Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Ενημέρωση από Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Όπως σας είχαμε προαναγγείλει σας παρουσιάζουμε τα σημεία της ομιλίας - ενημέρωσης του κ. Κωστόπουλου προς του Διευθυντές και προϊσταμένους που έγινε την περασμένη Τρίτη στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Η ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου κράτησε σχεδόν 2 ώρες. Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στα παρακάτω:

  1. Shell Global Solutions. Τα πορίσματα της έρευνα καθορίστηκαν και υλοποιούνται ήδη τα χαρακτηρισμένα ως «quick wins = άμεσα οφέλη» δηλαδή προτάσεις βελτίωσης τεχνικού χαρακτήρα που δεν απαιτούν επένδυση. Τα υπόλοιπα θα υλοποιηθούν άμεσα χωρίς να διευκρινισθεί ποια είναι αυτά και αν αληθεύει ότι συμπεριλαμβάνονται περικοπές προσωπικού και εντατικοποίηση εργασίας.
  2. Έγινε ανάλυση της παγκόσμιας οικονομίας. Η πορεία της χαρακτηρίστηκε κακή και αβέβαιη. Δεν ξέρουμε την λήξη της κρίσης. Η προσωπική εκτίμηση του είναι ότι και μετά την κρίση δεν θα υπάρξουν οι ίδιοι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στις αναπτυγμένες χώρες.
  3. Τα κακά αποτελέσματα των ΕΛΠΕ στο 9μήνο οφείλονται στα αποθέματα 90 ημερών. Η πρόβλεψη του για την τιμή του αργού για το 2009 ήταν 40 ως 80 $/βαρέλι χωρίς να αποκλείεται και το 200 $/βαρέλι. Ούτε η Πυθία δεν έδινε τέτοιους χρησμούς.
  4. Δεν χωράει στην Ελλάδα άλλη εταιρεία διύλισης. Σε ανάλογης οικονομίας και μεγέθους χώρες στην Ευρώπη υπάρχει μόνο 1 εταιρεία διύλισης εδώ έχουμε 2. Σε κάθε πρατήριο αντιστοιχούν στην Ελλάδα 500 αυτοκίνητα ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες από 1000-3000. Απάντησε στον κ. Βγενόπουλο ότι το κέρδος ανά λίτρο καυσίμου είναι 1 cent οπότε ο μηδενισμός των κερδών των ελεγχόμενων από το Κράτος ΕΛΠΕ δεν θα είχε αποτέλεσμα στον καταναλωτή διότι και να μειωθεί το 1 λεπτό μπορεί να το βάλει στην τσέπη ο πρατηριούχος. Από την άλλη τα κέρδη μας φορολογούνται.
  5. Χαρακτήρισε εκβιασμό και επιεικώς απαράδεκτη τη στάση του Σωματείου όταν μιλάει για συνεντεύξεις τύπου σχετικά με θέματα ασφάλειας. Στο σημείο αυτό ζητήθηκε η στήριξη και η προώθηση πολιτικής ασφάλειας από όλους. Στο θέμα στήριξης της πολικής αναφέρθηκε πολλές φορές
  6. Για το έργο αναβάθμισης των ΒΕΕ είπε ότι είναι εντός του καταρτισμένου χρονοδιαγράμματος παρόλα τα συνεχή εμπόδια που παρουσιάζονται. Ένα από αυτά είναι η Επιτροπή Αγώνα που τους χαρακτήρισε Τζιχάντ και ότι είναι 20 άτομα που κοιμούνται και ξυπνούν με το πώς θα αντιταχθούν στο έργο. Όμως έχει δημιουργηθεί και αντίστοιχη δική μας ομάδα Τζιχάντ που τους πολεμά και θα κερδίζουμε τα δικαστήρια παρόλο που ΕΑ παίρνει πληροφορίες από μέσα όπως Φωτογραφίες των αναχωμάτων. Στο σημείο αυτό είπε ότι το blog ξέρει λεπτομέρειες που τις έχει πάρει από στελέχη και αυτό είναι στενάχωρο. Σε ένα παραλήρημα θυμού απευθυνόμενος στους πληροφοριοδότες της ΕΑ και του blog είπε «Η θα δουλεύετε για μας ή αν όχι ας βρείτε αλλού δουλεία». Με τον τρόπο αυτό υπέθεσε ότι οι πληροφοριοδότες ήταν παρόντες στην αίθουσα . Επίσης αναφέρθηκε σε στελέχη που είναι σε ΔΣ Δήμων και δεν έχουν υποστηρίξει σε Δημοτικές συνεδριάσεις την επένδυση της Ελευσίνας.
  7. Σε άλλη έξαρση αυτοπροβολής είπε ότι κάθε μέρα αντιμετωπίζει την διεθνή κρίση, την Επιτροπή Αγώνα, το Σωματείο που συνεχώς του φέρνουν εμπόδια.
  8. Για την Έρευνα είπε δεν έχουμε λεφτά να επενδύσουμε στην παρούσα περίσταση διότι οι επενδύσεις έρευνας αποφέρουν κέρδη μακροπρόθεσμα. Είπε επίσης, σε άλλη έκρηξη θυμού, ότι θα κάνει αγωγή σε όποιον ισχυρίζεται ότι απεμπολήθηκαν τα δικαιώματα έρευνας χωρίς μάχη. Για την απεμπόληση των δικαιωμάτων - που είναι γεγονός - είπε ότι δεν καταλάβαιναν οι αρμόδιοι στα διάφορα Υπουργεία. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται η έρευνα στην Αίγυπτο.
  9. Επίσης για τις επενδύσεις είπε ότι η επένδυση είναι μεγαλύτερη από την κεφαλαιοποίηση και όταν ολοκληρωθεί θα εξασφαλίσουμε κερδοφορία για τα επόμενα 20 χρόνια, όπως η επένδυση του ’80. Πάντως προετοίμασε για κακά αποτελέσματα έτους αφού στο εναπομείναν τέταρτο τρίμηνο δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκαμψης λόγω μειωμένης ζήτησης προϊόντων που οφείλονται στον ήπιο χειμώνα.
  10. Για την ΕΚΟ και την ηλεκτροπαραγωγή μίλησε με πολύ καλά λόγια.
  11. Μίλησε επίσης για πρόγραμμα διαδοχής στελεχών το οποίο ξεκίνησε και ότι θα στείλει διευθυντικά στελέχη στο Alba για να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: