Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Ελευσίνια διυλιστήρια


Από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" αναδημοσιεύουμε:
Εβδομάδα κινητοποιήσεων για το περιβάλλον στο Θριάσιο αυτή που έρχεται. Η επίθεση που δέχεται το Θριάσιο από επενδύσεις τύπου Χαλυβουργικής-ΔΕΗ αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και συσπείρωσε κατοίκους, φορείς, τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Την Τετάρτη κλείνουν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας, των Δήμων Δυτικής Αττικής και τα σχολεία. Οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και συναυλία διαμαρτυρίας στην είσοδο της Ελευσίνας απέναντι από τη Χαλυβουργική με Μαχαιρίτσα, Τσακνή και Σταρόβα. Ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Αμπατζόγλου (φωτογρ.), μιλώντας στην «Ε», επαναφέρει στη μνήμη τη δεκαετία '70-'80, όταν στο βωμό της «βιομηχανικής ανάπτυξης», το Θριάσιο έφτασε στο σημερινό σημείο κορεσμού, χωρίς καμία πρόβλεψη για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, το περιβάλλον.
«Προσφύγαμε στο ΣτΕ κατά της απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ που εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης ηλεκτροπαραγωγής ΔΕΗ-Χαλυβουργικής και θα ακολουθήσει προσφυγή στα κοινοτικά όργανα» μας λέει.
«Δεν τάσσομαι αναφανδόν κατά της βιομηχανίας» συνεχίζει. «Επιτρέψαμε τον εκσυγχρονισμό της Χαλυβουργικής για να διατηρηθεί στη ζωή η επιχείρηση. Εξασφαλίσαμε όμως ότι δεν θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση». Σε ερώτηση για την επένδυση των ΕΛΠΕ, στο διυλιστήριο Ελευσίνας, ο κ. Αμπατζόγλου μάς μεταφέρει την αρνητική θέση του Δημοτικού Συμβουλίου που προσεγγίζει το θέμα πολιτικά. «Δεν θέλουμε να ζούμε αγκαλιά με 2 διυλιστήρια και με αποθηκευμένα καύσιμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: