Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

ΕΛ.ΠΕ.: Πάνε για τεράστια αύξηση


Από την ηλεκτρονική εφημερίδα "FMVoice" αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο του Ν. Μανεσιώτη που φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με τις δύο προηγούμενες αναρτήσεις. Σημειώνουμε πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος προέρχεται από την Financial Box του Γ. Τράγκα και δείχνει για την ώρα να βρίσκεται έξω από το γνωστό κύκλωμα των παπαγάλων. Το άρθρο έχει ως εξής:


Η τιμή, τα ποσοστά και το μέλλον της Eurobank

03 Δεκεμβρίου 2008
Γράφει ο Νίκος Μανεσιώτης
To ταμπλό, συνήθως, ποτέ δεν λέει ψέματα.
Έτσι και με την μετοχή των ΕΛΠΕ η οποία τις τελευταίες μέρες δείχνει πολύ αδύναμη. Μας προβλημάτισε η εικόνα αυτή, αρχίσαμε το ψάξιμο με την πρώτη εξήγηση να μιλά για αδυναμία εξ αιτίας του ζημιογόνου 9μήνου.

Ωστόσο, φτάνοντας σε… υψηλούς κύκλους της αγοράς, οι οποίοι σπανίως πέφτουν έξω, μάθαμε την πληροφορία, που σας αποκαλύπτουμε σήμερα, ότι κυβέρνηση και Λάτσης καταλήγουν στην κοινή απόφαση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ. Μάλιστα, οι πηγές μας μιλάνε χαρακτηριστικά για «τεράστια αύξηση».
Αυτή η φράση φαίνεται πως είναι το κλειδί για την πορεία των εξελίξεων στην εταιρεία και αποκρυπτογραφεί την σημαντική υποχώρηση της μετοχής. Διότι ποιος μπαίνει τέτοια εποχή σε αυξήσεις κεφαλαίου;
Έπειτα –κι αυτό ακόμα ψάχνουμε- φαίνεται πως η τιμή της αύξησης θα γίνει σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά στα οποία διαπραγματευόταν η μετοχή των ΕΛΠΕ.
Όπως παραμένει και για μας ζητούμενο το αν το Δημόσιο καλύψει την συμμετοχή του ή μέσω της αύξησης παραχωρήσει στον Σπ. Λάτση (τον επισήμως μέτοχο του 36%) την πλειοψηφία της εταιρείας.
Υ.Γ. 1 Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ θα δείξει τις προθέσεις του Σπ. Λάτση για ΕΛΠΕ και Eurobank!
Υ.Γ. 2 Οι τεχνικοί αναλυτές του fmvoice.gr χαρακτηρίζουν «ενδιαφέρον» το διάγραμμα των ΕΛ.ΠΕ.
Σε επικοινωνία της fmvoice.gr με υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ., διέψευδαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου. Οίδωμεν...

Φαίνεται πως η κυβέρνηση , εκτός από το σχέδιο των 28 δισ. για την βοήθεια των αναξιοπαθουσών τραπεζών, έχει και άλλο σχέδιο για την βοήθεια αναξιοπαθούντων κροίσων. Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, φέσωσαν μια κερδοφόρα εταιρεία με 1,5 δισ. δάνεια χωρίς εμφανή λόγο, και τώρα θα κάνουν σικέ αύξηση κεφαλαίου για να παραχωρηθεί στους σαρανταμάσελους. Μήπως πρόκειται για πλιάτσικο;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο καιρός γαρ εγγύς.

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ....