Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Κοπή πίτας 2008

Η κοπή πίτας για το έτος 2008 έγινε σήμερα στα ΒΕΑ παρουσία της Διοίκησης και πλήθους συναδέλφων. Η κοπή έγινε στο εστιατόριο των ΒΕΑ το μεσημέρι. Σε γενικές γραμμές θα σας αναφέρουμε τις κυριότερες αποστροφές των βασικών ομιλητών.
Ε. Χριστοδούλου (Πρόεδρος ΕΛΠΕ)
Στην αρχή της ομιλίας του έκανε την διαπίστωση ότι βλέπει τους εργαζόμενους να είναι ευδιάθετοι, ζωηροί και ακμαίοι, και τόνισε πως στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο ίδιος. Αυτό επιβάλλεται διότι, όπως ανέφερε, το έτος 2008 θα είναι "μια οριακή χρονιά" για την Εταιρεία, λόγω της επένδυσης της Ελευσίνας. Το έργο έχει δυσκολίες στην υλοποίηση του και αν δεν πραγματοποιηθεί, είμαστε χαμένοι, ενώ όσο αργεί οι απώλειες της Εταιρείας ανέρχονται σε 25 εκατ. € τον μήνα. Οι τελευταίες δυσκολίες που παρουσιάσθηκαν σχετίζονται με το κτήριο της OWEN (υαλουργείο), το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως αρχαιολογικό μνημείο. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος είπε γι' αυτό, ότι χρειάσθηκε να του το πουν τρεις φορές για να το καταλάβει. Όταν επιτέλους το κατάλαβε, άρχισε να παίρνει τηλέφωνα στο Υπουργείο Πολιτισμού για να βγάλει άκρη, αλλά δεν εύρισκε κανέναν διότι, όπως είπε χλευαστικά, όλοι είχαν πηδήξει από το παράθυρο σαν τον Ζαχόπουλο. Η αναφορά αυτή, προκάλεσε σε άλλους γέλια (κυρίως σε αυτούς που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις) και σε άλλους θυμηδία (κυρίως σε αυτούς που βρίσκονταν στις πίσω θέσεις, ιδιαίτερα σε κάποιους δεξιούς, που δυσανασχέτησαν να ακούν τον διορισμένο από την κυβέρνηση τους Πρόεδρο να σαρκάζει δημοσίως τον Ζαχόπουλο). Επίσης ανέφερε ότι ο αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος και ζήτησε την συστράτευση όλων των εργαζομένων, διαφορετικά το μέλλον της Εταιρείας προβλέπεται δυσοίωνο.
Ι. Κωστόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος)
Αφού ευχήθηκε, ανέφερε ότι επετεύχθησαν όλοι οι στόχοι της Εταιρείας για το έτος 2007 για ανάπτυξη - κερδοφορία - ασφάλεια. Δήλωσε ότι προτεραιότητες της Εταιρείας είναι κατά σειρά: ασφάλεια - περιβάλλον - ανάπτυξη. Προέβλεψε δε ότι με την συμβολή όλων, οι στόχοι του 2008 θα ικανοποιηθούν.
Δ. Ρούτσης (Διευθυντής Ασπροπύργου)
Μετά τις καθιερωμένες ευχές, ευχαρίστησε τους εργαζομένους για την αμέριστη αγάπη, συμπαράσταση και συνεργασία που επέδειξαν και για την βοήθεια που του έδωσαν, το σύντομο, όπως τόνισε, διάστημα παρουσίας του, από τον Αύγουστο του 2007, στον Ασπρόπυργο. Αυτό βέβαια το έκανε για να παρουσιάσει την εικόνα στην Διοίκηση ότι τυγχάνει καθολικής αποδοχής από τους εργαζόμενους, μη γνωρίζοντας τα ποικίλα σχόλια των εργαζομένων για την πολυπραγμοσύνη που ο ίδιος προβάλλει και τον "ξερολισμό" του.
Π. Οφθαλμίδης (Πρόεδρος ΠΣΕΕΠ)
Αφού έκανε τις καθιερωμένες ευχές, έδωσε την υπόσχεση οι εργαζόμενοι θα βάλουν πλάτη στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Εταιρείας και ιδιαίτερα για τον "κοινό στόχο" που είναι η επένδυση της Ελευσίνας. Επίσης ανέφερε πως "αυτό το Σωματείο δεν θα ασκήσει Διοίκηση, αλλά δεν θέλουμε και την Διοίκηση να κάνει συνδικαλισμό".
Εντύπωση έκαναν:
Ο Π. Καραλής που τριγύριζε και χαιρετούσε τους ψηφοφόρους του.
Η αμηχανία του Π. Οφθαλμίδη που έδινε την εικόνα του αγνώστου μεταξύ αγνώστων.
Η απουσία των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που σχολιάσθηκε ιδιαίτερα.
Η διαχυτικότητα Δ.Ρ προς Ι.Κ. και Προέδρου προς Πρόεδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: