Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Αήθης επίθεση στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΠΕ Ι. Κωστόπουλου

Η Επιτροπή Αγώνα απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:
Από την Συντονιστική Γραμματεία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ανακοινώνονται τα εξής:

Κατανοούμε τους λόγους που οδήγησαν τον επαγγελματία Manager, Δ/νοντα Σύμβουλο των ΕΛΠΕ, κ. Ι. Κωστόπουλο να εξαπολύσει – μέσω των ΜΜΕ - πρωτοφανή και αήθη επίθεση εναντίον της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ αφήνοντας υπονοούμενα για τα «κίνητρα» και την προέλευση των «πόρων για τους μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες» μας κατά της γιγάντωσης και εδαφικής επέκτασης του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ σε απόσταση αναπνοής από το Πυριτιδοποιείο – Καλυκοποιείο της ΠΥΡΚΑΛ (νυν ΕΑΣ)!

Η επίθεση αυτή αντιπροσωπεύει το είδος των μεθόδων που μετέρχεται – δυσφημώντας έναν ολόκληρο Όμιλο - για να επιβάλλει τα ανίερα για το περιβάλλον του Θριάσιου σχέδιά του. Προστίθεται στην προσπάθεια εκμαυλισμού της κοινής γνώμης, στην οποία ακατάσχετα επιδίδεται τους τελευταίους μήνες με κάθε μορφής καταγέλαστη «παροχή».

Παρέσυρε έναν ολόκληρο Όμιλο, στον οποίο κύριος μέτοχος εξακολουθεί να είναι το Ελληνικό Δημόσιο, σε σπατάλη ενεργειών και πόρων για μια αδιέξοδη και παράλογη επένδυση - για την οποία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμικρή κοινωνική συναίνεση.
Τώρα, υπό το κράτος του πανικού, καθησυχάζει τα στελέχη των ΕΛΠΕ (Ομιλία σε στελέχη στις 2/12/08) ότι έχει δημιουργήσει «την δική του ... Τζιχάντ που θα κερδίζει όλα τα δικαστήρια..» !
Από πού αντλεί, άραγε, αυτή την βεβαιότητα και πώς προεξοφλεί την κρίση του ΣτΕ, στο οποίο δεν έχει προσφύγει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, αλλά - με διαδοχικές τους Αιτήσεις Ακυρώσεως και Αναστολής - προσέφυγαν οι Δήμοι Ελευσίνας, Μαγούλας, Μάνδρας, Ν.Περάμου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Αττικής, η Διοίκηση της ΕΑΣ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΑΣ Ελευσίνας ;

Κινδυνεύοντας να χρεωθεί για 2η φορά την αποτυχία του νέου επεκτατικού σχεδίου του διυλιστηρίου, προσποιείται τον μεσαιωνικό Καρδινάλιο και βαφτίζει το κρέας, ψάρι !
Επιδίδεται σε μια δαπανηρή και παραπλανητική καμπάνια δια του Τύπου για να βαφτίσει την επένδυση τόσο «πράσινη» που θα μπορούσε να εγκατασταθεί και στην Εκάλη! Τις 110 θέσεις εργασίας, 2000 (!). Και με υπολογιστικές αλχημείες την ρύπανση, «απορρύπανση»!

Μεθοδεύει το κλείσιμο και την απαξίωση της ΕΑΣ Ελευσίνας - μία από τις πλέον στρατηγικές για την Εθνική Άμυνα Βιομηχανία της χώρας - για να αποφύγει τον θανάσιμο εναγκαλισμό δύο βιομηχανιών, υπαγόμενων στην οδηγία SEVESO II, δημιουργώντας εργασιακή ανασφάλεια στους 160 εργαζόμενούς της ! Έχει κάθε λόγο να αποσιωπά τα 2 σοβαρά ατυχήματα στο Διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ κατά τον μήνα Νοέμβριο και την συνεχή εκροή πετρελαιοειδών από το 2004 στην ακτή έμπροσθεν της ΕΑΣ !


Αποκρύπτει από τις εποπτικές αρχές του Χρηματιστηρίου και του επενδυτές την αντίδραση σύσσωμης της Τοπικής Κοινωνίας και την υποβαθμίζει σκόπιμα και περιφρονητικά ως αντίδραση μιας «μειονότητας 20 ατόμων» ! Αποσιωπά - παρότι γνωρίζει – ότι οι κινητοποιήσεις, οι διαμαρτυρίες και οι προσφυγές της τοπικής κοινωνίας έγιναν με αποφάσεις των Δήμων και της Νομαρχίας .

Με συμμάχους διαφόρους Κυβερνητικούς και Κρατικούς παράγοντες ο κ. Κωστόπουλος υπερασπίζεται, δίχως ουσιαστικά επιχειρήματα, μια ενεργοβόρα, υδροβόρα και περιβαλλοντο-κτόνα επένδυση στο κορεσμένο βιομηχανικά και περιβαλλοντικά Θριάσιο.
Υπερασπίζεται ένα νέο γιγαντωμένο διυλιστήριο - το 2ο - στο Θριάσιο. Σε απόσταση αναπνοής από την αποθήκη Νο 74 της ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ ) όπου αποθηκεύονται 28 τόνοι εκρηκτικών πρώτων υλών πυρομαχικών ! Με 21 νέες μονάδες – δραστηριότητες εκ των οποίων οι 6, καθαρά παραγωγικές. Πέντε φορές πιο σύνθετο, για να διυλίζει φθηνότερο και βρώμικο σε θειάφι αργό πετρέλαιο. Με 6 φορές μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ. Με νέες καύσεις που θα προστεθούν με την προσθήκη 8 επιπλέον φούρνων και 3 επιπλέον λεβήτων. Που θα καίει 11 φορές περισσότερα καύσιμα για να εκπέμπει στην ατμόσφαιρα του Θριάσιου 9 φορές περισσότερα καυσαέρια την ώρα δηλ. 1.500.000 κυβ. μέτρα την ώρα καυσαέρια πάνω από τα κεφάλια μας! Με 5 νέες καμινάδες των 60 m και 2 νέους πυρσούς των 130 μέτρων ! Μόνο από τον νέο εξοπλισμό οι διάχυτες εκπομπές των υδρογονανθράκων θα αυξηθούν κατά 450 τόνους σε ετήσια βάση. Οι πραγματικές εκπομπές αυτών των υδρογονανθράκων ισοδυναμούν με τους ημερήσιους ρύπους 60.000 αυτοκινήτων και θα τροφοδοτήσουν με την φωτοχημική παραγωγή όζοντος όχι μόνο το Θριάσιο αλλά ολόκληρη την Αττική!

Ο Δ/νων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, προφανώς, στερείται ανάλογων βιωμάτων και εμπειριών για να κατανοήσει ότι :
1) Οι «πόροι» μας είναι η ψυχή μας. Η ψυχή χιλιάδων ανθρώπων που επιθυμούν καλύτερες μέρες στο Θριάσιο.
2) Το «κίνητρό» μας είναι το μέλλον που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Αυτοί οι πόροι, αυτά τα κίνητρα δεν καταγράφονται ως «οικονομικά μεγέθη» για να μπορεί να τα κατανοήσει ο κ. Κωστόπουλος. Οι «τιμές του αργού» και τα «περιθώρια διύλισης» είναι οι πόροι και τα κίνητρα που αναγνωρίζει. Δικαιολογημένα απώλεσε την ψυχραιμία του . Σύντομα θα καταλάβει ότι τα μέσα δεν αγιάζουν τους σκοπούς !


Για την Συντονιστική Γραμματεία

Καμπάνης Γαβριήλ – Αντιδήμαρχος Ελευσίνας
Χατζησίμος Μιχάλης – Αντιδήμαρχος Μάνδρας
Παπαγιάνναρος Ηρακλής – Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Μαγούλας
Λινάρδος Παναγιώτης – Πρόεδρος Δημοτ. Συμβουλίου Ελευσίνας
Γκλιάτης Γιάννης – Δημ. Σύμβουλος Μαγούλας
Βασιλείου Γιάννης – Νομαρχιακός Σύμβουλος
Σουρλή Ελένη – Δημοτ. Σύμβουλος Ελευσίνας
Φαρμάκης Ταξιάρχης – Δημοτ. Σύμβουλος Ελευσίνας
Χρηστάκης Χρήστος – Δημοτ. Σύμβουλος Ελευσίνας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ "ΑΙΓΥΠΤΙΕ".ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΘΕΣΕΣ ΣΤΟΝ ΟΦ{Θ)ΑΛΜΙΔΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ?