Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Αναρτούμε το παρακάτω κείμενο του συνάδελφου με το ψευδώνυμο "Βουκόλος", το οποίο στάλθηκε ως σχόλιο σ' αυτήν εδώ την ανάρτηση:

Κανένας δεν το έκανε και ούτε πρόκειται να το κάνει από τους έχοντας τις ευθύνες. Ας το κάνω λοιπόν εγώ για να προκαλέσω , με το ρίσκο του λογιστικού λάθους και των προκλητικών σχολίων! Αν δεν είναι έτσι ας βγεί κάποιος «υπεύθυνος» να με διαψεύσει. Ούτε εκλογολόγος είμαι ούτε εκλογομάγειρας! Θέλω να ξέρω όμως αν έλαβαν το μήνυμα της ψήφου μου και δεν μου απαντάει κανείς. Αντίθετα θα βγούν από Δευτέρα με μια ανακοίνωση και θα μου λένε όλοι πως «νίκησα»! Η ΕΝΙΑΙΑ βγήκε άμεσα εδώ και τουλάχιστον ευχαρίστησε «σεμνά και ταπεινά» χωρίς θριαμβολογίες (περίεργο!). Μόνο που δεν απόφυγε το ολίσθημα ο σχολιαστής (με επώνυμο «ενιαία σ.κ» βγήκε βέβαια)! Ευχαρίστησε μόνο όσους στήριξαν με την ψήφο τους τούς εκπροσώπους της στο ψηφοδέλτιο της ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ενώ για μένα που συμμετείχα στην δημοκρατική αυτή διαδικασία αλλά δεν το στήριξα ,ας πούμε, υποθέτω πως επιφυλάσσονται να μου γ@μ@σο@ν τη μάνα!!!!

1828 έγκυρα στις εκλογές του σωματείου.
1798 έγκυρα στην εκλογή αντιπροσώπων για το ΔΣ της Εταιρίας.

Παρά το ότι το εκλογικό σώμα δεν είναι το ίδιο στις δύο εκλογές (στην δεύτερη ψηφίζουν όλοι οι εργαζόμενοι έως το βαθμό του διευθυντή ενώ στην πρώτη μόνο τα μέλη του σωματείου), θα κάνουμε την παραδοχή της κατ αναλογία διαφοροποίησης όποια και αν είναι αυτή οπότε ο συλλογισμός και το όποιο αποτέλεσμα επηρεάζονται λίγο αν και τα ειδικά μηνύματα καθοδηγούν το συλλογισμό και όχι τόσο οι αριθμοί.

Έχουμε και λέμε λοιπόν!

Το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ στηρίχθηκε από:
To 75-80% των δικών της μελών και από το 40% περίπου της ΕΛΚΕ το οποίο όμως δεν ήταν ικανό να καλύψει την μεγάλη διαρροή της ΠΑΣΚΕ με αποτέλεσμα ο Αθανασόπουλος να κερδίσει μία Πύρρειο δεύτερη θέση για πρώτη φορα μετά απο 26 χρόνια σε οποιασδήποτε μορφής εκλογική διαδικασία!! (παλαιότερα δεν ήμουν εδώ και δεν ξέρω)!!

Το ψηφοδέλτιο της «ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ» στηρίχθηκε από:
To 100% της ΕΝΙΑΙΑΣ, ΤΟ 20% Της ΠΑΣΚΕ, ΤΟ 50% Της ΕΛΚΕ, ΤΟ 50% της ΝΔΣΚ και το 99% του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ένας μόνο δεν ψήφισε. Τον ξέρει ο Δημητρίου και θα υποστεί τις κυρώσεις).

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στηρίχθηκε από:
To 100% της ΔΑΚ, το 100% της ΔΠ, Το 50% της ΝΔΣΚ, Το 10% Της ΕΛΚΕ

Παρατηρούμε λοιπόν τα εξής
Το σύνθημα να στηρίξουμε το σωματείο και τον Πρόεδρό του με ψήφο στην εκπροσώπηση έπιασε τόπο, μαζί με άλλες παρασκηνιακές διεργασίες.. Ήρθε και η δυσαρέσκεια από την μη συμμετοχή της ΠΑΣΚΕ στην εκτελεστική-και σίγουρα όχι μόνο από αυτό- σαν κερασάκι στην τούρτα του Οφθαλμίδη και το γλυκό έδεσε. Κρίνω όμως, και ας μου το επιτρέψουν, πως οι δύο παρατάξεις θα πρέπει να θυμούνται, η μεν ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ότι δεν ψηφίσθηκε σαν εκπρόσωπος ενός διαπαραταξιακού προεδρείου, διότι δεν είναι διαπαραταξιακό (ενώ για τέτοιο μιλούσε το αποτέλεσμα των εκλογών του σωματείου), η δε ΠΑΣΚΕ πως όταν ζητάει την ψήφο την ζητάει για να εκπροσωπήσει άνευ όρων και όχι υπό όρους! Η δυσαρέσκεια εκφράσθηκε άμεσα! Το μήνυμα απεστάλει προς όλες τις κατευθύνσεις. Και ο οφθαλμίδης αυτές τις δυσαρέσκειες εξαργύρωσε μάλλον παρά την δυναμική!

Η ΔΑΚΕ φαίνεται με τάσεις συσπείρωσης ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Κανένας από τους συσπειρωμένους της ΝΔΣΚ και ΔΠ δεν ψήφισε εκπρόσωπο της ΔΑΚ και αντιστρόφως. Το μήνυμα αφορά πολλούς παραλήπτες! Και πρέπει να θυμάται και αυτή πως όταν σε ένα καφενείο κάθε μέρα τσακώνονται οι θαμώνες του μεταξύ τους εγώ φεύγω για το απένατι καφενείο που έχει ησυχία! Οι τσακωμοί και οι εντάσεις με ενοχλούν στο κυκλοφορικό!!

Σαν γενικό συμπέρασμα λοιπόν διαπιστώνουμε πως η ΠΑΣΚΕ και η ΕΛΚΕ (δεν ακολούθησαν όλοι την γραμμή) έχουν πρόβλημα συσπείρωσης. Και οι δύο μαζί έχουν πρόβλημα ενότητας. Η ΔΑΚΕ επίσης έχει πρόβλημα ενότητας, και ο Οφθαλμίδης είχε μια δυναμική πρίν το κλείσιμο της σύμβασης. Εκτιμώ πως εδώ παίχτηκε και παιχνίδι τακτικής (?) διότι δεν μπορώ να πιστέψω τι θα τον εμπόδιζε να κλείσει την σύμβαση την Δευτέρα (με τους ίδιους όρους) και ενώ θα ήταν σε διαδικασία σταματήματος. Θα είχε περισώσει τουλάχιστον τα προσχήματα! Αμφισβητώ δηλαδή το αποτέλεσμα των εκλογών αν αυτές γινόντουσαν ένα μήνα μετά το κλείσιμο της σύμβασης!

Εγώ αυτά κατάλαβα, έπεισα τον εαυτό μου ότι έτσι είναι (αφού κανείς δεν καταδέχεται να μου εξηγήσει) και τώρα λίγο εμπειρότερος πορεύομαι προς την επόμενη εκλογική διαδικασία. Και ενοχές δεν έχω για ότι ψήφισα. Διαπιστώνω ότι ψήφισα και ενωτικά και συσπειρωτικά και συντεχνιακά και κομματικά. Για το αξιοκρατικά επιφυλάσσομαι αλλά δεν θα το βάλω και μαράζι!

Και μην μου πείτε πως αυτή η εκλογή δεν έχει καμιά σχέση με παρατάξεις συνδικαλιστοκομματικές και τα τέτοια διότι και να το δεχθώ ένα είναι σίγουρο. Σε κάθε περίπτωση λειτουργεί σαν βαρόμετρο συσπειρώσεων και αποστολής μηνυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: