Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Δεν προσήλθαν τα ΕΛΠΕ στην Μαγούλα


Από την ηλεκτρονική εφημερίδα "MagoulaOnline" αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο σχετικά με την προγραμματισμένη συνάντηση Διοίκησης ΕΛΠΕ και Δημοτικού Συμβουλίου Μαγούλας, που όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε:

Έκπληκτοι έμειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαγούλας και 80 περίπου πολίτες στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της πόλης όταν ο πρόεδρος του συμβουλίου κ.Ηρακλής Παπαγιάνναρος διάβασε επιστολή που απέστειλαν τα ΕΛΠΕ με την οποία δικαιολογούσαν την μη προσέλευσή τους στην χθεσινή συνεδρίαση, επικαλούμενοι έκτακτη σοβαρή εταιρική υποχρέωση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γ. Κωστόπουλου ο οποίος ήθελε να παρευρεθεί προσωπικά στην παρουσίαση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εταιρία.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαγούλας κ. Παπαγιάνναρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με στέλεχος των ΕΛΠΕ πριν την συνεδρίαση είχε διαβεβαιώσει για την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης και είχε εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες.
Στην συνεδρίαση είχαν προσέλθει από νωρίς αρκετά μέλη της Επιτροπής Αγώνα αλλά και πολίτες προκειμένου να ακούσουν και να αντικρούσουν τα επιχειρήματα των ΕΛΠΕ σχετικά με την επέκταση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας, δυστυχώς όμως η εταιρία δεν προσήλθε ποτέ.
Ο δήμαρχος Μαγούλας κ. Ρόκας φανερά ενοχλημένος τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι παιχνίδι,δεν πρόκειται να τους καλέσουμε ξανά στο δημοτικό συμβούλιο πρόσθεσε,τους καλέσαμε θέλοντας να δείξουμε ότι είμαστε δημοκρατικοί και ακούμε όλες τις πλευρές, άλλωστε δεν πάθαμε και τίποτα που δεν έχουμε δεχθεί χορηγίες από την συγκεκριμένη εταιρία.
Ο αντιδήμαρχος Ελευσίνας κ. Λινάρδος ο οποίος ήταν παρόν στην συνεδρίαση παίρνοντας τον λόγο είπε: Είμαι υπερήφανος που παρευρίσκομαι σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο της Μαγούλας, της μοναδικής πόλης του Θριασίου που δεν έχει δεχθεί ποτέ χορηγίες από τα ΕΛΠΕ, η συμβολή της Μαγούλας στον αγώνα κατά των επεκτάσεων είναι σημαντική και αυτό θα φανεί τα επόμενα χρόνια,πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: