Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Έυη Χριστοφιλοπούλου: Ρητά και ξεκάθαρα κατά των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ


Από την διαδικτυακή εφημερίδα "MagoulaOnline" αναδημοσιεύουμε:

Η βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής και πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση και την κοινωνική προστασία, σε συνέντευξη που έδωσε στον Βασίλη Γούλα και που δημοσιεύει η τοπική εφημερίδα “Δυτικά Νέα” δηλώνει ρητά και ξεκάθαρα την αντίθεση της στις επεκτάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα.
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου είναι μια νέα δυναμική και ανερχόμενη πολιτικός που χαίρει της εμπιστοσύνης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ενώ αναμένεται να έχει σημαντικό κυβερνητικό ρόλο στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αποκτήσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.Για τον λόγο αυτό η άποψη της για τα τοπικά θέματα που απασχολούν την Δυτική Αττική και το Θριάσιο πεδίο έχει βαρύνουσα σημασία.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου στην συνέντευξη της στην εφημερίδα Δυτικά Νέα σχετικά με το θέμα των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα αναφέρει:
«Οι μεθοδεύσεις για την επέκταση των ΕΛΠΕ, όπως και κάθε δραστηριότητας η οποία υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής των πολιτών στο Θριάσιο Πεδίο ,πληγώνουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, πληγώνουν την υγεία μας ,πληγώνουν το μέλλον των παιδιών μας.Έχω θέσει επανειλημμένως στην βουλή το θέμα και έχω εκφράσει ρητά και ξεκάθαρα την αντίθεσή μου για αυτή την επέκταση.
Δικαιολογημένα οι κάτοικοι της Ελευσίνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου διαμαρτύρονται καθώς, μια τέτοια επέκταση ,που κάποιοι πονηρά σκεπτόμενοι βάφτισαν εκσυγχρονισμό , είναι μια κίνηση που αντιστρατεύεται καταφανώς τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και θα έχει καταστροφική επίπτωση στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον.»
Η κ. Χριστοφιλοπούλου είναι μια ακόμη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που αντιτίθεται στα επεκτατικά σχέδια των Ελληνικών Πετρελαίων διαψεύδοντας όσους υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση σχετικά με το θέμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος και Β. Οικονόμου έχουν τοποθετηθεί ανάλογα για την εν λόγω επέκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: