Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Αλλαγή σκυτάλης.Προβληματισμοί



Η αλλαγή ηγεσίας στην Εταιρεία μας σηματοδοτεί την αρχή μια νέας εποχής. Είναι πολύ πιθανό η 11η Δεκεμβρίου 2007 να θεωρείται το ορόσημο όπου η κρατική επιχείρηση, 40 σχεδόν χρόνια μετά την δημιουργία της, πέρασε σε ιδιωτικά χέρια. Εμείς θα θέσουμε τους προβληματισμούς μας και θα ζητήσουμε από όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τις απόψεις τους γιατί αυτός είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης αυτού του blog.
Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος κάθε άλλο παρά επιτυχημένος μπορεί να χαρακτηριστεί. Στα 3.5 χρόνια παρουσίας του είναι πολύ περισσότερα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και αυτά που συσσωρεύτηκαν παρά αυτά που επιλύθηκαν.
  • Η απουσία του ήταν ο κανόνας παρά η εξαίρεση.
  • Οι κάθε λογής σύμβουλοι έκαναν παρέλαση με αποκορύφωμα την Mckinsey και το Best50 (που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι BEST5. Βέβαια κάποιος θα πεί "κάλιο πέντε και στο χέρι...").
  • Η αποδυνάμωση ιστορικών και άξιων στελεχών των ΕΛΠΕ καθώς και η πρόσληψη δεκάδων Διευθυντών (σε ορισμένες περιπτώσεις αμφιβόλου αξίας ή δυνατοτήτων) και η μη αξιοποίηση και προώθηση ικανών εργαζομένων προερχόμενων από τα σπλάχνα της Εταιρείας ήταν ένας ακόμα κανόνας της περιόδου Καβουλάκου.
  • Οι επενδύσεις (επέκταση πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ, αναθάθμιση ΒΕΑ, ΒΕΘ) ήταν στάσιμες.

Φυσικά ο νέος Διεθύνων Σύμβουλος δεν ήταν απών όλο αυτό το χρονικό διάστημα αφού ήταν εκτελεστικό μέλος του ΔΣ των ΕΛΠΕ, πιστεύουμε όμως και πρέπει να του δωθεί μια μικρή πίστωση χρόνου για να τον κρίνουμε στην νέα του θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: