Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Διεκδικητικό πλαίσιο ΕΣΣΕ 2009

Αγανάκτηση προκάλεσε σε αρκετούς συναδέλφους η απόφαση για το διεκδικητικό πλαίσιο του 2009. Όσοι δεν φορούν παραταξιακές παρωπίδες είδαν την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος στα ΕΛΠΕ και αηδίασαν. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Χώρος διεξαγωγής του Γενικού συμβουλίου ορίστηκε το αμφιθέατρο του Νέου Διοικητηρίου και όχι της Πυρασφάλειας, γιατί; Μάθαμε ότι οι Πυροσβέστες είχαν θέσει ως αίτημα να έχουν εξέλιξη όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην βάρδια. Αρνήθηκε να το εντάξει στο πλαίσιο ο γνωστός γενειοφόρος "προοδευτικός" συνδικαλιστής που έχει ζητήσει συγνώμη στο παρελθόν για συνδικαλιστικό χειρισμό του θέματος του πριμ παραγωγής όταν ήταν και πρόεδρος του Σωματείου (όνομα δεν μπορούμε να πούμε γιατί δεν ήμασταν αυτήκοοι μάρτυρες, αλλά γιορτάζει μια Κυριακή πολύ κοντά στο Πάσχα). Η αιτιολογία ήταν, όπως ακούσαμε από αξιοπρεπείς συναδέλφους ότι "εσείς δεν είστε παραγωγικό τμήμα". Καταλαβαίνεται λοιπόν τι εκρηκτικό μείγμα θα δημιουργούνταν στο Αμφιθέατρο της Πυρασφάλειας αν έμπαινε το θέμα τον Πυροσβεστών και κάποιοι αρνούνταν να το εντάξουν στο πλαίσιο.
Συνεχίζουμε με τις απειλές (συγνώμη για να ακριβολογούμε φιλικές συμβουλές). Τουλάχιστον 3 σύνεδροι έμαθαν ότι θα υπήρχε εμπλοκή με προσωπικό τους ζήτημα αρμοδιότητας Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων αν δεν υπερψήφιζαν την πρόταση της Εκτελεστικής ή εναλλακτικά αν δεν απουσίαζαν.Η ανακοίνωση του Σωματείου ήταν ήδη έτοιμη πριν αποχωρήσουν οι Σύμβουλοι. Δεν ξέρουμε αν είχαν γραφτεί οι ψήφοι των δύο προτάσεων ή αν αυτό ήταν το μοναδικό κενό που συμπληρώθηκε πριν μας σταλεί με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.Ας πάμε τώρα στην ουσία του πλαισίου. Θα σταθούμε σε 5 σημεία.



  • Αύξηση 120 € σε κάθε Μ.Κ. ή εναλλακτικά 10% Γενική Αύξηση από 01/01/09. Υπήρχε ένα σοβαρό σκεπτικό του Αγωνιστικού Μετώπου που μιλούσε για ισόποση αύξηση και το οποίο ήταν ριζικά αντίθετο με την διεκδίκηση ποσοστιαίας αύξησης. Τι άλλαξε και αυτές οι εκ θεμελίων διαφορετικές προτάσεις έγιναν μία; Πόσο νερό στο κρασί του μπορεί να ρίξει ένας κουμουνιστής προκειμένου να του δίνεται η δυνατότητα να γεύεται τα αποφάγια της εξουσίας;
  • Τι σοβαρότητα μπορεί να έχει ένα διεκδικητικό πλαίσιο Συλλογικής Σύμβασης 2500 εργαζομένων όταν περιέχει μέσα αιτήματα που αναφέρονται σε "δωράκια";
  • Τι σοβαρότητα μπορεί να έχει ένα πλαίσιο διεκδικητικό πλαίσιο Συλλογικής Σύμβασης 2500 εργαζομένων που το κύριο πρόβλημά τους είναι η εξαντλητική σχεδόν καθημερινή 12ωρη απασχόληση (το 2009 είναι χρονιά shut down) το αίτημα για προσλήψεις ιεραρχείται ενδέκατο στα δεκαεπτά.
  • Τι σοβαρότητα μπορεί να έχει ένα πλαίσιο διεκδικητικό πλαίσιο Συλλογικής Σύμβασης όταν περιέχει αιτήματα για χορήγηση επιδομάτων τα οποία θα υπολογίζονται σε κλιμάκια που βρίσκονται εκτός μισθολογικής κλίμακας της βαθμίδας στην οποία αναφέρονται; (πχ το επίδομα τεχνική ευθύνης για τους Τ1 το οποίο θα υπολογίζεται στο 11 κλιμάκιο και η βαθμίδα έχει εισαγωγικό το 9!)
  • Τέλος από πότε η δημιουργία επιτροπών αποτελεί διεκδίκηση (βλέπε αίτημα 14 του πλαισίου).

Τέλος, όσον αφορά τη νέα γενιά που μάχεται στους δρόμους και για την οποία όλοι κόπτονται, το αίτημα για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας όπως συνέβαινε πριν την ισχύουσα (μέχρι να καταγγελθεί) Συλλογική Σύμβαση δεν χωρούσε πουθενά στο πλαίσιο; Και αλήθεια αν αυτό είναι το πλαίσιο τότε ποιο είναι το συνολικό πακέτο που διεκδικούμε;

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν αναρτούν οι διαχειριστές το όλο κείμενο μιας ανακοίνωσης του σωματείου! Απαγορεύεται? Δεν ξέρω! εγώ το βάζω εδώ και αν απαγορεύεται πέστε μου να μην το ξανακάνω!


PANHELLENIC UNION OF EMPLOYEES IN HELLENIC PETROLEUM
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ
ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
www.pseep.gr Αρ. Απόφ. 17002/60 - Αρ.Τροπ. 5859/07 - ΕΙΔ. 2168


Αρ. Πρωτ: …523….. Ασπρόπυργος 20/12/08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Συνεδρίασε το Σάββατο 20.12.2008 το Γενικό Συμβούλιο του Σωματείου, με θέμα τη διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου για την ΕΣΣΕ 2009.
Κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου έγινε προσπάθεια σύνθεσης των προτάσεων που κατατέθηκαν.
Τελικά διαμορφώθηκαν 2 προτάσεις, μία της Εκτελεστικής Γραμματείας και μία των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση της Εκτελ. Γραμματείας πλειοψήφησε με 36 ψήφους υπέρ, ενώ η πρόταση των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ πήρε 30 ψήφους.
Έτσι το διεκδικητικό πλαίσιο με το οποίο το ΠΣΕΕΠ θα καταγγείλει την Ε.Σ.Σ.Ε. του 2008 είναι το παρακάτω:

1. Αύξηση 120 € σε κάθε Μ.Κ. ή εναλλακτικά 10% Γενική Αύξηση από 01/01/09
2. Αύξηση των κοινωνικών παροχών σε ποσοστό 10%.
3. Αύξηση της εισφοράς της εταιρείας στο ασφαλιστικό αποταμιευτικό πρόγραμμα για τους νέους συναδέλφους (1993 και μετά) από 2,5% σε 6,5%. Ένταξη των ανασφάλιστων συναδέλφων στο παραπάνω πρόγραμμα.
4. α) Καταβολή επιδόματος Master σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ποσοστό 12% στο 9ο Μ.Κ. β) Επίδομα πενταετούς φοίτησης Μηχανικών Α.Ε.Ι. 5% επί του ποσού του 9ου Μ.Κ., επίδομα τετραετούς φοίτησης Α.Ε.Ι. 4% επί του ποσού του 12ου Μ.Κ. και Επίδομα Φοίτησης ΤΕΙ 4% επί του ποσού του 15ου Μ.Κ.
5. Υπολογισμός του Επιδόματος Βάρδιας επί του ποσού του 6ου Μ.Κ. αντί του 8ου Μ.Κ.
6. Διεύρυνση των καταληκτικών κλιμακίων όλων των κατηγοριών και βαθμίδων κατά δύο μισθολογικά κλιμάκια.
7. α) Επίδομα Τεχνικής Ευθύνης για το ημερήσιο προσωπικό της Τ1, Τ2, Τ3, Τ4, Τ5, Τ6, Τ7 σε ποσοστό 10% επί του 11ου Μ.Κ.
β) Επίδομα Διοικητικής Ευθύνης για το ημερήσιο προσωπικό ΔΟ1, ΔΟ2, ΔΟ3 σε ποσοστό 10% επί του 11ου Μ.Κ.
8. Αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος από 16% σε 20% και από 20% σε 24%. α) Καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας 24% για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στις μονάδες παραγωγής και διακίνησης χλωρίου και ηλεκτρόλυσης καυστικής σόδας (υδράργυρος).
β) Καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας από 12% σε 14% για τους Διοικητικούς Υπαλλήλους.
9. α) Μία επιπλέον ημέρα Κανονικής Αδείας για το Προσωπικό και β) χορήγηση τριών ωρών αδείας Ονομαστικής Εορτής για τους εργαζόμενους σε πρόγραμμα βάρδιας κατά την πρωινή βάρδια.
10. α) Οι εργαζόμενοι Τ7γ (Πυροσβέστης – Οδηγός), Υ1 (Νοσοκόμοι), ΓΥ1 (Οδηγοί), ΔΟ3 (Προγραμματιστής, Γραμματέας, Υπάλληλος) με την συμπλήρωση 15 ετών υπηρεσίας να εντάσσονται στο Μ.Κ. 12.
β) Οι εργαζόμενοι ΓΥ2β (Φύλακας), ΓΥ3β (Μάγειρας), ΓΥ4 (Διανομέας Εστιατορίου – Βοηθός Μαγείρου) με την συμπλήρωση 15 ετών υπηρεσίας να εντάσσονται στο καταληκτικό Μ.Κ.
γ) Οι εργαζόμενοι ΓΥ5 (Βοηθητικό Προσωπικό) με την συμπλήρωση 15 ετών υπηρεσίας να εντάσσονται στο Μ.Κ. 16.
11. Πρόσληψη εργολαβικών που καλύπτουν θέσεις πάγιας και διαρκούς ανάγκης.
12. Να δίνονται Δώρα Ασφαλείας βάζοντας στόχους για ώρες χωρίς ατύχημα.
13. Δημιουργία Ειδικού Ταμείου Μηχανικών που είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ (στα πλαίσια ίσων εισφορών με το ΙΚΑ).
14. Δημιουργία Κοινής Επιτροπής Εταιρείας – Σωματείου για την παράλληλη εξέλιξη (με την υπάρχουσα της ΕΣΣΕ) των κατηγοριών Τ1, Τ2, Τ3, ΔΟ1 και όσων άλλων προσδιορίσει η Επιτροπή.
15. Οι αποζημιώσεις αποχώρησης που αναφέρονται στο Άρθρο 12 παρ. 14 α,β της ισχύουσας ΕΣΣΕ να αυξηθούν κατά μισό επιπλέον μισθό αντίστοιχα.’
16. Παροχή των σταθερών προσαυξήσεων της βάρδιας για όσους εργαζόμενους έχουν μεταφερθεί ή θα μεταφερθούν από τη βάρδια σε ημερήσιο προσωπικό, μετά από σοβαρό κλονισμό της υγείας τους, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει 10 έτη αντί 13 ετών που ισχύει σήμερα (άρθρο 10, ΕΣΣΕ 2008 Γενικές Διατάξεις).
17. Επέτειος μακροχρόνιας υπηρεσίας. Να προστεθεί: Για τους εργαζόμενους που συμπληρώνουν 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας στην Εταιρεία να προσφέρεται δώρο αξίας 500 € (Άρθρο 12 παρ. 11).

Συνάδελφοι,

Νομίζουμε πως όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον συνείδηση πως η επιτυχία των διεκδικήσεών μας εξαρτάται από τη δυναμική του Σωματείου, την ενότητα και την αγωνιστικότητα των εργαζομένων.
Σας καλούμε όλους κοντά στο Σωματείο. Η αποφασιστική στήριξή σας, είναι η μόνη προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους που βάζουμε.

Τέλος, το Δ.Σ. του Σωματείου εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και
ο Νέος Χρόνος να είναι Ειρηνικός και Δημιουργικός.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

1. Αύξηση 120 € σε κάθε Μ.Κ. ή εναλλακτικά 10% Γενική Αύξηση από 01/01/09

Κακώς δεν έχουν όλα τα αιτήματα από μια εναλλακτική πρόταση!
Να υπάρχει πλουραλισμός προτάσεων αλλά και επιλογών ρε φίλε μου!
Αν και πάντα οι εναλλακτικές προτάσεις αφορούν φθηνότερες λύσεις!
Δεν θες το δέρμα σου λέει ο άλλος? Πάρε μια δερματίνη! Είναι φθηνότερη και εξ ίσου καλή!
Εναλλακτική με ίδια βαρύτητα υπάρχει κίνδυνος να το πάθουμε σαν το γαϊδαρο που δεν αποφάσιζε τι να διαλέξει, το σανό η το νερό? Και τελικά ψόφησε!
Πέντε κρίκοι ένα τάληρο, δέκα δραχμές οι 20 κρίκοι! Πάρε κόσμε τώρα που γυρίζει!
Να μπερδευτούν και οι αναλυτές και μέσα στη ζάλη τους μπορεί και να τους πιάσουμε κώτσο!
Παιδιά άμα ζοριστείτε θα βγεί «ο ξέρω λίγα Μαθηματικά να σας βοηθήσει»
Εδώ το βήμα διαθέτει από όλες τις ειδικότητες και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!
Και δεν μου λέτε, σε ποιόν τελικά επαφίεται η απόφαση για το προς τα πού θα πάμε?
Υπάρχει βέβαια και η mix εκδοχή! 50 € δραχμικά ας πούμε και 4% ποσοστιαία.
Όοοοολοι ικανοποιημένοι έτσι!
Να μου το θυμηθείτε!
Οι μισοί (οι από κλιμάκιο 10 και κάτω) θα θέλουν την ποσοστιαία, και οι άλλοι (από 10 και πάνω) την δραχμική!

Λοιπόν έχω καταλήξει! Θα ψοφήσουμε όλοι μαζί σαν τον γαϊδαρο!

Ανώνυμος είπε...

Αχ ΚΑΣΑΝΔΡΑ δεν θέλεις να καταλάβεις ότιέχεις μείνει πόλύ πίσω.Λές για αλλαγή του τόπου διεξαγωγής του Γ.Σ.και προσπαθείς να ψαρέψεις σε θολά νερά βάζοντας απέναντι τους εργαζόμενους της πυρασφάλειας σε μερικούς συνδικαλιστές απλά γιατλι εσυ διαφωνείς με αυτούς,ξεχνώντας βεβαίως-βεβαίως ότι πριν λίγες μέρες οι αγαπημένοι σου συνδικαλιστές για τίς προαγωγές των αρχιπυροσβεστών 'ελεγαν 'οτι ήταν ρουσφέτια.Αλλά ας μπούμε στο ψητό.Αν οι οδηγοί πάνε στό ίδιο κλιμάκιο με τους χειριστές τότε γιατί να μην θέλουν όλοι να γινουν οδηγοί και να μην έχουν την αγωνία πώς λειτουργεί η μονάδα αν υπάρχουν οι ασφαλείς συνθήκες και πολλά αλλα,μην ξεχνάς ότι την προηγούμενη τριετία οι θέσεις των οδηγών μειώθηκαν και ούτε φωνή ούτε ακρόαση απο το σωματείο.πρέπει να καταλάβεις επιτέλους Κασάνδρα ότι δεν κάνουν όλοι την ίδια δουλειά ,άλλο μισθό έχει οΤ1 Τ2 ΔΟ1 και άλλο οι χειριστές.Οσο για το ΠΑΜΕ θα ήθελα να σου πω να ρωτήσεις αν και πιστεύω οτι γνωρίζεις,τι προτάσεις του έκαναν οι ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ για να ρίξουν το σωματείο,καλώς κατά την ταπεινή μου γνώμη βρέθηκε οι μέση λύση και όλα πιστεύω ότι θα πάνε καλά,σαφώς όχι την ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ γιατί αυτοί το μόνο πού τους ενδιαφέρει έιναι πώς θα πάρουν τις καρέκλες,για να πάρουν καμιά χορηγία γιά χορούς.

Ανώνυμος είπε...

Αν αντι για δωρακια εγραφε bonus ή πριμ θα ησουνα ευχαριστημενος;
Κατινιστικες μικροτητες. Να εχουμε κατι να πουμε

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:15
Η δουλειά του πυροσβέστη δεν είναι τόσο σοβαρή για να έχουν καταληκτικό αντί για το 11 το 6. Η θέση του αρχιπυροσβέστη ΒΕΘ είναι τόσο σοβαρή ώστε να κάνουμε δύο μέρες απεργία;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η απαρίθμηση απο τον Οφθαλμίδη των δέκα σημείων αποδόμισης της σύμβασης απο το προηγούμενο προεδρείο της ''ΠΑΣΚΕ''
(όπως ασφαλιστικά προγράμματα,προσπάθεια για μείωση των μισθών των νεοπροσλαμβανομένων κλπ) 'εκανε το Αθανασόπουλο κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου να απειλήσει το προεδρείο ότι αυτά δεν θα τα λέει όταν θα έρθει το ΠΑΣΟΚ.Ομως δεν τρόμαξε επαρκώς τους παριστάμενους γιατί παρα τη φιλότιμη προσπάθεια του Θεοφίλη και των δικών του να στηρίξουν
το πλαίσιο που κατέβασε αυτό δεν πέρασε. ΔΕν πειραζει ομως όλα θα διορθωθούν στην προσεχή Γενική Συνέλευση για τον οικονομικό απολογισμό που θα συγκινήσει περισσότερους με την δακρύβρεχτη ιστορία των μπράβων και την ευγενική χειρονομία για βοήθεια από την paneuropean και άλλους καλούς κυρίους...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11,23 πες μας κάτι παραπάνω να μην περιμένουμε το απολογισμό.

Ανώνυμος είπε...

Απειλές ,δεν το πιστεύω το παιδί είναι ευγενικό,μόνο αυτόν απείλησαν οι μπράβοι αυτά υποστηρίζει για να δικαιολογήση τα αδικαιολόγητα.Εγώ ξέρω μόνο οι συμορίες απειλούν.ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΧΟΡΟ;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΕΙΣΑΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Να καθιερωθεί τα συμβούλια να γίνονται στο αμφιθέατρο του Ν. Διοικητηρίου και όχι στης Πυρασφάλειας, διότι οι συνθήκες είναι πιο ανθρώπινες και για να μη παρεξηγηθώ εννοώ την αφόρητη κατάσταση που δημιουργείται από τους καπνιστές συναδέλφους.
Τραβάμε τόσες ώρες ψυχοθεραπείας για να διαφωνούμε ενώ συμφωνούμε, να μην δακρύζουμε και από το νέφος των καπνιστών ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Ενω μπορούμε να δακρύζουμε ακούγοντας τον κολλητό σου τον χατζημούσια. Με τον κολλητό σου "δήθεν" αριστερό, α-δέξιος είσαι και οχι επι-δέξιος. Ούτε καν δεξιός. Είσαι και εσύ "δήθεν"....

Ανώνυμος είπε...

Απαντήσεις προς όλους
- Φίλε ανώνυμε 10:42 (πρώτο σχόλιο). Φυσικά και επιτρέπετε η ανάρτηση κειμένου ανακοίνωσης όπως το έχουμε κάνει κατ'επανάληψη στο περελθόν. Απλώς αν η ανακοίνωση έχει σταλθεί σε όλα τα email θεωρούμε περιττό να την αναδημοσιεύσουμε.
- Φίλε ανώνυμε 11:10.(δεύτερο σχόλιο). Δεν λέμε ότι είναι κακό να υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις λέμε ότι είναι παράλογο η εναλλακτική μια πρότασης να είναι η αντίθετή της. Π.χ Θέλουμε γάλα ή εναλλακτικά κρασί.
- Φίλε ανώνυμε 11:15 (τρίτο σχόλιο) Α)Ποιοί είναι οι αγαπημένοι μου συνδικαλιστές;
Β)Αμφισβητείς τον λόγο για τον οποίο έγινε η αλλαγή του χώρου συνεδρίασης και αν ξέρεις κάποιον άλλο λόγο γιατί δεν τον λες;
Γ) Σωστά να ήθελαν όλοι να γίνουν οδηγοί στο παράδειγμά σου. Δεν χρειάζεται όμως να θεσπίζεις διαφορετικά καταληκτικά για να αποτρέπεις την επιθυμία τους απλώς δεν την ικανοποιείς ως Διοίκηση με το λογικό επιχείρημα ότι δεν χρειάζομαι τόσους οδηγούς. Στο θέμα των πυροσβεστών όμως (που πολύ σωστά θυμίζει κάποιος παρακάτω ότι ήμασταν έτοιμοι για απεργία) μην ξεχνάς ότι συμμετέχουν στις καθημερινές εργασίες με τις μετρήσεις και όχι μόνο στις άδειες και αγωνίζονται όπως οι χειριστές στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων.
-Φίλε ανώνυμε 5:11 (τέταρτο σχόλιο). Όπως πολύ καλά ξέρεις τα ατυχήματα οφείλονται κατά 95% στην απροσεξία, αμέλεια, κτλ και μόνο 5%στην "κακιά ώρα". Το να ζητάς δώρο ή πριμ ή bonus γιατί εργάστηκες ως επαγγελματίας το θεωρώ κατάντια. Πόσο άλλωστε όταν το ιεραρχείς ψηλότερα από τις προσλήψεις.
-Φίλε ανώνυμε 11:23 γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.
Φίλοι καλές γιορτές με υγεία και ας κρατήσουμε λίγη κοσμιότητα. Αντιπαράθεση με επιχειρήματα (όπως στη συγκεκριμένη ανάρτηση και όχι με ύβρεις. Τέλος ας είμαστε συγκεκριμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο Θωμας Κώτσιας. Παρακολουθώ το blog απ' την ιδρυσή του και ειμαι από εκείνους που χαιρέτισαν την πρωτοβουλία .Αναρτήσατε
μάλιστα σχετικό άρθρο μου δημοσιευμένο στον "Πυρσό".Περίμενα ότι η ανωνυμία σας θα σας έκανε υπευθυνους για ότι λέτε και θα περιορίζονταν εκεί όπου η αλήθεια θα είχε κόστος που πιθανόν δεν θα αντέχατε.Δεν ειχα φανταστεί ότι θα κριβόσαστε πίσω απ' αυτή την ανωνυμία για να καταφέρεστε και εναντίον οποιουδήποτε διαφωνεί με τις πρακτικές και τις συμπεριφορές σας ανοιχτά και υπεύθυνα για ότι λέει, ακόμα και για όσους θα μπορούσατε χωρίς κόστος να επικρίνετε.
Γιατί τι κόστος θα μπορούσε να επικαλεστεί κανείς κατακρίνοντας εμένα, για ότι πιθανά είπα η έπραξα όχι μόνο τώρα, αλλά σε όλη την συνδικαλιστική μου πορεία, έτσι που να αναγκάζεται να το κάνει φορώντας κουκούλα.Ας μου πει κάποιος από εσάς τί έχετε να φοβηθείτε πέρα απ' το φόβο του κοινού συκοφάντη
Από την ίδρυση αυτού του τρόπου έκφρασης που επιλέξατε έχω την την "τιμή"να αναφέρεστε συχνά στο ονομά μου καταλογιζοντάς μου διάφορους ρόλους που αν όλα αυτά είναι αλήθεια εσείς τι λόγο έχετε να κρίβεστε.Γιατί σε ότι μου καταλογίζετε στην αναρτησή σας αυτή με φωτογραφίζετε και δεν αναφέρεστε ευθαρσώς.Επειδή όμως δεν απευθύνομαι σε εσάς αλλά σε όσους σας διαβάζουν και δηλητηριάζετε τις ψυχές τους,ενημερώνω ότι σε σχέση με το "πριμ" δεν ζήτησα ποτέ συγνώμη από κανένα αντίθετα μάλιστα αν υπάρχει και δίνεται όπως σήμερα το πέρνουμε και όχι όπως η εταιρεία τότε ήθελε να το μοιράσει με το "διαίρει και βασίλευε",είναι ακριβώς αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα.Όσο για την φετεινή σύμβαση και τούς Πυροσβέστες που παραμυθιάζετε λεγοντάς τους τώρα ό,τι θα ήθελαν, τί σας εμπόδισε να το κάνετε τόσα χρόνια εσείς που είσαστε και "αυτοδύναμοι".Τόσοι και τόσοι βολέψατε τον εαυτό σας μεσα απ' το Σωματείο γιατί δεν βολεύατε και τους Πυροσβέστες στο συνολό τους και τους είχατε μαλιστα και σε διαφορετικά κλιμάκια απο συγκρότημα σε συγκρότημα για να λυθεί αυτή η διαφορά πριν λίγες μέρες,το ίδιο ισχύει και γιά τους οδηγους. Γιατί προσωποποιείτε και προσπαθήτε να στοχοποιήσετε μεμονωμένα ατομα στο σωματείο για μια απάντηση στους συναδέλφους Πυροσβέστες που ειναι αυτονόητη, ότι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει κλιμάκια στις υπάρχουσες κατηγορίες, ούτε βεβαίως και εσείς και γιαυτό δεν το κάνατε.
Που βρήκατε γραμμένο ότι παραγωγικά τμήματα ειναι μόνο αυτά των μονάδων και μάλιστα μου το αποδίδετε και σαν άποψη που τάχα κατέθεσα. Τι ανοησίες ειναι αυτές.Η ανωνυμία σας έχει αποθρασύνει πλήρως σε ένα παραλλήρημα μυθευμάτων και συκοφαντιών που κάνουν τον κατηφορό σας ολυσθηρότερο.Πάτε από λάθος σε λάθος και μαζί σας παρασέρνετε ευτυχώς όλο και λιγώτερους συναδέλφους, αλλά δεν μας περισσεύει κανένας για να τον χρησημοποιείτε εσείς.
Δείξτε,λοιπόν, το προσωπό σας για να δούμε και το δικό σας "βίο και πολιτεία" όπως ξέρουν και το δικό μου οι συνάδελφοί μας επί 28 ολόκληρα χρόνια που με τιμούν συνεχώς με την εμπιστοσύνη τους. Ελάτε αυτόκλητοι "υπερασπιστές των εργαζομένων" βγείτε απ' το καβούκη της ανωνυμία σας, για να δουν οι εργαζόμενοι ποιοί ανέλαβαν να τους "προστατέψουν".Συνάδελφοι,φανταστείτε τους να συγκρούονται κατα μέτωπο με εξουσίες και εργοδοσίες για διεκδικήσεις και δικαιώματα, όταν δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν και να συγκρουστούν ανοιχτά "ενώπιος ενωπίω" με ένα συναδελφό τους, όπως εγώ και με όλους όσους συκοφαντικά καταγγέλουν απ' το προεδρείο. Πρώτα θα φορέσουν οχι κουκούλα,αλλά ολόσωμη μπούργκα και μετά ασφαλείς και προστατευμένοι θα επιτεθούν όλοι μαζί οι ανώνυμοι για να σας σώσουν από όλους εμάς που επιλέξαμε να έχουμε ταυτότητα για ότι λέμε και ότι κάνουμε, που θέλουμε να κρινόμαστε αλλά και να μπορούμε να κρίνουμε αυτους που μας κρίνουν.
Κάνω και μιά πρόταση, μιας και ανέλαβαν έστω και τώρα να "σώσουν" τους Πυροσβέστες, εκείνοι "τιμής ένεκεν", να τους χαρίσουν από μια ολόσωμη στολή για περισότερη προστασία κυρίως απ' το φτύσιμο.
Κώτσιας Θωμάς
Χειριστής Μονάδων Παραγωγής

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ.ΚΑΛΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι βαθύτατα συγκλονισμένος.

Και μετά ήρθαν τα δάκρυα.

Ο( Ο( 0(

Χειριστής Μονάδων Παραγωγής ?

Που ? Πόσο ? Πότε ?

Ανώνυμος είπε...

DIAXEIRISTES EXEI DIKIO O THOMAS H FANEROTHITAI H KLEISTE TO .KINOYNTAI HDH DIADIKASIES MHNYSHS!!!

THOMAS EXEIS TA KOTSIA PARAITHSOY DOSE TH KAREKLA SOY SE NEOYS .

ANOIXTOMATH EDOSES GH KAI YDOR GIA NA EKLEGEIS.FTANEI PIA PARAITHSOY.

PIPI AEI XASOY .

ALEXIS DEN MPOREIS PIA NA PERIMENEIS TIPOTA OSO KAI EAN GLYFIS EKI POY EFTYNES.

CHRIS EXOYN ENHMEROTHI TA SYNTROFIA GIA TIS KOLOTOYMPES POY KANEIS KAI PAIRNOYN METRA GIA THN KATHERESH SOY.

BENEAS TA ALOGA KALPAZAN GIATI EGLYFAN OLOYS .TORA HTAN H ORA GIA PRAXIS

PSEYTES YPOKRITES FILOTOMARISTES ENOTHITE YPARXOYN KAREKLES GIA OLOYS

Ανώνυμος είπε...

Απο ανώνυμο 10:42 & 11.10
Προς Κασσάνδρα

1) Όταν αναρτήσατε το αρθρο με τα σχόλια επι της ανακοίνωσης εμείς δεν την είχαμε μπροστά μας!
Σήμερα την είδαμε! Όταν μιλάς λοιπόν για "δωράκια και άλλα τέτοια τρέξαμε άρον-άρον κυριακή πρωϊ να βρούμε την ανακοίνωση.
2)Η λοιδωρία για τις εναλλακτικές δεν στρέφεται εναντίον των σχολίων σου αλλά εναντίων αυτων που σχολιάζεις. Δηλ. του διεκδικητικού πλαισίου αυτού καθ αυτού.

Υπογραφή
ψευδοανώνυμος, αν κάτι σου θυμίζει η αν με κάτι το συνδέεις.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θωμά. Μας κατηγορείς για ανευθυνότητα και ότι ακολουθούμε πρακτικές και έχουμε συμπεριφορές αήθεις. Μπορείς να μας αναφέρεις ένα παράδειγμα; Στους 15 μήνες έχουμε κάνει περίπου 500 αναρτήσεις που όπως λες τις διαβάζεις τακτικά. Μπορείς να μας πεις ένα παράδειγμα όπου έχουμε αναφέρει κάτι αναληθές. Όσον αφορά την «φωτογράφισή» σου στην παρούσα ανάρτηση να σου πω ότι σε συνέλευση του 1996 ή 97 όταν ο Ορφανός σου είχε καταλογίσει λάθος στον χειρισμό του καθορισμού του πριμ είχες πει δημόσια ότι η μη προσθήκη του «και ούτω καθεξής» ήταν σφάλμα σου (κάτι σαν το mea culpa του Ανδρέα ή την απολογία του Κωστάκη πρόσφατα). Αυτό εννοούσαμε όταν γράψαμε ότι ζήτησε συγνώμη. Αν δεν θέλεις να το θυμάσαι αυτό δεν σημαίνει ότι σε συκοφαντούμε. Να σου θυμίσουμε ότι και ο Ορφανός τότε δεν σε είχε κατονομάσει αλλά είχε πει ο τότε πρόεδρος του Σωματείου και εσύ είχες απαντήσει στην δευτερολογία σου.
Φυσικά εμείς δεν είμαστε συνδικαλιστές. Απλοί εργαζόμενοι είμαστε, που μας ενδιαφέρουν τα κοινά και προσπαθούμε, χωρίς παρωπίδες, να ασκούμε κριτική στους Διοικούντες (εργατοπατέρες και Διοίκηση) αφυπνίζοντας συνειδήσεις συναδέλφων για να μην συνεχιστεί η κατάντια, εργατοπατέρες να γίνονται υπουργοί και βουλευτές και Διευθυνταράδες με την ανοχή συνδικαλιστών να μας θεωρούν κουτούς. Ως εκ τούτου, ουδέποτε ήμασταν αυτοδύναμοι. Το γεγονός ότι μας αναφέρουν μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, το ότι αναφέρεται ο Διευθύνων Σύμβουλος σε εμάς και το ότι κάθε μήνα δεχόμαστε περισσότερες επισκέψεις δείχνει ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μας αποδέχεται.
Αγαπητέ Θωμά. Θεωρείς τον εαυτό σου προοδευτικό. Το «ή μεθ’ ημών ή καθ’ ημών» είναι φασίζουσα αντίληψη. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός σου. Χαιρόμαστε για την τοποθέτησή σου και να ξέρεις ότι το βήμα αυτό είναι ανοιχτό σε όλους. Μάλιστα θα ήταν χρήσιμο να καταθέτεις τόσο εσύ όσο και άλλοι συνδικαλιστές τις απόψεις σας (επώνυμα ή ανώνυμα) και να μπορείτε να σφυγμομετρείτε την κοινή άποψη.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ "ΚΟΚ"-ΕΤΣΙ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΝ ΑΜΑΣΗΤΟ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΕΩΝΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ-ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Λέει ο Θωμάς:

"αντίθετα μάλιστα αν υπάρχει και δίνεται όπως σήμερα το πέρνουμε και όχι όπως η εταιρεία τότε ήθελε να το μοιράσει με το "διαίρει και βασίλευε",είναι ακριβώς αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα."

Λέω εγώ:

Λες την μισή αλήθεια Θωμά. Η αφομειώνεις μέσα σε μια αλήθεια ένα ψέμα!
Στην αρχική καθιέρωση του πρίμ πράγματι η εταιρεία ήθελε να το δίνει σαν "πρίμ παραγωγικότητας" το οποίο σαφώς και οδηγούσε σε λογικές διαίρει και βασίλευε! Το αντιπαλέψατε και το πετύχατε να είναι "πριμ παραγωγής". Εδώ λές αλήθεια! Και σου θυμίζω την επίσκεψη του Κύρκου ο οποίος σας συμβούλεψε στο σχετικό ερώτημα πως καλό είναι, αν είναι αυτό εφικτό ότι προτίθεται να δώσει η εταιρεία να το δώσει εντός των μισθών και όχι απέξω γιατί αυτό ενέχει κινδύνους στο μέλλον.

Για το "κοκ" όμως το αποσιωπάς η το ενσωματώνεις με την παραπάνω αλήθεια ενώ η πραγματική αλήθεια είναι ότι επειδή το "κοκ" μπορεί να οδηγούσε στην καταβολή και τεσσάρων και πέντε ίσως και έξι μισθών, όλοι οι εμπλεκόμενοι τότε κατάπιατε το¨"κοκ" αμάσητο, βάζοντας την οροφή που υπάρχει σήμερα, και μας πληγώσατε τόσο που θα το θυμόμαστε μέχρι να πεθάνουμε! Και θα το θυμόμαστε όχι γιατί μπήκε οροφή στο ένδεχομένως κάτι παραπάνω αλλά με τον τρόπο που το χειριστήκατε τότε, τρόπο που δεν μας είχατε συνηθήσει μέχρι τότε! Ας είναι. Εμείς δεν στο κρατάμε και δεν σε κρίνουμε μόνο από αυτο. Εμείς οι παλαιοί ξέρουμε αν η προσφορά η δική σου αλλά και των άλλων παλαιών συνδικαλιστών είναι θετική στο σύνολό της η αρνητική. Και λέω ευθαρσώς είναι θετική! Τώρα αν κάποιοι σου πετάνε και καμιά πέτρα μην το παίρνεις και κατάκαρδα! Είσαι ψηλά και δεν σε φτάνουν μετα χέρια! Αν σε έφταναν θα σου έριχναν κάνα μπουκέτο και θα τελείωνε εκεί το πράγμα. Και επειδή εσένα η κουκούλα δεν σου ταιριάζει, ε φόρα το κράνος αδερφέ μου γιατί προβλέπω πολύ πετροπόλεμο από δω και πέρα!

Καλό σου βράδυ και καλλές γιορτές !

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ

Είναι σαφές ότι οι αγώνες για το πρίμ που επικαλείται ο Θωμάς και το "ΚΟΚ" ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΤΑ ΕΝΝΈΑ ΧΡΌΝΙΑ! Για αυτό και μιλάω για ενσωμάτωση αφομοίωση δύο διαφορετικών γεγονότων. Ενός που κρίνεται θετικά και ενός που κρίθηκε-τότε- αρνητικά και καταδικάστηκε!

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν πάντα υπέρ λιγότερων διεκδικήσεων (σε αριθμό), αλλά κατανοώ τη προσπάθεια να «χαϊδευτούν» περισσότερα αυτιά. Αποδεκτό λοιπόν. Με εκείνα τα επιδόματα της ανώτατης εκπαίδευσης όμως τι μπάχαλο έχετε κάνει κύριοι διαχειριστές της συνδικαλιστικής εξουσίας.
Και εξηγούμαι: Το επίδομα MASTER για ΑΕΙ και ΤΕΙ που ζητάτε λογικότατο. Το 5% όμως επιπλέον σε κάθε πτυχίο γιατί; Δεν καλύπτονται οι πτυχιούχοι με το εισαγωγικό κλιμάκιό τους ; Γνωρίζετε ποια είναι η μισθολογική διαφορά του 9ου κλιμακίου από το 19ο; ΤΕΡΑΣΤΙΑ δεν φτάνει; Αφήστε να πάρει κάτι και ο φτωχός....
Έπειτα τι μπάχαλο με τους τεχνολόγους. Γιατί 15ο το κλιμάκιο εισαγωγής; Από ότι γνωρίζω έχουν τα ίδια έτη σπουδών με τα πανεπιστήμια πλέον. Γιατί οι πανεπιστημιακοί στο 12ο; Παλιά τα εισαγωγικά κλιμάκια ήταν: 16ο για ΤΕΙ 14ο για Πανεπιστήμια,13ο για Πολυτεχνεία. Τώρα αν και τα ΤΕΙ έγιναν τεταρτοετούς διάρκειας και ΑΤΕΙ πλέον, τα εισαγωγικά κλιμάκια είναι αντίστοιχα 15, 12, 9.
Άσε που εκείνη η υποτιθέμενη αύξηση για τα ΤΕΙ δεν είναι 5% αλλά 4%, ΓΙΑΤΙ;
Μήπως έχετε μείνει 200 χρόνια πίσω; Μήπως το σωματείο αποτελείται από πανεπιστημιακούς μόνο και δεν το έχουμε καταλάβει και ΕΥΛΟΓΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ με την σύμφωνο γνώμη της εργοδοσίας, η οποία παραμένει εφησυχασμένη και ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΗΚΗ σε απόψεις;

Ανώνυμος είπε...

ΘΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ? Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΣ? ΕΣΥ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟΥΣ "ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΥΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΣΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ 3 ΕΠΙΤΙΜΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ(ΟΡΦΑΝΟ/ΝΙΚΗΤΑ/ΛΑΣΚΟ)? ΘΩΜΑ ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΣΟΥ.ΜΗΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ.ΠΟΝΗΡΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΑΣΚΕ.ΜΑ ΘΩΜΑ ΗΣΟΥΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΚΕΣ(ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ)ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ.ΘΥΜΙΖΩ ΜΠΑΛΑΤΣΟ,ΘΕΟΦΙΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ.ΠΑΝΤΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΗΣΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.ΦΟΡΑΣ ΚΚΟΥΚΟΥΛΑ.ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ,ΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. Η ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ? Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΟΥ ΑΝΕΘΕΣΕ ΝΑ "ΜΑΛΩΝΕΙΣ" ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΕ? ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΙΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Κασάνδρα ή ασχετη είσαι ή κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις.Εγώ δεν είπα οτι δεν χρειάζονται οδηγοί,η προηγούμενη διπίκηση του ΠΣΕΕΠ δέχτηκε την μείωση τών οδηγών,αλλά πρότεινε αρχιοδηγούς.Δέν μας είπε τιθα έκαναν οι αρχιοδηγοί.Δεύτερο ίσως επειδή είσαι από τα πρώην ΕΛΔΑ δεν θα γνωρίζεις ότι οι πυροσβέστες στα ΕΛΠΕ δεν κάνουν όλοι μετρησεις,εκτός αν μιλάμε γιά τους πυροσβέστες των ΒΕΑ.Ψηφοθηρική και τίποτα αλλο δεν είναι η πρόταση της ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ.Χρόνια πολλά

Ανώνυμος είπε...

12:22. Δεν σου μαθανε καλα το ποιημα σου. Οταν επι Δασκαλακη διαπραγματευομασταν το πριμ και την λογική του διαχωρισμου σε παραγωγικά και μη παραγωγικά τμηματα κάποια παιδάκια (σημερα συνταξιουχοι) βάζανε τον Βερελη να στέλνει επιστολές εκφοβισμού στο προσωπικό ασφαλείας.(οποιος αμφιβαλει εχω αντιγραφο της στο αρχειο μου διοτι το πρωτότυπο του το επιστρεψαμε ολοι σαν απαραδεκτο) Ζητούσανε να συμβιβαστουμε στον 1-2 μισθούς που καποιος Διευθυντης ελεγε στον Δασκαλάκη και τον ειχε πείσει οτι θα είναι το πλαφόν (που να φανταστουμε οτι ο κ. .... θα εκανε τόσο μεγάλο σφάλμα στους υπολογισμούς του). Το πρώτο πρίμ το πήραμε μάλιστα σε κουπόνια και αφορολόγητο αλλά μετα οι καλοθελητες.... ΄
Ρώτα και κανέναν αλλο να μάθεις την αλήθεια.
Ρώτα να μάθεις για κάποιο πρώην συνδικαλιστη και μέλος του προεδρειου του τοτε σωματείου που σήμερα βρίσκεται στην 'Ορθοδοξης ΠΑΣΚΕ' στα πλαισια της τεχνιτης διαμαχης ημερησιου και προσωπικου βαρδιας εγινε απεργοσπάστης στις απεργιες που κάναμε τοτε.
Αυτά εν συντομία. Ο θωμας και το προεδρειο του σωματειου στις τοτε συνθηκες εκανε οτι καλύτερο μπορουσε.

Ανώνυμος είπε...

Προς τσομπάνη.

Αν η μ....... ήταν άθλημα θα έπαιρνες πρωτάθλημα!!!
Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΣΑΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΑΝΤΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Τα κουβαδάκια μου είναι το πιο πιθανών να τα βάλω στον ...... σου.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΓΡΑΨΕ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΩΤΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25ΕΤΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΕ ΠΑ ΝΑ ''ΓΑΝΩΘΕΙΤΕ'' ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΄΄ΝΙΝΙ'' ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕ!!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΒΓΑΔΕΣ.ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ,ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ....!!! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΄΄ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΄΄ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΘΕΜΗ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΕΡΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΘΕΜΗ?ΤΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ? ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΟΥ?ΚΑΠΟΤΕ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΝΕΚΡΟΙ". ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ "ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΝΕΡΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ.ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΑΔΙΚΑ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΣ.ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Για τον τσομπανη

Δεν θελω να λερωσω το στοματακι μου με χειροτερα λογια αλλα θα επρεπε να ντρεπεσαι για τα λεγομενα σου.Εισαι απαραδεκτος συναδελφος