Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΣΕΕΠ (2)

Από μια πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών του ΠΣΕΕΠ, είναι φανερά τα ακόλουθα:

  1. Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι η Διοίκηση και συγκεκριμένα το σχέδιο του Π. Καραλή για εργοδοτικό Σωματείο. Συγκεκριμένα, οι εργοδοτικοί (ΕΛΚΕ-ΠΑΣΚΕ και ΝΔΣΚ) έλαβαν συνολικά 6 έδρες έναντι τουλάχιστον 8 που υπολόγιζαν. Λόγω της αποδυναμωμένης εκπροσώπησης τους, θεωρείται πρακτικά αδύνατη η συμμετοχή τους στο προεδρείο του νέου Σωματείου.
  2. Επόμενος μεγάλος χαμένος από την πλευρά των παρατάξεων είναι η ΔΑΚΕ της οποίας η δύναμη συνολικά (ΔΑΚ ΕΛΠΕ και ΝΔΣΚ) μειώθηκε σημαντικά παρά την εισροή ψηφοφόρων από τις ΒΕΕ λόγω της διάλυσης του εκεί Σωματείου. Αντίθετα, ως προς αυτό τουλάχιστον, κερδισμένος είναι ο Π. Καραλής, ο οποίος αποκτά πλέον το χρίσμα της ΔΑΚΕ. Κερδισμένο από αυτό φαίνεται ότι θα είναι και το νέο ΔΣ του Σωματείου, που θα είναι απαλλαγμένο από δεξιά βαρίδια.
  3. Άλλος μεγάλος χαμένος είναι η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, η οποία απώλεσε την αυτοδυναμία των 11 εδρών που κατείχε και περιορίσθηκε στις 8. Ο λόγος είναι η ΕΛKΕ-ΠΑΣΚΕ, μια παράταξη mix από φιλόδοξα και φίλαρχα άτομα του ΠΑΣΟΚ και της Δεξιάς, που έβγαλε 3 έδρες.
  4. Κερδισμένη είναι η ΕΝΙΑΙΑ (ΕΕΣΚ) που διατήρησε τις δυνάμεις της και έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει με την ΠΑΣΚΕ ένα δυναμικό, διεκδικητικό και συγκρουσιακό προεδρείο.
  5. Μεγαλύτερος κερδισμένος είναι το Αγωνιστικό Μέτωπο, το οποίο παρά τις αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών του λόγω συνταξιοδότησης, κατάφερε να αυξήσει σημαντικά την δύναμη του και να εκλέξει έναν αντιπρόσωπο στο ΔΣ του νέου Σωματείου. Η έδρα αυτή ενδέχεται να παίξει ρόλο ρυθμιστή στα σενάρια σχηματισμού προεδρείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: