Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Αλλαγές στη διοίκηση της ΕΚΟ


Αλλαγές στην Διοίκηση της ΕΚΟ αποφασίσθηκαν την περασμένη Πέμπτη 5/3/2009. Συγκεκριμένα:
- Ο Ι. Κωστόπουλος που ήταν Πρόεδρος της ΕΚΟ θα είναι απλό μέλος του ΔΣ
- Ο Γ. Γεωργίου από Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει Εκτελεστικός Πρόεδρος
- Ο Αλ. Γεωργίτσης τοποθετείται Διευθύνων Σύμβουλος.
Αλ. Γεωργίτσης.
Είναι περίπου 70 ετών και προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα στην οποία ήταν Διευθυντής Λιανικής, Marketing και Asset management. Τις αρμοδιότητες αυτές είχε αναλάβει τον Σεπτέμβριο του 2006, όταν ανακοινώθηκαν αλλαγές στην διοικητική δομή της τράπεζας “με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ομίλου στο πλαίσιο τής δυναμικής ανάπτυξης που έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης” (Καθημερινή).
Από την θέση αυτή αποπέμφθηκε στις 14/11/2008 λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε όταν ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει σε εισπρακτικές εταιρείες τα ληξιπρόθεσμα δάνεια του ΟΕΚ.
Έχει μια μακρά καριέρα στη βιομηχανία τροφίμων, έχοντας περάσει από την Pepsi, την Tasty Foods, τη Softex, και τελευταία από τη Misco Barrilla.
Ειδικά στην Softex είχε κάνει ιδιαίτερο έργο, μιας και είχε αναλάβει την “βρώμικη δουλεια” ενεργώντας συγχρόνως ως Διευθύνων Σύμβουλος και ως εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας
ΕΚΟΝ ΖΕΝΤΕΡ (http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3768359, http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3626729)
Η PEPSI ΕΛΛΑΣ του είχε αναθέσει να ολοκληρώσει το έργο αναδιάρθρωσης ύψους 4-5 δισ. Δραχμών. Για την αποτυχία του οι κακές γλώσσες είπαν ότι είχε βάλει το δάκτυλο της η ανταγωνιστική COCA COLA, κύκλοι όμως της αγοράς επιμένουν ότι δεν χρειάζονταν την “ενθάρρυνση” της COCA για να αποτύχει, αλλά μπορούσε και μόνος του.
Στην ΕΤΕ ανέλαβε καθήκοντα τον Νοέμβριο του 2005. Πριν ήταν για 3 χρόνια περίπου άνεργος.
Στα ΕΛΠΕ θα συμβάλλει με την πείρα του (από την Softex) στις συνέργειες που θα δημιουργηθούν κατά την συστέγαση των υπηρεσιών της ΕΚΟ και των ΕΛΠΕ στο νέο κτήριο (δηλ. θα επιμεληθεί τις απολύσεις).
Πρόκειται δηλαδή για άλλον έναν παππού-καμικάζι (αντίστοιχο με τον Ε. Χριστοδούλου) που ανέλαβε να εξοντώσει την ΕΚΟ.
Αθηνά Καλαϊτζόγλου
Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η Α. Καλαϊτζόγλου με το δημοσίευμα της στο Euro2day. Ανέφερε πως ο Γ. Γεωργίου αντικαταστάθηκε μετά από την διενέργεια εσωτερικού ελέγχου (αυτό που έγινε είναι η μεταφορά του Εσωτερικού Ελέγχου από την θυγατρική ΕΚΟ στην ΕΛΠΕ). Επίσης ισχυρίσθηκε ότι η μετακίνηση του Γ. Γεωργίου έγινε για να διευκολυνθεί στα καθήκοντα του ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος και ότι ενδέχεται στο μέλλον να μετακινηθεί μόνιμα στον σύνδεσμο αυτό.
Αυτό που εμείς ξέρουμε είναι ότι:
- Ο αδελφός της Α. Καλαϊτζόγλου Παναγιώτης είναι υπάλληλος της ΕΚΟ στην Θεσσαλονίκη.
- Πριν μερικούς μήνες ο Παναγιώτης Καλαϊτζόγλου μετακινήθηκε από την θέση του σε άλλη στην Μακεδονία.
- Η Α. Καλαϊτζόγλου θεώρησε ως υπεύθυνο τον Γ. Γεωργίου και έκανε ενέργειες για να ακυρώσει την μετάθεση του αδελφού της.
Από το αποτέλεσμα φαίνεται πως δεν τα κατάφερε.
Το site Euro2day και η ίδια η δημοσιογράφος είναι έγκυροι και αδέσμευτοι αμφότεροι και δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες μικροπρέπειες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ?ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

Για τις 13 του μήνα είναι νομίζω η συνάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Εργάζομαι στην ΕΚΟ και τρώω Barilla No 3. Πείτε μου κινδυνέυει η θέση μου;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ.ΚΑΝΕ ΤΑ ΜΙΣΚΟ Η ΚΟΡΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ