Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Ανακοίνωση ΝΔΣΚ

Αναδημοσιεύουμε την σημερινή ανακοίνωση της ΝΔΣΚ, η οποία κυκλοφόρησε στα emails και την θεωρούμε υποδειγματική:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η επιστολή αυτή καθίσταται απαραίτητη, από την στιγμή που οι γνωστοί δήθεν συνάδελφοι, πάντοτε ανώνυμα μέσω ιστοσελίδας, και με ταυτόχρονη περιφορά ανά τον εργασιακό χώρο, διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες και διαστρεβλώσεις γεγονότων, όπως:

  • Ο Ε. Μειμαράκης επέβαλε στην ΔΑΚΕ, την κτήση της σφραγίδας σε κάποια άτομα της ΔΑΚ.
  • Τα μέλη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ είναι υπό διαγραφή και πολλά άλλα παρόμοια.

Απώτερος σκοπός: Μια ψήφο που δεν την δικαιούνται με βάση την συμπεριφορά τους. Ενδεχομένως να τους έχουμε παρεξηγήσει και η ανωνυμία τους να οφείλεται στο ότι ντρέπονται για το όνομά τους. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, ότι ο Ε. Μειμαράκης δεν ασχολήθηκε και αγνοεί το θέμα (έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί), και ότι δεν υφίσταται καμία διαγραφή και στοιχηματίζουμε επ΄ αυτού. Αντιλαμβανόμαστε την πικρία τους διότι:

  • Κατέκτησαν δύο έδρες στο Σωματείο έναντι τρεις της Νέας Δημοκρατικής Κίνησης.
  • Δεν έβγαλαν εκπρόσωπο στην ΓΣΕΕ ενώ ως εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ/ΓΣΕΕ εξελέγη ο Πέππας Χρήστος της Νέας Δημοκρατικής Κίνησης.
  • Οι δύο εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ/ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΜΠΗΛΙΟΣ – ΓΑΙΤΑΣ) επίσης δεν ανήκουν στην ΔΑΚ.

Τα ανωτέρω επιτυχή αποτελέσματα για εμάς δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε, διότι αύριο τα πράγματα ενδέχεται να είναι αντίστροφα.

Συνάδελφοι

Τολμούμε και διαχωρίζουμε την θέση μας (παραίτηση ΠΑΠΑΔΕΛΗ), από τα πρόσωπα εκείνα, που στο πρόσφατο παρελθόν, ούτε η σφραγίδα ούτε η επωνυμία της ΔΑΚΕ, τους εμπόδισε να προβούν σε αντισυναδελφικές/αντινεοδημοκρατικές ενέργειες όπως:

  • Επεισοδιακή κατάληψη, κρυφή μαγνητοφώνηση και παραπληροφόρηση, ως και σε επίπεδο ημερησίας εφημερίδας, μαζί με την ΠΑΣΚΕ προκειμένου το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να μην προάγει συναδέλφους της αρεσκείας τους και του απόλυτου ατομικού συμφέροντός τους.
  • Προσπάθεια διασυρμού εργαζομένων, στην ανώνυμη ιστοσελίδα, με χαρακτηρισμούς όπως: ανίκανος εργασιακά, επικίνδυνος για το Διυλιστήριο, και αναφορές σε παρουσιαστικό εργαζομένων κ.λ.π.
  • Καταψήφιση του Νεοδημοκράτη Προέδρου του Σωματείου, ακολουθώντας τις εντολές της ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να μην επιτευχθεί Προεδρείο Σωματείου με στελέχη Νεοδημοκράτες. Υπενθυμίζεται ότι σε προγενέστερες εσωκομματικές εκλογές, οι καταψηφίζοντες, ενέταξαν τον νυν Πρόεδρό τους και τον πριμοδότησαν με 55 ψήφους εν απουσία του. Όπως ήταν αναμενόμενο εκείνος κράτησε τις αποστάσεις που όλοι γνωρίζουμε.
  • Δεν εμπόδισε η σφραγίδα της ΔΑΚΕ, τους εκπροσώπους της μετέπειτα ΔΑΚ, να απευθύνουν δημόσιες προσβολές και προς τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ, για την ανικανότητα/ακαταλληλότητα/επικινδυνότητα της ύπαρξης του Προέδρου των ΕΛ.ΠΕ. κ. Χριστοδούλου και κατ΄ επέκταση και της Κυβέρνησης που το επέλεξε, (χωρίς εξουσιοδότηση από το επταμελές της ΔΑΚΕ).

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια, σε κάποια στελέχη της ΠΑΣΚΕ, για την επιτυχία τους να καταστήσουν πιόνια τους (τους εκπροσώπους ΔΑΚ στο Σωματείο) σε όλα τα ψηφίσματα, αλλά και για την φιλοδοξία τους να έχουν πιόνια με ένδοξο επώνυμο (ΔΑΚΕ).

Ορισμένοι συνάδελφοι κατέθεσαν την γνώμη ότι: η ΠΑΣΚΕ μη χρησιμοποιώντας κοινό λουράκι συγκράτησης (όπως αυτά του εμπορίου), έχει προσδώσει ποιότητα στον τρόπο ελέγχου άλλων ψηφοδελτίων εφαρμόζοντας ενδεχομένως υψηλή τεχνολογία/τεχνοτροπία όπως πραγματικά αρμόζει σε μία εγκατάσταση επιπέδου ΕΛ. ΠΕ. (Πώς μπορεί να διαφωνήσει κανείς;;;)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δεν εκλεγήκαμε με απόλυτη κομματική ταυτότητα, αλλά πιστεύουμε στο φιλελεύθερο πνεύμα, ειλικρίνεια, και αξιοπρέπεια.

Κρινόμεθα εκ των πράξεών/γεγονότων και όχι από τις δηλώσεις μας.

Δεν επιτελούμε προσωπικό συμφέρον ζητώντας την προτίμησή σας για εκλογή, και ως προκαταβολή της δήλωσης αυτής σας γνωρίζουμε ότι η όποια αμοιβή των Χ. ΠΕΠΠΑ και Π. ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ (και άλλων του ψηφοδελτίου) θα κατατίθεται σε κοινωφελές ταμείο που θα αποφασισθεί μεταγενέστερα.

Πιστεύουμε ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει αξιόλογα άτομα για τις εν΄ θέματι εκλόγιμες θέσεις.

Τολμούμε να ζητήσουμε να ψηφίσετε άτομα και όχι παρατάξεις.

Ευχαριστούμε για την στήριξη του ψηφοδελτίου:

<< ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ >>

Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση στους:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ : Πρόεδρο Σωματείου ΕΛ. ΠΕ.

ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΠΠΑ : Β΄ Αντιπρόεδρο Σωματείου ΕΛ. ΠΕ., Πρόεδρο ΔΑΚΕ Εργατικού

Κέντρου Δυτικής Αττικής, Μέλος ΔΑΚΕ/ΓΣΕΕ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

(ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: