Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΕΛΠΕ: Στους κατοίκους "σκοντάφτει" η αναβάθμιση



Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο της Α. Καλαϊτζόγλου από το "Euro2day". Κατά σύμπτωση απαντά στο προηγούμενο άρθρο με τη συνέντευξη του κ. Ι. Κωστόπουλου, ο οποίος έκανε την επιπόλαιη, πιστεύουμε, αναφορά στις αντιδράσεις της Επιτροπής Αγώνα, αποσιωπώντας τις πολλαπλές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών σε Θριάσιο και Θεσσαλονίκη


Δημοσιεύθηκε: 11:35 - 16/12/08
Εγκλωβισμένο στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών παραμένει το γιγαντιαίο επενδυτικό πρόγραμμα των Ελληνικών Πετρελαίων για την αναβάθμιση των διυλιστηρίων της Ελευσίνας και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παράγουν "καθαρά" καύσιμα. Η τρέχουσα εβδομάδα μάλιστα προβλέπεται να αποδειχθεί κρίσιμη για τη συνέχιση του έργου της Ελευσίνας, που έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς αναμένεται η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ύστερα από προσφυγή που έχουν κάνει 21 κάτοικοι της Ελευσίνας και δημοτικοί σύμβουλοι, ζητώντας τη διακοπή των εργασιών και την ακύρωση της άδειας επιχωμάτωσης που εξέδωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής. Η συζήτηση της αγωγής έγινε στις 5 Δεκεμβρίου. ενώ την ίδια ημέρα επρόκειτο να συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή που έχουν καταθέσει οι Δήμοι, Ελευσίνας, Μαγούλας, Νέας Περάμου και Μάνδρας για την ακύρωση της άδειας επέκτασης του διυλιστηρίου της πρώην Πετρόλα. Η συζήτηση της υπόθεσης στο ΣτΕ αναβλήθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου 2009, καθώς ο εισηγητής δεν είχε τον χρόνο να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του τεράστιου φακέλου. Την ίδια στιγμή έξι δήμοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα, του Ελευθερίου-Κορδελιού, του Ευόσμου, του Εχεδώρου, της Μενεμένης, της Καλλιθέας και του Ωραιοκάστρου, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να μην προχωρήσει η επέκταση του διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης.
Όπως είπε στο euro2day ο δήμαρχος Εχεδώρου κ. Ν. Αρβανιτίδης, "δεν έχουμε πεισθεί ακόμη από την εταιρία ότι δεν θα υπάρξει σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής". Ήδη, οι εγκαταστάσεις του ομίλου, όπως είπε ο ίδιος, έχουν φθάσει στα όρια της δυνατότητας επέκτασής τους, ωστόσο, οι δήμοι της περιοχής δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις ενημερωτικές συναντήσεις με την εταιρία, προκειμένου να διαμορφώσουν οριστική εικόνα για τις προθέσεις της.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών στη σύγχρονη κοινωνία είναι απαραίτητη. Πρέπει να παίρνεται πάντα υπόψη. Οι κοινωνίες καλό είναι να προσεγγίζονται και να ενημερώνονται και όχι να τους πουλάς τσαμπουκά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να ανησυχήτε τους κατοίκους τούς έχει αναλάβει ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ ,ετοιμάζεται για δήμαρχος ανεξάρτητα αν μένει στα βόρεια προάστεια.Ερμο ΠΑΣΟΚ έτσι περιμένεις να πάρεις την κυβέρνηση;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Για την ΕΣΣΕ έχετε ακούσει τίποτε?

Ανώνυμος είπε...

10,41μμ αυτό που ξέρω για την ΕΣΣΕ είναι ότι στο Δ.Σ. του σωματείου κατατέθηκαν 4 προτάσεις και η ψηφοφορία ήταν 10 ,10, και 1.Τι σημαίνει αυτό;ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΔΑΚΕ ΨΉΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ (δεν ξέρω τι νοημα είχε η προταση της ΔΑΚΕ αφού δεν την ψήφισε)οι 10 του προεδρείου ψήφησαν την προτασή τους και ο αντιπρόεδρος κατέθεσε δική του πρόταση. τώρα τον λόγο τον έχει το Γ.Σ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
Υ.Γ.Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την συλλογική σύμβαση συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ.ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΎΝΗ ΠΙΣΤΕΎΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τυγχάνω κομμάτι άσχετος, γνωρίζει κανείς τί είναι αυτά που γράφει ένας Σ. Χαντζάρας στο PRESS-GR, όπως:






Αντί να απολύσουν τον ............. των ΕΛΠΕ, που από δικά του λάθη επιβαρύνθηκε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, κατά 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ, επειδή πίστεψε την Goldman Sachs , και αγόρασε ακριβά, μας φορτώνουν την ζημιά, ενώ ο υπουργός καρτέλ κ. Φώλιας , και η επιτροπή ανταγωνισμού φυλάνε τσίλιες. Ευσταθεί αυτό η είναι αρβύλα;

Ανώνυμος είπε...

O Δημητρίου κάτι μας ετοιμάζει!
Δεν εξηγείται διαφορετικά!
Αυτά που προτείνει τα έκανε ο Παπανδρέου την δεκαετία του 80.
Οχι ότι είναι λάθος αλλά είναι τουλάχιστον ντεμοντέ!

Οι άλλοι πάλι ενοποίησαν την πρόταση σε μία!!!!
Τόσο κοντά ήτα τα πλαίσια?
Έχουν πιάσει τον σφυγμό μας ρε φίλε μου!
Ξέρουν που πονάμε!
Ενώ η εκτελεστική ας πούμε είναι εκτός τόπου και χρόνου!
Ζητάει ανέφικτα πράγματα!
Γιαυτό και δεν κατέστη δυνατή η ενοποίηση όλων των προτάσεων σε μία!
Να δείς που θα φταίει τελικά η μή συμετοχή στις περιφερειακές συνελεύσεις για να μπορέσουν και αυτοί να καταλάβουν τι τελικά θέλουμε!!!!!!!

Καλά για τους "ενοποιημένους"-έτσι θα τους λέω απο εδώ και πέρα και μην τους μπερδεύετε με τους "ενιαίους"- τι να πώ?
Να μου το θυμηθείτε.
Στις άλλες εκλογές άνετα θα μπορώ να ψηφίσω και τον χωροφύλακα και τον αστυφύλακα! Αφού θα είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο!!!!!
Μάγκες θάρθεται δεύτεροι!
Τι νομίζετε δηλαδή?
Οι άλλοι δεν το βλέπουν αυτό?
Τραβάνε ζόρι να κάνουν και αυτοί μιά ενοποίηση-ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ-και να έρθετε πάλι δεύτεροι?
(Διαχειριστές μην μου πείτε ότι δεν σας τα είπα. Δύο ψηφοδέλτια θα έχουμε στις άλλες εκλογές. Ο Μαστρογιάννης δεν θα βάλει πάλι, φεύγει με σύνταξη. Και κάτι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ,ΕΝΙΑΙΟΙ, ΜΕΤΩΠΑ, ΝΔΣΚ, ΔΑΚ και της θειάς μου ο κώλος, μας έφαγε τριάντα χρόνια αλλά καταλάβαμε τι συντεχνίες είνα.)

Η ΕΠΑΝΊΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΎ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΤΏΡΑ ΑΡΧΊΖΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΠΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ!

Καλά οι άλλοι μας είπαν τι συνέβει αλλά δεν επισύναψαν και τις προτάσεις μέσα να τις επεξεργαστούμε και να τις σχολιάσουμε!
Αν θέλετε ελάτε λέει στις περιφερειακές συνελεύσεις να σας ενημερώσουμε!

ΟΚ! Θα έρθουμε......καμμιά δεκαριά!!! Και θα προσπαθήσουμε εμείς οι δέκα να επηρεάσουμε τους 50? γενικοσύμβουλους να προσέχουν μην τους πιάσετε κότσο με την τελική πρόταση που θα κατεβάσετε!

Απορώ ρε φίλε μου ποιός τελικά διαμορφώνει διεκδικητικό πλαίσιο, ποιός το επικυρώνει και ποιός το υπογράφει ερήμην μου!!!!

Διότι πως γίνεται να ζητάτε όλοι 10%? Και αφού τσάμπα είναι το αίτημα, ζητάτε και μιά φορά 30%. (τόσο έδωσε το 81 ο παπανδρέου-δραχμικό βέβαια-στην τότε γεννιά των 15.000δρχ. σημερινά 700 € δηλαδή. Δημητρίου είσαι εδώ?)
Και τέλος πάντων ένας δεν βρέθηκε να αναλύσει-αιτιολογήσει τάχα μου-τάχα μου δηλαδή και να πεί η παραταξή μας ζητάει μόνο 3,7% ας πούμε? (Διαχειριστές για γράφτε το κάπου αυτό.)
Ρε μήπως κάποιος σας τα υπαγορεύει αυτά στο στύλ: "μαγκες χαλαρά, ξεκινάμε από 10% και ως συνήθως βλέποντας και κάνοντας?"

Προβλέπω νάχουμε ωραία πράγματα.
Ελπίζω στο τέλος να μην βγεί κάποιος και να αναλάβει τις ευθύνες λέγοντας πως δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα το μέγεθος της πλάνης!


Υ.Γ

ΠΡΟΣ ΜΠΕΝΕΑ

Καλορίζικο το βήμα σου!
Καλή δύναμη για την συνέχεια!
Οτι και αν είναι βγήκες στην σέντρα, στο ξέφωτο!
Κάτι άλλοι πάλι-σαν και μένα ας πούμε-όχι!
Έ κάποιοι πρέπει να βγούν στα ξέφωτα και αν δούμε ότι δεν σας "πετύχουν" με την πρώτη μπορεί να ξεθαρέψουμε και εμείς οι κιοτήδες!

Ανώνυμος είπε...

A και κάτι ακόμα!

Μην περιμένετε S.D το Μάη!
Αυτά τα πονηρά που σκεφτόσαστε να τα ξεχάσετε!
Το S.D πάει Σεπτεμβριο!
Το Μάρτη εκλογές......
Και δεν μπορώ ταυτόχρονα να τρέχω με τις προεκλογικές ντουντούκες και παράλληλα να κάνω και κινητοποιήσεις για την σύμβαση!

Ανώνυμος είπε...

Βουκόλε μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η πρόταση της εκτελεστικής διαμορφώθηκε μετά τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων,δηλ.προσπάθησαν να συγκεράσουν τις προτάσεις σε μία που να καλύπτει τα κοινά σημεία,όμως τους άλλους δεν τους ενδιέφερε αυτό αλλά πως θα διαμορφώσουν ένα μέτωπο απέναντι στο προεδρείο,δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι συνεδριάσεις ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ πρίν από κάθε συμβούλιο γίνονταιαπό κοινου στην παράγκα.Έχουν χρόνο ακόμη μέχρι το Γ.Σ. να αναθεωρήσουν την στάση τους και να φανολυν απέναντι στην εταιρεία σαν μία γροθιά.Όπως είναι σήμερα τα πράγματα η ΕΣΣΕ είναι βούτυρο στό ψωμί της εταιρείας.

Ανώνυμος είπε...

Πες ο ένας, πες ο άλλος, στο τέλος κάτι θα βγει.
Ευχαριστώ Βουκόλε και στα δικά σου !