Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Λάτσης: Ένα βήμα πριν από τα ΕΛΠΕ

Από την εφημερίδα "Το Παρόν", αναδημοσιεύουμε:
Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ έγιναν την εβδομάδα που πέρασε, οι οποίες σηματοδοτούν άλλες σημαντικότερες εξελίξεις στις επιχειρήσεις αλλά και στο ελληνικό πετρελαϊκό κύκλωμα. Ο Λάτσης πήρε το πράσινο φως της κυβέρνησης Καραμανλή για να αναλάβει τα ηνία των ΕΛΠΕ, ο δε Χριστοδούλου αποδείχθηκε ο «δούρειος ίππος» του Λάτση. Διευθύνων σύμβουλος στην θέση του Καβουλάκου, που παραιτήθηκε (;), πρόκειται να αναλάβει ο άνθρωπος του Λάτση Γιάννης Κωστόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Πετρόλα, για να μην υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία για το ποιος έχει το κουμάντο στα ΕΛΠΕ. Και αυτό έγινε απόλυτα ορατό, έστω κι αν έπρεπε να διασυρθεί ο κύριος μέτοχος (Ελληνικό Δημόσιο).
Πλέον ο Λάτσης διαθέτει τρία μέλη στο ΔΣ των ΕΛΠΕ: τον διευθύνοντα σύμβουλο (Γ. Κωστόπουλο), τον Θ. Βάρδα ως εκτελεστικό μέλος του ΔΣ και τον Γιώργο Καλλιμόπουλο ως μέλος του ΔΣ, με αποτέλεσμα όλες οι συμβάσεις των ΕΛΠΕ να βρίσκονται στην απόλυτη δικαιοδοσία του.
Άλλη αλλαγή είναι ότι στην θέση του Δ. Ματθαίου αναλαμβάνει εκτελεστικό μέλος του ΔΣ ο Νίκος Λέριος, πρώην υπάλληλος του Φώλια από τα Goody’s και νυν «σύμβουλος» του υπουργού Ενέργειας. Ο Ν. Λέριος είναι πρώτος εξάδελφος του Νικ. Λέριου που είχε διορίσει ο Βερελής διευθύνοντα σύμβουλο στην ΕΛΔΑ-Ε και απέλυσε ο Πεπονής, γιατί την έπιασε να κάνει λαθρεμπορία... Επίσης ο κ. Φώλιας διόρισε μέλος του ΔΣ των ΕΛΠΕ και την διευθύντρια του γραφείου του. Όλοι δηλαδή μια οικογένεια είναι...
Οι άνθρωποι του Λάτση προσπάθησαν να φορτώσουν στον αμερικανοτραφή Καβουλάκο την αποτυχία να προχωρήσει η επένδυση στην Ελευσίνα. Βέβαια στον Καβουλάκο μπορεί κάποιος να χρεώσει πολλά (ένα πολύ μικρό μέρος των οποίων αναφέραμε στο «Π»), αλλά δεν φταιει για την επένδυση της Ελευσίνας, το όλον εγχείρημα της οποίας κινούν οι άνθρωποι του Λάτση και της Πετρόλα, με επιβλέποντα τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο Κωστόπουλο. Επομένως θα πρέπει να αναμένουμε σύντομα να πάει σπίτι του και ο Κωστόπουλος, αφού δεν θα μπορέσει να προχωρήσει την εγκληματική επένδυση για τον λαό του Θριάσιου Πεδίου.
Ο Χριστοδούλου έκανε στο ακέραιο το «καθήκον» του απέναντι στο μεγάλο αφεντικό και θα παραμείνει στα ΕΛΠΕ ως διακοσμητικό και φολκλορικό στοιχείο.
Με την εξέλιξη αυτή δρομολογείται η παράδοση του μεγαλύτερου εμποροβιομηχανικού συγκροτήματος της χώρας στον Λάτση (χωρίς να δώσει δεκάρα), μια διαδικασία που άρχισε επί Σημίτη και τελειώνει (;) επί Καραμανλή.
Με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε την δράση του σωματείου των εργαζομένων. Θα εξακολουθήσει να χορεύει στους σκοπούς του (νέου) αρκουδιάρη ή θα πρωτοστατήσει σε μαζικούς αγώνες για τον κοινωνικό χαρακτήρα των ΕΛΠΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: