προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα της εφαρμογής τους. Εμείς απλώς ρωτάμε: Πόσο σχετίζεται η λογιστική αναμόρφωση του Ομίλου με τα σχέδια πώλησης, από πλευράς Λάτση, σε Ρώσους ή Άραβες, καθώς και πόσα Διυλιστήρια κάηκαν εφαρμόζοντας αυτές τις μεθόδους.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το φόντο κλασσικό και τα μεγέθη στο σωστό μέτρο. Σαν καλό φαίνεται. Σε κάθε περίπτωση κάθε αλλαγή ανανεώνει. Αρκεί να μην είναι προς το χειρότερο. Όσο για το άρθρο αυτό είναι για απαιτητικούς και έμπειρους σχολιαστές. Σε αναμονή λοιπόν μήπως εμφανιστεί κάποιος τέτοιος.

Ανώνυμος είπε...

Ζηλιάρηδες !!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλέξης είχε πάει να ενημερωθεί;άν ξέρει κανένας ας απαντήση,ρωτάω γιατί έγραψε ότι οι αποφάσεις του σωματείου είνα δεσμευτικές γιά όλους.Ρωτάω για να ξέρω αν είναι στό (όλους).

Ανώνυμος είπε...

Όσα ειπώθηκαν σήμερα στο Workshop των δειυθυντών είναι τραγικά. Με λίγα λόγια, για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι. Όμως η καλή Διοίκηση θα είναι αμείλικτη και θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ανώνυμος είπε...

Προς Γιάγκουρα

Δεν είναι ζηλιάρηδες!
Εκτέλεσαν επιθυμία-σύσταση αναγνώστη (εμού του ιδίου δηλ.) για λίγο μεγαλύτερα γράμματα, καθότι πρεσβύωψ και τα μικρά με κούραζαν. Προσπαθώντας να το σταντάρουν άλλαξαν και το φόντο. Σαν να βελτιώθηκε έτσι?

Λοιπόν Γιάγκουρα άρχισε να δίνεις παρόν για να βοηθήσεις στο ξεκαθάρισμα του τοπίου. Θα βοηθάμε όλοι και όποιος σε αποπάρει θα πέφτει ο δίκαιος ψαλιδοχέρης να αποκαθιστά την τάξη.

Κάνας έμπειρος σχολιαστής δεν θα βγεί να μας ξεστραβώσει ρεεεεεεεε?

Ανώνυμος είπε...

Τι επιπλέον θέλεις ρε βουκόλε.
Δεν είναι σαφή?
Το μαγαζί ετοιμάζεται για ένα ασπρισματάκι για να πουληθεί όπως βοούν οι φυλάδες.
Με πρόσχημα την αναδιάρθρωση θα γίνουν μερικοί Διευθυντές και εμείς το ποπολο θα τον πιούμε κρύο.
Θα πούμε αντίο στο πριμ, εργασία μέχρι εξαντλήσεως και ρουφιανιλίκι.
Το Σωματείο σιγή ιχθύος. Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το μαραφέτι και ξεστραβωνόμαστε λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο θα μας κάνουν όλους προϊσταμένους και θα έχουν στην ΕΣΣΕ μόνο 30-40 άτομα.Τότε θα παίρνουν καλές αυξήσεις αυτοί που είναι στην ΕΣΣΕ, και όλοι οι άλλοι μόνο αν πιάσουν τους στόχους της Διοίκησης.

Ανώνυμος είπε...

Από ότι γνωρίζω η πρόσκληση ήταν για διευθυντές και προισταμένους και στην συντριπτική πλειοψηφία είχαν προσέλθει,όσο για τους μηχανικούς παρεβρέθηκε ένας,ίσως δύο,δεν απάντησε όμως κανείς σε ερωτήματα πού τέθηκαν.Τελικά ο Αλέξης ήταν????????Αν ΝΑΙ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του σωματείου.ΜΠΡΑΒΟ.........α
Ας απαντηση κάποιος που γνωρίζει ή αν θέλεις βουκόλε το τηλ.το γνωρίζεις μάθε να πληροφοριθούμε και εμαείς.

Ανώνυμος είπε...

Ποιό τηλέφωνο γνωρίζω? Του Αλέξη? Να μάθω τι και απο ποιόν? Ποιόν να πάρω τηλέφωνο δηλαδή και να μάθω τι? Αν ήταν ο Αλέξης στην παρουσίαση? Και τι με νοιάζει εμένα? Χωροφύλακας του Σωματείου θα γίνω? Άν είχαν συμφωνήσει για αποχή από τις διαδικασίες και δεν το τήρησε ο Αλέξης ας ψαχτούν γύρω τους αν και δεν το θεωρώ και κακούργημα! Κανενός το τηλέφωνο δεν γνωρίζω ούτε κινητό ούτε σπιτιού. Τα υπηρεσιακά τα ξέρουμε όλοι από τον κατάλογο. Πάρτε τον αύριο και ρωτήστε τον. Αυτά αν κατάλαβα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κατάλαβες για το υπηρεσιακό λέω μην φοβάσαι δεν είσαι κολλητός του.Μπορεί να μην είναι κακούργημα αλλά να λές ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. είναι σεβαστές από όλους και εσύ να μην τίς σέβεσαι τότε κάτι συμβαίνει,νομίζω να έγινα κατανοητός.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ Η ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ "ΚΙΝΕΖΟ" ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΠΗΓΕ

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΗΓΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ SHEL ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΕΥΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΗΘΕΛΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΠΗΓΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ!!!! ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΗΛ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ... ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Την στιγμή που στην ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ έχει πετάξει το γραφείο του Αθανασόπουλου στον δρόμο και τον έχει κάνει γυρολόγο, εμείς ερίζουμε για τις πρωτοκαθεδρίες στο σωματείο και για το που τρώει και που πίνει ο Αλέξης και ο κάθε Αλέξης, χαϊδεύοντας τον Χριστοδούλου , τον Κωστόπουλο και τον κάθε τυχάρπαστο μάνατζερ.
Άντε ήρθε η ώρα και για τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των συνδικαλισταράδων, όπως petrola...
Ξυπνάτε ρεεεεεε η κατάσταση δεν είναι παίξε γέλασε.
Έρχεται λαίλαπα, αφιονισμένοι είσαστε και δεν το βλέπετε;

Ανώνυμος είπε...

Κλεμμένα είναι αλλά μπορεί κάποιον να ενδιαφέρουν:

"Ισορροπείστε ανάμεσα στις ατομικές φιλοδοξίες και στις ανάγκες του ομαδικού αποτελέσματος."

"Τα σημαντικά προβλήματα του σήμερα δεν μπορούν να λυθούν αν σκεφτόμαστε όπως σκεφτόμασταν πριν λίγα χρόνια".

"Στην πλειοψηφία τους οι επιχειρηματίες είναι ανίκανοι για πρωτότυπη σκέψη, γιατί δεν μπορούν να ξεφύγουν από την τυραννία της λογικής".

"Οι επιχειρήσεις δεν χρειάζονται Αστέρια η Ήρωες να ιδρώνουν. Αυτό που πράγματι χρειάζονται είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα υλοποίησης ιδεών που θα έρχονται από τα άτομα που κάνουν τη δουλειά".

Ανώνυμος είπε...

για τις αξιολογήσεις όλα καλά; πίπα την βγάζουνε όλοι. μιλιά! ο Εφραίμ του Προεδρείου τι λέει; μιλιά! οι φούτσες θα πέφτουνε βροχή! ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ. ΑΜΗΝ!!

Ανώνυμος είπε...

Μαρτυριάρη μας ενδιαφέρει τι λέει το πόρισμα αλλά γιατί να πισέψω εσένα που κρύβεσαι καιδεν θα ήταν καλλύτερα να συμετείχε το σωματείο να μάθουμε επίσημα και υπεύθυνα το πόρισμα.Είσαι αναξιόπιστος δεν το καταλαβαίνεις.Ο μαρτυριάρης λέγετε και ρουφιάνος.