Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Ανασυγκρότηση ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ

Πληροφορηθήκαμε σήμερα, ότι έγινε ανασυγκρότηση της γραμματείας της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ, ύστερα από απόφαση της κεντρικής ΔΑΚΕ. Η λειτουργία της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ ως γνωστόν, είχε ανασταλεί πριν τις εκλογές για Σωματείο, λόγω εσωτερικών διαφωνιών. Ως αποτέλεσμα ήταν να πάρουν μέρος στις εκλογές δύο παρατάξεις (ΔΑΚ και ΝΔΣΚ) που μοιράστηκαν τις ψήφους.
Ρόλο στην απόφαση της κεντρικής ΔΑΚΕ έπαιξαν οι διεργασίες που έγιναν κατά τις εκλογές που διεξήχθησαν πριν δύο εβδομάδες περίπου για Ομοσπονδία και ΓΣΕΕ. Εκεί συμφωνήθηκε με την κεντρική ΔΑΚΕ να ενισχυθούν συγκεκριμένοι υποψήφιοι. Διαπιστώθηκε όμως ότι κάποιοι από την ΝΔΣΚ έσπασαν την συμφωνία και ψήφισαν δικό τους υποψήφιο. Αυτή τους η συμπεριφορά θεωρήθηκε αντικομματική και αντισυμβατική. Συνέπεια ήταν να προχωρήσει η κεντρική ΔΑΚΕ στην ανασυγκρότηση της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ με νέο Γραμματέα τον συνάδελφο Σπύρο Δήμου από τις ΒΕΑ και νέο αναπληρωτή Γραμματέα τον Ν. Τσιρογιάννη συνάδελφο από τις ΒΕΕ, με την συμμετοχή ως μελών των Π. Καινακίδη, Σ. Θεοφίλη και Π. Παπαδέλη. Μετά την κυκλοφορία του email της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνάδελφος Π. Παπαδέλης θεώρησε σκόπιμο να εκδώσει ανακοίνωση διαχωρίζοντας την θέση του και κατηγορώντας δριμύτατα και αναιδώς την κεντρική ΔΑΚΕ.
Γεγονός είναι πάντως πως με αυτήν της την ενέργεια η κεντρική ΔΑΚΕ εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την διεκδίκηση από την ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ της μιας θέσης του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της Εταιρείας.
Στις διεργασίες που έγιναν, όπως κυκλοφορεί, αρνητική εντύπωση δόθηκε από τον πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ Π. Οφθαλμίδη, ο οποίος αφενός άλλα είχε υποσχεθεί στις εκλογές για Ομοσπονδία και άλλα έκανε και αφετέρου επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν έχει την δύναμη που υποστηρίζει ότι έχει, αλλά σημαντικά μικρότερη. Επίσης, ενόχληση και αμφιβολίες προκαλεί το γεγονός ότι ενώ δηλώνει δεξιός και πιστό μέλος της ΔΑΚΕ, εν τούτοις προετοιμάζεται ως υποψήφιος με την ΕΝΙΑΙΑ του Συνασπισμού, μαζί με τις άλλες παρατάξεις που στηρίζουν το ΔΣ του Σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: