Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Τώρα ησύχασα! Θα κοιμηθώ σαν το σκυλί τα ανάσκελα!!!!!!

Το παρακάτω κείμενο το έστειλε ο συνάδελφος Βουκόλος:
Τώρα ησύχασα! Θα κοιμηθώ σαν το σκυλί τα ανάσκελα!!!!!!

Γράφει ο Βουκόλος

Το ότι το Μέτωπο κατέβασε δική του πρόταση, που σημαίνει ότι δεν το κάλυπτε η πρόταση της εκτελεστικής είναι ένα θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας όλοι μεσοπρόθεσμα! Μομφή στο Μέτωπο που δεν εναρμονίσθηκε, μομφή και στην Εκτελεστική που δεν τον έπεισε!

Η πρόταση του Μετώπου έχει δύο σκέλη κατά την πτωχή αλλά τουλάχιστον κατατιθέμενη άποψή μου: Tο ένα σωστό και το άλλο λάθος!

Σωστή η απαίτηση για ισόποση δραχμική αύξηση και κακώς μιλάει για ένα χρόνο, έπρεπε να αφορά μια διετία πακέτο στην κρίση που επίκειται και στην εξής συλλογιστική.
Μια φορά στα είκοσι χρόνια χρειάζεται να κάνουμε μια στάση και να διορθώνουμε με δραχμικές αυξήσεις το συνεχές άνοιγμα της ψαλίδας που προκύπτει από μια επαναλαμβανόμενη ποσοστιαία αύξηση των αποδοχών, με αποτέλεσμα την συνεχή διεύρυνση της διαφοράς, σε αγοραστική ικανότητα, του χαμηλότερα αμοιβόμενου από τον υψηλότερα αμοιβόμενο. Αυτό είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ το 81 όταν έδωσε δραχμικό 5.000 δρχ. με μισθούς που κυμαινόντουσαν από 15.000δρχ. έως 40.000δρχ. (μισθολόγια διυλιστηρίων). Η φιλοσοφία, το σκεπτικό του εγχειρήματος είναι εύκολο να εξηγηθεί για να μην πούμε ότι είναι αυταπόδεικτο και να μην πλατειάζουμε και γινόμαστε κουραστικοί. !

Λάθος η εμπλοκή αιτημάτων του ΠΑΜΕ σαν διεκδίκηση από τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ. Δεν αφορούν εμάς οι διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ (επί του παρόντος τουλάχιστον η καθ ολοκληρία έστω) και είναι καταφανής ο επηρεασμός του κατά τα άλλα συμπαθούς συναδέλφου και των περί αυτόν από αυτά που συμβαίνουν έξω από την Μάντρα μας. Αν δε, προσπαθήσουμε να μπούμε πρωτοπόροι σε τέτοιες διεκδικήσεις θα μας πάρουν με τις πέτρες, και άμεσα , εκθέτοντάς μας στην κοινή γνώμη θα μας χρησιμοποιήσουν σαν πολιορκητικούς κριούς για να αποδείξουν ότι αυτά που ζητάει το ΠΑΜΕ για το σύνολο της εργατικής τάξης είναι ανεδαφικά, δείχνοντας βεβαίως εμάς και όχι τους 700άρηδες , τους χωρίς ωράρια, τα δελτία η τα μερικής απασχόλησης 4άωρα κ.λπ. για να μην σου πω πως θα κάνουν λόγο για ρετιρέ και υπόγεια.

Για ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ότι και αν είναι, όπως και αν είναι, ότι και αν κάνουν είναι αντιπολίτευση. Ξύλινη, κάλπικη, ουτοπική, στημένη ότι θες πες πάντως είναι αντιπολίτευση. Με ότι σημαίνει αυτό και με ότι συνεπάγεται. Το μόνο επιλήψιμο η «ενοποίηση». Η έχεις άποψη διακριτή, ρεαλιστική και καθαρή και την στηρίζεις μέχρι να απορριφθεί-δικαίως η αδίκως- η δεν κατεβάζεις πρόταση και ψηφίζεις λευκό. Το πέντε πάνω –πέντε κάτω είναι πράσινη τσόχα στο σβέρκο μου μάγκες μου!

Για τη πρόταση της εκτελεστικής πέρα από το περιεχόμενο κατά γράμμα διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο ως συνήθως κινείται μεταξύ τραπεζοκόμων και πυροσβεστών για τους οποίους τα όποια προβλήματα είναι αντικείμενο διμερούς διεκδίκησης-διαπραγμάτευσης και επίλυσης και όχι κορμός μιας συλλογικής σύμβασης, θα της βάλω μηδέν (αριθμός:0) επί της διαδικασίας.
Θα κάνω ένα συλλογισμό ο οποίος δεν αναφέρεται στο καταστατικό αλλά είναι αυταπόδεικτος. Πρώτον και κύριο πρέπει να εμπνέει η εκτελεστική, για την διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου, αξιοπιστία, όραμα, σωστό προσανατολισμό και πειθώ ώστε όταν γίνεται Δ.Σ για διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου, να πείθονται όλοι του Δ.Σ. πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση και έχει πιάσει και τον παλμό της βάσης. Τέτοιο πράγμα όχι μόνο δεν έγινε αλλά αντίθετα το ΜΕΤΩΠΟ-ρυθμιστής των τεκταινομένων στην εκτελεστική έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες- κατέβασε δική του πρόταση με αποτέλεσμα το δίλλημα να το «πασάρει» η εκτελεστική στο Γενικό Συμβούλιο.

Δεύτερον και σημαντικότερο. Αφού η όποια πρόκριση διεκδικητικού πλαισίου –και δυστυχώς δεν ήταν ένα μόνο-θα κατέβαινε στο Γενικό Συμβούλιο έπρεπε να δοθεί χρόνος- ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ώστε τα ενημερωμένα μέλη (και καλά δηλ. 10 είμαστε στα ΒΕΑ όπως είχα προβλέψει και ένας στις ΒΕΕ από ότι έμαθα!) να μπορέσουν να συζητήσουν με τους γενικοσύμβουλους για τη επιλογή-πρόκριση της βέλτιστης πρότασης. Αντί αυτού λοιπόν η εκτελεστική στο καπάκι Σάββατο πρωϊ φέρνει τους «δεδομένους» να επικυρώσουν την πρότασή της. Έχω ξαναγράψει για τους «δεδομένους» και χτυπήστε τον κώλο σας κάτω συναγωνιστές δεν με πείθετε. Και όταν λέμε «δεδομένοι»- για να μην πλακώσει και κάνας εισαγγελέας-εννοούμε για τις παρατάξεις με την ομπρέλα των οποίων είστε σήμερα γενικοί σύμβουλοι, και σε αυτό παίρνετε άριστα. Για μένα που σας εξέλεξα όμως παίρνετε μηδέν (αριθμός: 0) για ένα απλό λόγο. Διότι εμένα που πήγα χθες και ενημερώθηκα δεν με ρωτήσατε συνάδελφοι. Θα μου πεις δεν είχατε τον χρόνο. Μην κατεβαίνεις κύριε να ψηφίσεις μέχρι να με ρωτήσεις. Ας μην γίνει απαρτία . Ας αναβληθεί το γενικό συμβούλιο. Αλλά όχι! Εσύ κρίνοντας πρίν από μένα για μένα ότι ξέρεις τι εγώ θέλω πήγες και ψήφισες. Για να μην πω, πως, ψήφισες ότι σου είπαν ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, γιατί αυτό θα ήταν περισσότερο επώδυνο για σένα.
Σε κάθε περίπτωση σε πληροφορώ πως ψήφισες λάθος. Εγώ ΔΑΚΙΤΗΣ είμαι αλλά μακράν η καλύτερη πρόταση ήταν του ΜΕΤΩΠΟΥ όπως αναλυτικά την κρίνω παραπάνω. Λάθος λοιπόν ψήφισες-κατά την γνώμη μου και να με συγχωρείς-και την άλλη φορά θα το λάβω σοβαρά υπ όψιν μου. Με τις υγείες σου, και του χρόνου!

Υ.Γ

Θεωρώ την διενέργεια Γενικού Συμβουλίου μία μέρα μετά την Περιφερειακή Συνέλευση στα ΒΕΑ αντικαταστατική -ως προς το πνεύμα και όχι ως προς το γράμμα του καταστατικού- για τους λόγους που ανέλυσα παραπάνω και σας καταγγέλλω σαν δόλιους και αυθαίρετους!!!!!!!! Και πρέπει να ξέρετε πως στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα αυτό που μετράει είναι «το πνεύμα» των προθέσεων, των λεγομένων, των πραττομένων και των συμπεριφορών γενικώς, διότι τα λόγια και τα γράμματα έχουν υποστεί τέτοιο ξεφτιλίκι που ούτε το Σύνταγμα πλέον δεν ισχύει!!!!!!!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίγα σχόλια γιά το Γενικό Συμβούλιο.Η ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ κατέθεσε μία πρόταση.(εμείς οι δυό πάμε πακέτο),αλλά το ωραίο ήταν οι απειλές του γραμματέα της ΠΑΣΚΕ.
Περαστικά.Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΡΥΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΤΑΡΝΙΖΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ.ΜΙΛΑ ΑΛΕΞ. ΜΙΛΑ ΜΙΧ. ΜΙΛΑ ΚΑΡΑΜΠ.ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΣΕΙΣ.ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ ΤΕΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙ "ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ"

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΚΚΕ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ 1000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

καλύτερα ο ένας το σάλιο του άλλου παρά χορηγίες που να μην γράφονται πουθενά κατάλαβες;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ.Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΠΕ .ΕΜΕΙΣ Η ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ Η ΔΑΚΕ ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ .

Ανώνυμος είπε...

Εφαρμοζουνε τις επιθυμιες του Βερελή

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο είδες τι έγινε στην ΕΛΚΕ-ΠΑΣΚΕ. Κατάπιε η ΕΛΚΕ ολόκληρη ΠΑΣΚΕ. Την original όχι παίξε γέλασε! Του ορφανού και του Νικήτα.
Ελπίζω αυτό το ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να λέγεται έτσι γιατί είναι περισσότερο εύηχο! Γιατί αν πιστέψω πως κάποιος θα καταπιεί κάποιον είμαι σίγουρος για το ποιός θα είναι αυτός που θα βρεθεί μέσα στο στομάχι του άλλου! Και ασχέτως αν σε αυτή τη φάση -για λόγους που όσοι καταλαβαίνουν, ΞΈΡΟΥΝ-η ΔΑΚΕ "χρησιμοποιεί" την ΠΑΣΚΕ. Αυτό μεσομακροπόθεσμα όμως θα έχει την συνέπεια να υποστεί την βάσανο των γαστρικών υγρών της ΠΑΣΚΕ.

Είπαμε ενότητα, είπαμε μπήτε όλοι μέσα, αλλά όχι και να ενωθείτε πριν καν μπείτε! Τι εξυπηρετεί αυτό?
Οψόμεθα εις εκλογάς!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ.ΜΠΡΑΒΟΙ ή paneuropean.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.