Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Ξεκινούν μαζικές κινητοποιήσεις στη Δυτική Αττική

Από την διαδικτυακή εφημεριδα "MagoulaOnline", αναδημοσιεύουμε:

Η Δυτική Αττική αποτελεί την πλέον υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή της περιφέρειαςnada1.JPG της Αττικής και μία από τις πιο υποβαθμισμένες σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη Δυτική Αττική συγκεντρώνεται το σύνολο σχεδόν των οχλουσών δραστηριοτήτων του Λεκανοπεδίου, όπως βαριά βιομηχανία Λατομεία, Χημικές Βιομηχανίες, κ.α., καθώς και ο μοναδικός ΧΥΤΑ στην Αττική.

Η περιοχή μας αντιμετωπίζεται εδώ και 10ετίες ως η«πίσω αυλή» του Λεκανοπεδίου, ως ο μόνιμος τόπος εναπόθεσης όλων των προβλημάτων.

Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις από πλευράς της κεντρικής εξουσίας για αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης της Δυτικής Αττικής, η κατάσταση αντί να βελτιωθεί, επιδεινώνεται.

Το τελευταίο διάστημα, δεχόμαστε μια πρωτοφανή περιβαλλοντική επίθεση, μέσα από μια σειρά επενδυτικών ή χωροταξικών σχεδίων, τα οποία πλήττουν ακόμα περισσότερο περιοχή μας.

Η κοινοπραξία ΔΕΗ-ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ για την παραγωγή γιγαντιαίων μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας ,Η δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή και ο απαράδεκτος και επικίνδυνος τρόπος λειτουργίας του, η επέκταση των ΕΛΠΕ, η δημιουργία χώρου υποδοχής βιομηχανικών και άλλων επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων, οι προσχώσεις παραθαλάσσιων περιοχών, η κατασκευή αγωγών σε περιοχές οικονομικής εκμετάλλευσης, η δημιουργία βιομηχανικών λιμανιών μέσα σε πόλεις, απειλούν να οδηγήσουν τη Δυτική Αττική σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση η Νομαρχία και οι Δήμοι Δυτικής Αττικής ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Μαζί με όλους τους πολίτες στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: τα σχέδιά τους δε θα περάσουν! Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τους επόμενους μήνες θα κρίνουν το μέλλον της περιοχής μας για πολλά ακόμα χρόνια.

Η Δυτική Αττική δέχεται μια πραγματική επίθεση, στην οποία πρέπει να αντιδράσουμε.

Στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι μαζί! Νομαρχία, Δήμοι και φορείς της περιοχής.

Δεν ανεχόμαστε άλλο την υποβάθμιση της ζωής και των περιουσιών μας.

Οι πολίτες της Δυτικής Αττικής δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας.
Ζητάμε τη συνεργασία και τη στήριξη κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη της Δυτικής Αττικής.

Το μέλλον του τόπου μας είναι στα χέρια μας. Όλοι μαζί, ενωμένοι και μαχητικοί, μπορούμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι η εποχή που η Δυτική Αττική ήταν ο τόπος εναπόθεσης των προβλημάτων όλου του Λεκανοπεδίου, έχει παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα.

Το όραμά μας για τη Δυτική Αττική δεν έχει σχέση με τα σχέδιά τους!

Η υποβάθμιση δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Με συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008 στην αίθουσα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) στις 12 μ.μ. ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Αριστείδης Αρκουδάρης και οι Δήμαρχοι όλων των Δήμων της περιοχής, ξεκινούν τις κινητοποιήσεις στη Δυτική Αττική ενάντια στην περιβαλλοντική επίθεση που δέχεται για μια ακόμη φορά η περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα παρουσιαστούν στοιχεία και οπτικό υλικό για την περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος που προκαλούν στη Δυτική Αττική αλλά και σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο οι σχεδιαζόμενες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από τη ΔΕΗ και τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, ενώ θα γίνει αναφορά και στα άλλα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της Δυτικής Αττικής, όπως οι ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων και Φυλής, η σχεδιαζόμενη επέκταση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ), η δημιουργία χώρου βιομηχανικών αποβλήτων από τη ΜΑΝΤΡΕΚΟ στη θέση Μελετάνι του Δήμου Μάνδρας, οι προσχώσεις λιμανιών κλπ, που επιβεβαιώνουν ότι η περιοχή συνεχίζει να αντιμετωπίζεται ως «πίσω αυλή» του λεκανοπεδίου.

Δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2008, πρόκειται να κλείσουν η Νομαρχία και οι Δήμοι της Δυτικής Αττικής, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συναυλία διαμαρτυρίας στην είσοδο της Ελευσίνας απέναντι από την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ στις 12 μμ με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή και Δημήτρη Σταρόβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: