Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Σχόλια επί της σημερινής ανακοίνωσης του Σωματείου

Επαληθεύτηκαν οι πληροφορίες μας, ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει το Σωματείο, παράνομες και καταχρηστικές. Στη σημερινή ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ είδαμε μια επίθεση προς το Σωματείο της Θεσσαλονίκης ("Ένωση"). Βέβαια οι εργαζόμενοι δεν θα καταλάβαιναν λέξη αν δεν είχαν διαβάσει την ανακοίνωση από το blog. Στη συνέχεια στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται ότι στελέχη της Εταιρείας παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες στο Δικαστήριο και είπαν ψέματα (ίσως το ορθότερο θα ήταν ότι χρησιμοποίησαν ανακρίβειες ή αναληθή στοιχεία). Δεν κατονομάζονται όμως τα στελέχη αυτά ώστε να ντραπούν στο μέλλον να επαναλάβουν τα ίδια ή έστω να προκληθούν να απαντήσουν. Επίσης μαθαίνουμε ότι η απόφαση στηρίχτηκε σε τυπικούς (δικονομικούς;) λόγους και όχι σε ουσιαστικούς.
Παρακάτω το Σωματείο μας ενημερώνει ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Εταιρεία (όπως το είχαμε προβλέψει) χωρίς να αναφέρεται ποιος πήρε την πρωτοβουλία για τον καθορισμό αυτής της συνάντησης. Στη συνάντηση αυτή θα κριθεί αν η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων θα είναι οριστική ή προσωρινή. Όσο όμως γνωρίζουμε δεν μπορείς να εξαγγείλεις απεργία με το ίδιο αίτημα όταν αυτή έχει κριθεί από Δικαστήριο οπότε η φράση όπως έχει γραφτεί μοιάζει περισσότερο με ντουφεκιά στον αέρα "για την απεργία ρε γ...ωτο".
Ο παλαιός ξύλινος συνδικαλιστικός λόγος συνεχίζεται λίγο παρακάτω στην ανακοίνωση όταν δεν αναφέρεται ούτε ποιος επιχείρησε την "εργολαβία" του απεργοσπαστικού μηχανισμού (εκτός αν υπονοείται η "Ένωση" όπου αφού έχει κατονομαστεί παραπάνω δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν κατονομάζεται στην φράση με την "εργολαβία" αφήνοντας ασαφή υπονοούμενα). Ποιοι είναι οι συνάδελφοι και οι συνδικαλιστές "που ακόμη μένουν έξω από το Ενιαίο – Αντιπροσωπευτικό Σωματείο, από αδράνεια, παραπληροφόρηση, πικρίες, προσωπικές ή συναισθηματικές δεσμεύσεις, αρνούνται τον ρόλο του απεργοσπάστη, όπως θα ήθελε η εργοδοσία".
Τέλος να διευκρινίσουμε ότι την άποψη ότι οι κινητοποιήσεις είχαν πρόσχημα τα θέματα ασφάλειας και ότι πίσω κρύβονταν αθέτηση ρουσφετιών δεν μας την εμφύσησε κανένα στέλεχος της Διοίκησης αλλά συζητήσεις με συναδέλφους από την Θεσσαλονίκη. Τέλος να δώσουμε ως πληροφορία ότι τον χαρακτηρισμό απεργολάγνος τον έχει χρησιμοποιήσει πρώτο ο Ακριτίδης για τον νυν Πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ και τον δανείστηκε και ο Διευθ. Σύμβουλος πρόσφατα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

gia pes mas re pythia ti tha kanei h omospondia kai to ergatiko kentro. exo kati kales plirofories. exeis kai esy. gia pes kai stoys ypoloipoys!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα σου πω αύριο μόλις το διασταυρώσω. Το Πυθία το αντιπαρέρχομαι όμως τα greeklish θα τα σχολιάσω. Λοιπόν
ΓΡΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Στη χειρότερη περίπτωση να είσαι ανορθόγραφος, πάντως δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τον γραφικό σου χαρακτήρα.

Ανώνυμος είπε...

Λίγη υπομονή.Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΡΕΛΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΟΥ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΟΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝΕ. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ!!!! ΝΕΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΟΨΩ ΠΑΛΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

φγηηκ

Ανώνυμος είπε...

τελικά Σωκράτη δεν μας λές ήθελες να γίνει ή απεργία ναι ή όχι για να καταλάβουμε τι ενοείς.