Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

'Εχασε το ένα τρίτο της περιουσία της η οικογένεια Λάτση


Είχαμε ξαναγράψει εδώ στις 10 Νοεμβρίου για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Όμιλος Λάτση. Αναδημοσιεύουμε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αξία" από την στήλη ατ(ΑΞΙΑ) που κάνει αναφορά στα οικονομικά προβλήματα του Λάτση. Στην μεθεπόμενη ανάρτηση υπάρχει ένας προβληματισμός για το πόσο συμπάσχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα προβλήματα αυτά. Το άρθρο έχει ως εξής:

Περισσότερα από 70 δισ. ελβετικά φράγκα κάπου 58,5 δισ. δολάρια ή 46 δισ. ευρώ, έχασαν οι 300 πλουσιότεροι κάτοικοι του φορολογικού παραδείσου των Άλπεων μέσα στο 2008 από την οικονομική κρίση. Για να αποδειχθεί ξεκάθαρα ότι η κρίση του 2008 μπορεί να χαρακτηρισθεί και ως "κρίση των πλουσίων". Όπως αποκαλύπτει το έγκυρο οικονομικό περιοδικό "Billanz" η συνολική περιουσία των 300 πλουσιότερων Ελβετών αγγίζει πλέον τα 368 δισ. ελβετικά φράγκα (307 δισ. δολάρια). Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ, Ingvar Kamprad, με περιουσία που ανέρχεται πλέον στα 35-36 δισ. ελβετικά φράγκα (29,2-30,1 δισ. δολάρια).
Απώλειες 2,6 δισ. ευρώ το 2008
Η συγκεκριμένη έρευνα, όμως, την οποία αναπαρήγαγε και το πρακτορείο Reuters, παρουσιάζει και εξαιρετικό ελληνικό ενδιαφέρον. Και αυτό διότι μεταξύ των "θυμάτων" της παγκόσμιας κρίσης αναφέρεται και η οικογένεια Λάτση με απώλειες μέσα στο 2008 που εκτιμώνται στα 4 δισ. ελβετικά φράγκα (3,3 δισ. δολάρια) ή στα 2,6 δισ. ευρώ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η οικογένεια Λάτση εμφανίζεται να έχει απωλέσει σχεδόν το ένα τρίτο της περιουσίας της η οποία υπολογιζόταν από το ίδιο έγκυρο ελβετικό περιοδικό στο τέλος του 2007 στα 13-14 δισ. ελβετικά φράγκα δηλαδή περίπου στα 8,5 -9 δισ. ευρώ. Δεδομένου ότι για παράδειγμα η σημερινή κεφαλαιοποίηση της Eurobank στη Σοφοκλέους κυμαίνεται στα 3 δισ. ευρώ, μέσα σε ένα χρόνο έχασε... μία ολόκληρη Eurobank.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον καημένο τον Σπύρο, πως θα την βγάλει τώρα με τέτοια κρίση ο..........Κροίσος!!!!

έλεος ρε παιδιά και η βλακεία έχει ακόμα και όρια, μην τα ξεπερνάμε.

Τις καλησπέρες μου.

Ανώνυμος είπε...

Τι κρίμα,δεν θα έχει να σπονσοράρει και το σωματείο όπως έκανε με το προηγούμενο{ΆΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ}αλήθεια πόσα ήταν θα μάθουμε επιτέλους.