Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Ενότητα και απαξίωση

Το παρακάτω κείμενο το λάβαμε επώνυμα από συνάδελφο. Για λόγους αρχής, που έχουμε κατ' επνάληψη αναφέρει, δημοσιεύουμε μόνο το κείμενο και το όνομα του blog του συναδέλφου.
Σύγχυση, προβληματισμό, αγωνία, και απογοήτευση για την πορεία της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ, προκαλούν στα μέλη και στους φίλους της, οι δύο συνδυασμοί που προέρχονται από τα σπλάχνα της και παίρνουν μέρος στις εκλογές του ΠΣΕΕΠ στις 21και 22 Νοέμβρη.
Τι οδήγησε λοιπόν στην σημερινή κατάσταση και ποιοι οι λόγοι ύπαρξης δύο ψηφοδελτίων πού διχάζουν τους εργαζομένους και τους προκαλούν αγανάκτηση. Οι βασικοί λόγοι είναι δύο:

  1. Τυπικοί λόγοι που απαγορεύουν την χρησιμοποίηση του ονόματος της ΔΑΚΕ μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής ΔΑΚΕ να αναστείλει έως τις εκλογές την λειτουργία της στα ΕΛΠΕ και να την ανασυγκροτήσει μετά από αυτές.
  2. Ουσιαστικοί λόγοι που κατά κύριο πηγάζουν στις χρόνιες προσωπικές διαφορές μεταξύ ορισμένων μελών της και στο αγεφύρωτο χάσμα που τους χωρίζει.

Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια που ενασχολούμαι με το συνδικαλιστικό κίνημα, σεβόμενος τις ιδρυτικές, καταστατικές αρχές και αξίες που πρεσβεύει η ΔΑΚΕ, από οποιαδήποτε θέση οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους έκριναν ότι μπορώ να προσφέρω, με οδήγησε να απευθυνθώ σε αυτούς με ανοιχτή επιστολή στις 5 Νοέμβρη, γιατί αυτοί με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και μόνο σε αυτούς λογοδοτώ.
Η λάσπη και η σπέκουλα που όλο αυτό το διάστημα πέφτει βροχή για το πρόσωπο μου είναι πρωτόγνωρη. Είμαι όμως από αυτούς που όταν τους φτύνουν δεν νομίζει ότι βρέχει. Η προσπάθεια απαξίωσης και μηδενισμού των πρωτοβουλιών μου για ενότητα, χωρίς αποκλεισμούς, όρους και ανταλλάγματα γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται και μετά τις εκλογές με παρεμβάσεις από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες που επιθυμούν μια ΔΑΚΕ διασπασμένη, αδύναμη και ευάλωτη σε πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές, έρμαιο των προσωπικών συμφερόντων όλων αυτών που υποκινούν τέτοιες πρακτικές.
Η πρωτοβουλία μου αυτή ενόχλησε πολλούς. Ποιος κρύβεται πίσω του; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Είναι και αυτός θύμα του συστήματος και άλλα πολλά που γράφτηκαν και πολύ σκληρότερα που ειπώθηκαν.
Ας αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες που του αναλογούν για αυτά που έκανε αλλά κυρίως για αυτά που δεν έκανε και μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Ας σταματήσει αυτός ο πόλεμος εντυπώσεων που στοχοποιούνται πρόσωπα με ανήθικο τρόπο.
Κλείστε τα αυτιά σας. Η ισοπέδωση των πάντων είναι αυτό που οδηγεί στην αδράνεια και το ύπνο του δικαίου που κάποιοι επιχειρούν να μας οδηγήσουν. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε.
Στηρίξτε συναδέλφους με άποψη, που θα είναι δίπλα σας είτε εκλεγούν, είτε όχι. Το δεύτερο έχει μεγαλύτερη αξία και η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια το έχει αποδείξει.

Για λόγους αρχής αντι για το όνομα του συναδέφου δημοσιεύουμε το blog του: http://www.azeotropia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: