Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΕΛΠΕ: Και Λιθουανοί εκτός από τους Λευκορώσους



Συνέχεια στο θέμα της απασχόλησης Λευκορώσων στην εργολαβική εταιρεία ΑΘΗΝΑ σε έργο των ΕΛΠΕ, δίνει η "Ελευθεροτυπία":


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οχι μόνο Λευκορώσοι αλλά και Λιθουανοί εργάτες απασχολούνται σε εργολαβία της ελληνικής τεχνικής εταιρείας «Αθηνά» στη Θεσσαλονίκη.
Κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας και αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου στη Μακεδονία και τη Θράκη επισκέφθηκαν χθες το πρωί τον χώρο εργασίας για το θέμα των Λευκορώσων εργατών και διαπίστωσε ότι εκτός από τους 31 Λευκορώσους απασχολούνται και 18 Λιθουανοί. Οπως και οι Λευκορώσοι, αμείβονται με τους μισθούς της Λιθουανίας και ασφαλίζονται στη χώρα τους.
Η εταιρεία «Αθηνά» έχει αναλάβει την κατασκευή δεξαμενών για λογαριασμό των ΕΛΠΕ κι έχει δώσει υπεργολαβία σε εταιρεία της Λευκορωσίας. Οι δεξαμενές είναι μέρος μόνο της συνολικής επένδυσης ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγή καυσίμων χαμηλού θείου. Τα ΕΛΠΕ σημειώνουν πως η ανάθεση του έργου έγινε με διεθνή διαγωνισμό και ως εκ τούτου δεν έχει τη δυνατότητα να υποχρεώσει τον ανάδοχο να απασχολήσει μόνο Ελληνες εργάτες. Ωστόσο, η ανάδοχος εταιρεία ελέγχεται για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.
«Πρόκειται για κανονική εφαρμογή της οδηγίας Μπολκενστάιν», κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Δημήτρης Σιαμπάνης και διαμαρτυρήθηκε ότι χρησιμοποιούνται αλλοδαποί εργάτες κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, ενώ υπάρχουν άνεργοι Ελληνες μεταλλεργάτες με την απαραίτητη εμπειρία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: