Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΙΑΤΡΕΙΩΝ


Από συνάδελφο λάβαμε την παρακάτω επιστολή:
Αγαπητοί συνάδελφοι, συγχαρητήρια για την δουλειά σας. Μου αρέσετε που λέτε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι σαν τις ανακοινώσεις των παρατάξεων που είναι γεμάτες με "κάποιοι", "οι γνωστοί" κτλ. Αφορμή για να σας γράψω ήταν για να δω αν θα δημοσιεύσετε αυτό το γράμμα, αλλά κυρίως για να θέσω το παρακάτω ερώτημα και να δω σχόλια "Πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος που είναι Διευθυντής Ι;" Για να γίνω πιο σαφής. Διάβασα πριν από λίγο ότι πάμε για εργολαβοποίηση των εστιατορίων. Δεν γνωρίζω το θέμα αλλά γνωρίζω τι σημαίνει εργολαβοποίηση. Θα επιχειρηματολογήσω με το θέμα της εργολαβοποίησης των ιατρείων που το ξέρω καλύτερα. Με μιά ανακοίνωση γρίφο -μόνο ο συντάκτης καταλάβαινε τι έγραφε- γιατί αν την διαβάσει νηφάλιος τώρα, μιά βδομάδα μετά, πιστεύω ότι ούτε ο ίδιος θα καταλάβει, ενημερωθήκαμε ότι η Εταιρεία φροντίζει για βελτιωμένες υπηρεσίες υγείας προς εμάς. Καταρχάς συγχαρητήρια διότι πιο sic χαρακτηρισμό για το εργολαβοποίηση δεν έχω ξαναδεί. Όχι λοιπόν εργολαβοποίηση αλλά παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών. Για να δούμε πόσο αυτό μπορεί να είναι αληθές.
Ποιοι αντικαθίστανται; Οι πρακτικοί νοσοκόμοι. Τι γνώσεις έχουν αυτοί;
Κατά μέσο όρο 3-4 χρόνια εκπαίδευσης (με έξοδα της εταιρείας στο μεγαλύτερο ποσοστό) και 6-10 χρόνια υπηρεσίας ως νοσοκόμοι στο Διυλιστήριο.
Από ποιους αντικαθίστανται; Από νεαρούς ιατρούς.
Με 6 χρόνια θεωρητικές κυρίως σπουδές και πρακτική εξάσκηση στο στρατό αφού αυτοί θα είναι 25-30 χρονών. Μάλιστα ακούγεται ότι οι προκριμένοι έχουν σπουδές στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας, Μολδαβίας, Σερβίας, Βουλγαρίας και άλλων Ανατολικών χωρών.
Για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν θα αμοίβονται με το ποσόν των 600-700 ευρώ μηνιαίως (χωρίς συλλογική σύμβαση, αφού θα ανήκουν σε εργολάβο).
Ποιος πιστεύει ότι έτσι αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες Υγείας; Τα Αμερικανάκια.
Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία!
Να συμπληρώσουμε στα γραφόμενα του συναδέλφου ότι η ανακοίνωση της Εταιρείας έγινε ανήμερα των Σωματειακών εκλογών και αποτελούσε μια πρώτης τάξης πάσα στην ΠΑΣΚΕ για να εκδώσει σχετική ανακοίνωση και να συσπειρώσει τον κόσμο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: