Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Μορφοποίηση σχολίων

Μετά το άρθρο μας σχετικά με την εισαγωγή σχολίων βλέπουμε ότι και τα σχόλια με ψευδώνυμο αυξήθηκαν όπως και τα συνολικά σχόλια. Τονίζουμε ότι η χρήση ψευδωνύμου δίνει μια ευχέρεια στην παράθεση απόψεων. Για να είναι πιο ευανάγνωστα τα σχόλια παρακαλούμε αποφεύγετε τα κεφαλαία γράμματα συνεχώς (είναι σαν να φωνάζετε συνέχεια). Επίσης αποφεύγετε τα greeklish. Στην εισαγωγή σχολίων έχετε δύο δυνατότητες μορφοποίησης καθώς και την δυνατότητα εισαγωγής συνδέσμου (link). Αυτά εξηγούνται παρακάτω.

Έντονη γραφή (bold): Το κείμενο που θέλουμε να είναι γραμμένο με έντονα γράμματα περικλείεται μεταξύ των συμβόλων b και /b τα οποία περιέχονται εντός <>.
Πχ

θα εμφανιστεί:

Πλάγια γραφή (italics): Το κείμενο που θέλουμε να είναι γραμμένο με πλάγια γράμματα περικλείεται μεταξύ των συμβόλων i και /i τα οποία περιέχονται εντός <>.
Πχ

θα εμφανιστεί:

Φυσικά μπορούμε να έχουμε έντονη και πλάγια γραφή όπως στην περίπτωση αυτή:
Πχ Αν εισάγουμε το παρακάτω κείμενο:
θα εμφανιστεί:
Τέλος η εισαγωγή συνδέσμου (link) γίνετε με την χρήση των συμβόλων a και /a σύμφωνα με το παράδειγμα:
Πχ


Δηλαδή μετά το a γράφουμε την κωδική λέξη href= και γράφουμε την διεύθυνση του συνδέσμου σε εισαγωγικά (") και κλείνουμε την ανισότητα (>) στη συνέχεια γράφουμε το κείμενο που θέλουμε να εμφανίζεται αντί για την διεύθυνση του συνδέσμου και τέλος κλείνουμε με /a.
Οι περίεργοι που θα δοκιμάσουν την διεύθυνση δεν θα χάσουν με αυτό που θα δουν.
θα εμφανιστεί:

Τα σύμβολα μορφοποίησης πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή διότι μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα τα οποία επιλύονται μόνο με διαγραφή του συγκεκριμένου σχολίου και για το λόγο αυτό είναι καλό να κάνετε προεπισκόπηση του σχολίου πριν την ανάρτησή του. Επίσης με την προεπισκόπηση μπορείτε να κάνετε τις δοκιμές σας χωρίς να αποστέλετε τα σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: