Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

17 και 18 Μαρτίου εκλογές για Εκπρόσωπο Εργαζομένων στο ΔΣ της Εταιρείας (2)

Χωρίς να είμαστε προφήτες ή να θέλουμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα της εκλογής για εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της Εταιρείας, θα διακινδυνεύσουμε να αναφέρουμε κάποιες προβλέψεις (εξέλιξη των προηγούμενων) και κάποιες κρίσεις μας.
Κατ' αρχάς, φαίνεται ότι η μια από τις δύο θέσεις εξακολουθεί να καταλήγει αναμφίβολα στην ΠΑΣΚΕ που διαθέτει μια άνετη πλειοψηφία. Προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Α. Αθανασόπουλος, με τον Κ. Λάσκο να αποτελεί έναν δύσκολο αντίπαλο.
Η δεύτερη θέση θα διεκδικηθεί από την ΔΑΚΕ και την ΕΝΙΑΙΑ με την δεύτερη να έχει προβάδισμα. Η ΕΝΙΑΙΑ κατεβαίνει ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ με την συμμετοχή της ΕΛΚΕ-ΠΑΣΚΕ, ΝΔΣΚ και ΑΜ, δηλαδή των παρατάξεων που στηρίζουν το ΔΣ του ΠΣΕΕΠ. Θεωρητικά, από την ΕΝΙΑΙΑ, προβάδισμα έχει ο Π. Οφθαλμίδης, αν και πιθανολογείται "κούρεμα" από τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Σκοπός της προβολής της υποψηφιότητας του Π. Οφθαλμίδη είναι η αλίευση ψήφων από κάποια άτομα, δεξιά στην ιδεολογία (τύπου B13) που ψηφίζουν Καρατζαφέρη ή Συνασπισμό και αποστρέφονται τα ενδιάμεσα κόμματα.
Τέλος, η ΔΑΚΕ, από την συγκρότηση του ψηφοδελτίου, φαίνεται να κυνηγά κυρίως την έδρα, με επικρατέστερο υποψήφιο τον Κ. Καρατζούνη, συνάδελφο από τις ΒΕΘ που εργάζονταν παλιά στα ΒΕΑ και έχει καλό προφίλ, χωρίς πάλι να μπορεί να αποκλεισθεί κάποια άλλη έκπληξη.
Εκτιμούμε ότι η απόφαση να συστρατευθούν όλες οι δυνάμεις που στηρίζουν το ΔΣ του ΠΣΕΕΠ κάτω από την ΕΝΙΑΙΑ, ίσως αποδειχθεί λάθος, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψουν αριθμητικοί συσχετισμοί που θα κλονίζουν την σταθερότητα του ΔΣ.
Τέλος, δεν θα αποφύγουμε την αναφορά στην συμμετοχή του Χ. Πέππα στο ψηφοδέλτιο της ΕΝΙΑΙΑΣ, ο οποίος, ενώ την περασμένη άνοιξη έκανε αγώνα για να γίνει γραμματέας της ΔΑΚΕ, τώρα προσπαθεί όπως δήλωσε ο ίδιος να κόψει ψήφους από την ΔΑΚΕ, είτε λόγω προσωπικών φιλοδοξιών, είτε λόγω της πιθανής διαγραφής του από την κεντρική ΔΑΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: