Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Εκλογές ΠΣΕΕΠ (3)

Και ενώ περιμένουμε να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων για να μάθουμε τα ονόματα των 21 του ΔΣ (αλλά και αυτών που θα συμμετέχουν στα υπόλοιπα όργανα) οι πληροφορίες λένε ότι προσανατολιζόμαστε σε Προεδρείο ΠΑΣΚΕ-ΕΝΙΑΙΑΣ. Η ΝΔΣΚ σύμφωνα πάντα με τις έγκυρε πληροφορίες "έφαγε πόρτα" όπου και αν ζήτησε ή πρόσφερε συνεργασία. Σας παρουσιάζουμε το προφητικό άρθρο από το "Παρόν" της 18/11/2007 που ανέφερε κάποιος σε σχόλιο. Το άρθρο είχε τίτλο:
"Τα σκάνδαλα διασπούν την ΔΑΚΕ στα ΕΛΠΕ"
Τα σκάνδαλα στα ΕΛΠΕ κατεδάφισαν το image του προέδρου τους Χριστοδούλου και διέλυσαν τη ΔΑΚΕ των ΕΛΠΕ και τη διέσπασαν σε δύο αλληλομισούμενες και σπαρασσόμενες παρατάξεις, που αναμένεται να είναι κομπάρσοι στις εκλογές αυτής της εβδομάδας στο μεγάλο σωματείο των ΕΛΠΕ. Αλλά ας δούμε την αλληλουχία των γεγονότων.
  • Οι διοικήσεις Τζέλλα - Βακιρλή και Μωραϊτη -Καραχάλιου, στηριζόμενες στους Ριζάκο και Τζούρο κάνουν σωρεία σκανδάλων (αλλά και χρήσιμες επενδύσεις). γίνονται ερωτήσεις στη βουλή και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ, η οποία δια του αρχηγού της καταγγέλλει τα σκάνδαλα στη βουλή και υπόσχεται παραδειγματική τιμωρία.
  • Η σημερινή διοίκηση Χριστοδούλου – Καβουλάκου εξακολουθεί να στηρίζεται στους Ριζάκο και Τζούρο, αλλά προσθέτει και νέους Ηρακλείς-σκανδαλοποιούς όπως ο Καραλής, καθώς και στον σκληρά πυρήνα του επιτελείου του Λάτση. Όχι απλώς δεν τιμωρείται κανείς για τα σκάνδαλα του παρελθόντος, αλλά οι σκανδαλοποιοί προάγονται και επιβραβεύονται. Ταυτόχρονα νέα σκάνδαλα εξίσου τρανταχτά με τα προηγούμενα γίνονται επί της εποχής της νέας διοίκησης, χωρίς να γίνονται πλέον επενδύσεις. Η μόνη επένδυση που προσπαθούν να κάνουν και δεν μπορούν είναι η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων της Πετρόλα στην Ελευσίνα, που αν γίνει θα είναι έγκλημα για όλους τους κατοίκους της Αττικής.
  • Όλα τα στελέχη που έχουν κάποιου είδους εξουσία στα ΕΛΠΕ, βλέποντας άτι οι σκανδαλοποιοί μένουν ατιμώρητοι (όταν δεν επιβραβεύονται κιόλας), αρχίζουν να βάζουν το χέρι τους στο μέλι. Η διαφθορά έχει διαχυθεί και προς τα κάτω. Όλοι «τα πιάνουν» πλέον. Στα ΕΛΠΕ κυριαρχεί ο γνωστός νόμος: «ο κλέψας του κλέψαντος».
  • Ο πρόεδρος Χριστοδούλου αδιαφορεί για τα σκάνδαλα των προηγουμένων διοικήσεων και γι' αυτά που γίνονται επί των ημερών του και ενδιαφέρεται μόνο να επιβάλει έναν εργασιακά μεσαίωνα στα ΕΛΠΕ, για να τα παραδώσει το 2008 στον Λάτση χωρίς συνδικαλιστικά και εργασιακά «βαρίδια». Σ' αυτά το σημείο οι εργαζόμενοι αντιδρούν και αναγκάζουν όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις (και τη ΔΑΚΕ, που πρόσκειται στη ΝΔ) να αντιδράσουν. Έτσι ο παππούς αναγκάζεται να παίξει το παιχνίδι της διάσπασης της ΔΑΚΕ, πριμοδοτώντας την ΑΔΚΕ (ΔΑΚΕ Νο 2), με πολιορκητικά κριό τον Καραλή.
  • Η διάσπαση της ΔΑΚΕ είναι όχι μόνο γεγονός αναντίρρητο, αλλά το χάσμα είναι τόσο βαθύ και οριστικά που μπορεί μία ΔΑΚΕ να συνεργαστεί και με τον διάβολο, αλλά ποτέ με την άλλη ΔΑΚΕ. αν μπει κανείς στο blog των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ στο διαδίκτυο, θα διαβάσει άτι η ΔΑΚΕ Νο 1 λέει τα εξής για τη ΔΑΚΕ Νο 2 και τον Χριστοδούλου: «ξεδιάντροπα λαμόγια», «δεν θέλουν μαύρισμα, θέλουν γιαούρτια», «τσακίστε τους, μη στηρίζετε την επιστροφή στον εργασιακά μεσαίωνα που επιχειρεί ο Καραλής με τους δοσίλογους», «ενδοτικοί, γερμανοτσολιάδες, οι απειλές σας και η τρομοκρατία δεν θα περάσει». η ΔΑΚΕ Νο 2 λέει για την ΔΑΚΕ Νο 1: «τι να στηρίξουμε λεωφορειούχους-λαμόγια;», «οι βρωμιάρηδες», «βρώμικο σκουλήκι» (αποκαλείται διευθύνων σύμβουλος θυγατρικής των ΕΛΠΕ), «ας ξεβρομίσουμε πρώτα από αυτά το αρχιλαμόγιο». Όπως έγραψε το παραπάνω blog των ΕΛΠΕ: «η διοίκηση κατάφερε να διασπάσει οριστικά τη ΔΑΚΕ, τοις Λάτσοις ρήμασι πειθόμενη».
  • Οι ευθύνες της διοίκησης Χριστοδούλου είναι βαρύτατες στο θέμα των πετρελαϊκών σκανδάλων. Άφησε τα σκάνδαλα των ΕΛΠΕ ατιμώρητα προστατεύοντας και επιβραβεύοντας τους σκανδαλοποιούς. Τα αποτελέσματα:
  1. Οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ περί διαφάνειας και πάταξης των σκανδάλων και των διαπλεκόμενων πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων.
  2. Οι σκανδαλοποιοί εξακολουθούν (αναβαθμισμένοι) να κάνουν τα ίδια και μεγαλύτερα σκάνδαλα.
  3. Όταν όλοι έβλεπαν να μένουν ατιμώρητοι οι σκανδαλοποιοί, έβαλαν το χέρι τους στο μέλι. Η διαφθορά διαχύθηκε προς όλα τα επίπεδα.
  4. Αυτή η διάχυση της διαφθοράς και η απόφαση του Χριστοδούλου να υποτάξει το συνδικαλιστικά κίνημα στα ΕΛΠΕ έφεραν βαθύτατη πόλωση στη ΔΑΚΕ, με αποτέλεσμα ένα βαθύτατο ρήγμα και διάσπαση της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ στα ΕΛΠΕ, που δύσκολα θα κλείσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της πλέον. Ο κ. Χριστοδούλου δεν κάνει κακό μόνο στα ΕΛΠΕ. Κάνει κακό στην ίδια τη ΝΔ και την κυβέρνησή της.

Εμείς να σχολιάσουμε στο άρθρο αυτό ότι η Διάσπαση της ΔΑΚΕ δεν έγινε σε δύο κομμάτια αλλά σε 6 (ΝΔΣΚ, ΔΑΚ, ΕΛΚΕ-ΠΑΣΚΕ, ΕΝΙΑΙΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ). Ο "παππούς" ευθύνεται μεν για την ατιμωρησία των σκανδάλων το μεγάλα δεινά για την ΔΑΚΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα στα ΕΛΠΕ οφείλονται στις βλέψεις του Καραλή και των περί αυτού συνδικαλιστών (γαλάζιων και πράσινων).
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: