Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Αλαλούμ με τα κουπόνια

Περισσότερα από 10 email λάβαμε τις τελευταίες 24 ώρες με θέμα τα κουπόνια για αγορές από Super Market. Συγκεκριμένα όπως θα έπρεπε να γνωρίζει η αρμόδια Διεύθυνση κάθε Παρασκευή ένα ψηφίο βάρδιας βγαίνει σε ενδεκαήμερο ρεπό. Έτσι η Α βάρδια των ΒΕΑ από σήμερα το πρωί 12/12, θα επιστρέψει για δουλειά την Τρίτη 23/12 το απόγευμα. Πολλοί μάλιστα συνάδελφοι συνηθίζουν, σε συνεννόηση μεταξύ τους, να παρατείνουν αυτό το ενδεκαήμερο κατά 2 - 3 ημέρες λαμβάνοντας κάποια από τα οφειλόμενα ρεπό του προγράμματος ή λαμβάνοντας αντί ρεπό με σκοπό να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους και ανταποδίδοντας αυτό μελλοντικά, στον συνάδελφο που τους εξυπηρέτησε. Έτσι λοιπόν αφού τα κουπόνια δεν είχαν δοθεί στα τμήματα μέχρι την Πέμπτη 11/12 οι εργαζόμενοι της Α βάρδιας θα τα πάρουν το απόγευμα της 23/12 για να τα χρησιμοποιήσουν το νωρίτερο την παραμονή των Χριστουγέννων όταν οι περισσότερες οικογένειες έχουν κάνει τα ψώνια από το Super Market. Επειδή πρέπει να λέμε πλέον τα αυτονόητα να πούμε στους υψηλόμισθους υπεύθυνους ότι με την οικονομική στενότητα που υπάρχει πρώτα ψωνίζουμε τα απαραίτητα και για την τελευταία στιγμή (παραμονή Χριστουγέννων) αφήνουμε τα διάφορα δώρα βλέποντας τι έχει περισσέψει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα φετινά κουπόνια θα είναι 435€ για αγορές από τα Super Markets Σκλαβενίτη, που θεωρούμε ότι είναι τα πλέον φθηνότερα. Στο σχετικό διαγωνισμό ο Σκλαβενίτης προσέφερε την μεγαλύτερη έκπτωση ενώ πολύ κοντά ήταν και τα Carrefour αλλά και ο Βασιλόπουλος που κατά καιρούς έχουν κερδίσει τον διαγωνισμό. Η έκπτωση ακούσαμε ότι ήταν της τάξης του 15% ενώ συμμετείχαν και ο Βερόπουλος με τον Μασούτη με προσφερόμενη έκπτωση κάτω από 10%. Έτσι επαληθεύεται πλήρως η πληροφορία που σας είχαμε μεταφέρει στις 5/11 εδώ αφού στο ποσόν (περίπου 350€ είχαμε γράψει τότε) δεν είχαμε υπολογίσει την έκπτωση που θα έδινε το Super Market.

Για όσους βιαστούν να πουν την παροιμία ότι "κάποιου του χαρίζαν ένα γάιδαρο και αυτός τον κοίταζε στα δόντια" να πούμε ότι ότι τα κουπόνια δεν χαρίζονται είναι τμήμα του δώρου Χριστουγέννων που φορολογείται κανονικά με κερδισμένους και τους εργαζόμενους και την Εταιρεία και τα Super Markets. Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά οι υπεύθυνοι θα κάνουν έγκαιρα τις απαιτούμενες ενέργειες και να πούμε στους συναδέφους της Α βάρδιας ότι τελικά τα κουπόνια θα δοθούν στα τμήματα από την Δευτέρα 15/12 και έτσι μπορούν να συνεννοηθούν μα κάποιο συνάδελφο να τα παραλάβει για λογαριασμό τους ή να περάσουν να τα πάρουν από τα τμήματά τους σπαταλώντας μισή μέρα από το ρεπό τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλο θα ηταν το μπλογκ να μας ενημερωνει πιο τακτικα για θεματα που αφορουν τους εργαζομενους και τα προβληματα τους και οχι μονο οταν οι συναδελφοι στελνουν email.