Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της «Ελληνικά Πετρέλαια»

Από την Ελευθεροτυπία αλλά και το blog (Θεσ)σαλονικιώτικοι ρυθμοί - Περιβάλλον διαβάσαμε την παρακάτω είδηση:
Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛ.ΠΕ.) προχωρούν έξι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι οι δήμαρχοι Ελευθερίου - Κορδελιού, Στάθης Λαφαζανίδης, Ευόσμου, Δ. Χατζηβρέττας, Εχεδώρου, Γ. Αρβανιτίδης, Μενεμένης, Γ. Ακτσελής, Καλλιθέας, Δ. Σαραμάντου και Ωραιοκάστρου, Ν. Μπάτος.
Αιτία για την αντίδραση των δημάρχων είναι η νέα επέκταση των ΕΛ.ΠΕ. που αφορά την κατασκευή και εγκατάσταση τεσσάρων νέων δεξαμενών πετρελαίου στο αθλητικό πάρκο που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Ελευθερίου - Κορδελιού, Ευόσμου, Ωραιοκάστρου και Καλλιθέας.

Οπως επισημαίνουν οι δήμαρχοι, τα ΕΛ.ΠΕ., χωρίς να ενημερώσουν τους όμορους δήμους, άρχισαν ήδη τις επιχωματώσεις και τις διαπλατύνσεις, παρά το ότι αναμένεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ ο καθορισμός των αποστάσεων ασφαλείας για τις κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία «Σεβέζο». Υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημα δεν απειλεί μόνο τους δικούς τους δήμους, αλλά αφορά ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, καθώς, σε περίπτωση ατυχήματος, θα κινδυνεύσει όλη η πόλη.
Προσθέτουν ότι η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων είναι το πρώτο βήμα των αντιδράσεών τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους, καθώς, αντί να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης των ΕΛ.ΠΕ., διαπιστώνουν ενέργειες επέκτασης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΛΕΞΗ -ΧΕΣΤΙΚΑΝ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ.ΞΕΧΝΑΝ ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ ΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ -ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ- ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΑΝΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ.ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΨΥΦΟΘΥΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ ΣΤΙΣ Β.Ε.Θ -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ- ΚΑΙ -ΕΝΩΣΗ- ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.