Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Απλά μαθήματα ψυχολογίας.

Μετά την τρικυμία και αφού δεν είχαμε απώλειες –θύματα –ζημιές η γαλήνη. Έληξε το Γενικό Συμβούλιο. Βγήκε άμεσα η προγραμμένη ανακοίνωση και τώρα ευχές. Τον χορό των ευχητήριων email άνοιξε η ΝΔΣΚ χθες. Ωραίο κείμενο και πολύ ωραία Χριστουγεννιάτικη εικόνα. Δείχνει ηρεμία. Ακολούθησε η ΕΛΚΕ-ΠΑΣΚΕ η οποία παρεμπιπτόντως ξαναέβαλε τον τίτλο ΠΑΣΚΕ στο όνομά της. Ποιητικό κείμενο και λιτή Χριστουγεννιάτικη εικόνα. Συγκριτικά το κείμενο της ΕΛΚΕ-ΠΑΣΚΕ είναι πολύ καλύτερο από αυτό της ΝΔΣΚ αλλά και του ΔΣ του Σωματείου αλλά η εικόνα είναι σαφώς υποδυέστερη αφού πρόκειται για εικόνα με πολύ κακή ανάλυση προφανώς μεγέθυνση από εικόνα μικρότερου μεγέθους. Για τους ψυχολόγους όλα έχουν την ερμηνεία τους. Το κείμενο της ΝΔΣΚ δείχνει ότι έχει γραφτεί από άνθρωπο οικογενειάρχη και θρησκευόμενο. Το κείμενο της ΕΛΚΕ-ΠΑΣΚΕ δείχνει ότι έχει γραφτεί από άνθρωπο ονειροπόλο που αρέσκεται σε υπερβολές, υπερβάσεις και καιροσκόπο.
Η χειρότερη ευχητήρια κάρτα ήταν συγκριτικά αυτή του ΔΣ του ΠΣΕΕΠ. Ξεκινάμε από την επιλογή της εικόνας. Δείχνει ένα αστέρι που δεν είναι ο ήλιος να φωτίζει την γη και μάλιστα ένα τμήμα του Βορείου ημισφαιρίου στο οποίο διακρίνεται καθαρά η Ευρώπη και ένα πουλί, πιθανότατα περιστέρι, που πετά ψηλότερα από την στρατόσφαιρα. Τα κείμενο είναι ψυχρό και απόμακρο. Φαντασθείτε το κείμενο αντί για «ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ» να έγραφε «ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ» πόσο πιο ζεστό και οικείο θα ήταν.Και μέσα στο πνεύμα των ευχών βγήκε και η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ. Δεν θα σχολιάσουμε το ακριβές περιεχόμενό της αλλά θα το πνεύμα που αποπνέει και αυτό είναι πικρία. Στους συγγραφείς της ανακοίνωσης θα πούμε ότι η στιγμή που βγήκε αυτή η ανακοίνωση ήταν άκαιρη. Θα ήταν προτιμότερο να γραφτεί μετά από 15 ημέρες και να υπάρχει μία παράγραφος που να εξηγεί γιατί εκδόθηκε μετά τις γιορτές και όχι προπαραμονή Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν email που να κατηγορεί τεκμηριωμένα ή μη το ΔΣ του ΠΣΕΕΠ ως εργοδοτικότερο των εργοδοτών.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΘΕΛΕΙΣ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΛΚΕ-ΠΑΣΚΕ, ΕΛΚΕ -ΕΛΠΕ ΕΛΕΓΕ.ΣΥΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΗΝ ΕΛΚΕ ΚΑΙ ΣΥΓΟΥΡΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΣΚΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ.ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΠΣΕΕΠ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΒΑΝΙΑ,ΚΡΟΑΤΙΑ,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ(ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ) ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ Η ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΥΤΣΟΥΜΑΡΗ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ?ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΦΕΤΟΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ΓΙΑ ΧΑΡΙΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ,ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ "ΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ" ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΧΑΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ "ΔΥΣΤΥΧΩΣ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΛΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΑΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑΣΜΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.ΘΑ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΡΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ,ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ Ο "ΒΑΡΚΑΡΗΣ" ΜΑΣ ΤΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΣΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΖ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ "ΒΑΡΚΑΡΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ".ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Κ Ο "ΒΑΡΚΑΡΗΣ" ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΠΙ(CD)ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

Ανώνυμος είπε...

Για τους μπράβους θα μας πει κανείς τίποτα