Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Μετεκλογικές Ανακοινώσεις


Μετά και την συγκρότηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΣΕΕΠ και αφού σχεδόν όλες οι παρατάξεις έβγαλαν μετεκλογικά ανακοινώσεις (εκτός των ΕΛΚΕ-ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚ-ΕΛΠΕ) εμείς θα τις σχολιάσουμε με σκοπό να αρχίσει ένας εποικοδομητικός διάλογος με προτάσεις και ιδέες που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει το νέο Προεδρείο στους δύσκολους αγώνες των εργαζομένων που καλείται να ηγηθεί. Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια των συναδέλφων να είναι κόσμια και προπαντός να αποφεύγονται οι υβριστικοί προσωπικοί χαρακτηρισμοί (με την έννοια της χυδαιολογίας) προς συναδέλφους. Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε αναγκασμένοι να επιβάλλουμε μια μορφή λογοκρισίας κάτι το οποίο δεν έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και δεν θέλουμε να το πράξουμε στο μέλλον.
Ανακοίνωση ΠΑΣΚΕ (7/12)
Διαφαίνεται απογοήτευση και μεταξύ άλλων αναφέρεται με αιχμές:
  1. Στην συμμετοχή των "ιδρυτών" στην συνάντηση στο Ξενοδοχείο Stanley. Γίνεται δηλαδή αναφορά στην συνάντηση - σύσκεψη που είχε ο Π. Καραλής, προεκλογικά με τους εκπροσώπους της ΕΛΚΕ-ΠΑΣΚΕ και ΝΔΣΚ (δηλ. Β. Νικήτα, Γ. Κασσιδάκη, Α. Νικολόπουλο, Γ. Σπυρόπουλο και άλλους) με θέμα το μετεκλογικό πρόγραμμα δράσης τους.
  2. Στον Γραμματέα Τύπου του ΠΣΕΕΠ (Θ. Κώτσια) που απέρριπτε την καρέκλα που του πρότεινε η ΠΑΣΚΕ (και η οποία ήταν υψηλότερη) λέγοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για καρέκλες ενώ στη συνέχεια δέχτηκε καρέκλα που του προτάθηκε αφήνοντας έτσι σαφές υποννοούμενο ότι η ΕΕΣΚ αν και διαμηνύει τα αντίθετα ήθελε (ή για να κυριολεκτούμε προτιμούσε και σχεδίαζε) τον αποκλεισμό της ΠΑΣΚΕ από την Εκτελεστική Γραμματεία.
  3. Στο Αγωνιστικό Μέτωπο που αρχικά δήλωνε ότι δεν θα συμμετείχε στη Εκτελεστική Γραμματεία ενώ στην συνέχεια ενέδωσε.
  4. Στην υπερψήφιση από όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν σήμερα στην Εκτελεστική Γραμματεία την πρόταση εγγραφής στο ΠΣΕΕΠ του συνταξιοδοτημένου Προέδρου, του από πολλούς χαρακτηριζόμενου ως εργοδοτικού Σωματείου των ΒΕΕ, (Αθ. Νικολόπουλου) που είχε υποβληθει ένα μήνα πριν τις εκλογές του ΠΣΕΕΠ.
  5. Στην άφεση αμαρτιών που δόθηκε από τους συμμετέχοντες στην Εκτελεστική Γραμματεία στην παράταξη που είχε ολοφάνερη και αποδεδειγμένη βοήθεια από μηχανισμούς της Διοίκησης, φωτογραφίζοντας τις σχέσεις Καραλή και ΝΔΣΚ.

Ανακοίνωση ΕΕΣΚ (27/11)

Ήταν η πρώτη μετεκλογική ανακοίνωση (μάλιστα κατηγορήθηκε από την ΚΕΦΕΠ) για την πρώιμη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων). Ήταν γενικόλογη και μιλούσε για συνεργασίες και αντιπροσωπευτικό Προεδρείο. Σημειώνουμε ότι στην προτελευταία πρόταση αυτής της ανακοίνωσης (πρόταση που είχε υπογραμμιστεί) υπάρχει η εκτίμηση (πεποίθηση) ότι δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι στο νέο Προεδρείο αφού ανέφερε ότι θα επιδιωχθεί η όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη δυνατή (και όχι καθολική) συμμετοχή και συνευθύνη στο νέο Προεδρείο.

Ανακοίνωση ΝΔΣΚ (7/12)

Σύντομη ανακοίνωση με αιχμές κατά ΠΑΣΚΕ και κυρίως κατά ΔΑΚ (οι αιχμές εδώ σημειώνονται με έντονα γράμματα). Για μια ακόμη φορά οι συνάδελφοι δεν πρόσεξαν και η δεύτερη παράγραφος δεν βγάζει νόημα. Κρίμα διότι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης συμμετείχαν αρκετοί καλοί και με πτυχία συνάδελφοι.

Ανακοίνωση Δυναμικής Πορείας (7/12)

Είναι μια ανακοίνωση που θέτει αντζέντα ζητημάτων στο νέο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ. Στην παρουσίαση των θεμάτων η σειρά είναι τυχαία δηλαδή δεν υπάρχει ταξινόμηση κατά σπυδαιότητα κάτι που νομίζουμε ότι θα ταίριαζε σε μια "τεχνοκρατική" ανακοίνωση.

Ανακοίνωση Αγωνιστικού Μετώπου (3/12).

Μια ανακοίνωση που μιλούσε για αντιπροσωπευτικό Προεδρείο με αοριστίες και γενικότητες. Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε με το σχόλιο του συναδέλφου που δημοσιεύσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: