Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Μεροκάματο... 1.300 ευρώ!

Με τον παραπάνω τίτλο, η εφημερίδα "Espresso" αναφέρεται στις ετήσιες αποδοχές έξι "χρυσών" μάνατζερ του Ελληνικού Δημοσίου. Εμείς θα αναδημοσιεύσουμε την εισαγωγή και την παράγραφο που αναφέρεται στον Ε. Χριστοδούλου, με την εξής παρατήρηση: αχ και να ήξεραν τις αποδοχές των Π. Καβουλάκου, Ι. Κωστόπουλου, Θ. Βάρδα και των άλλων παιδιών.

Το κόστος τόσο της κατασκευής όσο και του εξοπλισμού ενός μικρού νοσοκομείου αγγίζουν οι ετήσιες αποδοχές που λαμβάνουν έξι «χρυσοί» μάνατζερ του Ελληνικού Δημοσίου! Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, ο πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. Τίμος Χριστοδούλου αλλά και ο πρόεδρος του ΧΑΑ Σπύρος Καπράλος λαμβάνουν ετησίως το αστρονομικό ποσό των περίπου 3.000.000 ευρώ!


Τίμος Χριστοδούλου, πρόεδρος ΕΛ.ΠΕ.: 280.000 ευρώ τον χρόνο

Ο 76χρονος πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. Ευθύμιος Χριστοδούλου (Τίμος για τους φίλους του) έχει διατελέσει διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, υπουργός Εθνικής Οικονομίας, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, ευρωβουλευτής και είναι άνθρωπος της αγοράς και γνώστης του ιδιωτικού τομέα. Γνωρίζει τον πετρελαϊκό εφοπλισμό όσο λίγοι και διαθέτει συγκεκριμένη και επιλεκτική αντίληψη για την οικονομία, την κοινωνία, το επιχειρείν. Ο Τίμος Χριστοδούλου είναι από το 2004 πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.). Η θητεία του λήγει τον επόμενο μήνα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις μάλλον δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες στη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων. Θα προτιμήσει να περνά τα καλοκαίρια του στην Αμοργό με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, όπου έχει σπίτι εδώ και πολλά χρόνια, μακριά από τους εξοντωτικούς ρυθμούς της πρωτεύουσας. Ισως είναι ο μοναδικός μάνατζερ με ετήσιες αποδοχές κάτω των 300.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούνιο του 2006 στη Γενική Συνέλευση των ΕΛ.ΠΕ. είχε τεθεί το θέμα να λάβει ο κ. Χριστοδούλου μπόνους 100.000 ευρώ, το οποίο όμως με παρέμβαση της εκπροσώπου του υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη μειώθηκε τελικά στο μισό. Ο κ. Χριστοδούλου τότε δήλωσε ότι δεν αποδέχεται το μπόνους για τον εαυτό του, αλλά θα το κατανείμει σε πολιτιστικά και άλλα ιδρύματα της δικής του επιλογής. Υστερα από όλα αυτά, οι ετήσιες αποδοχές του δεν υπερβαίνουν τα 280.000 ευρώ.

Τελικά δεν μάθαμε σε ποιό ίδρυμα χάρισε το bonus του ο μεγάθυμος Πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: