Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Διαδήλωση κατά της ακρίβειας



Σε μια συμβολική ενέργεια διαμαρτυρίας, για τα φαινόμενα αισχροκερδείας, περίπου 200 διαδηλωτές αποκλείσαν σήμερα το μεσημέρι Σάββατο την κεντρική πύλη των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Οι διαδηλωτές, ζητούν, μεταξύ άλλων, τη μείωση των τιμών των καύσιμων και την παροχή επιδόματος θέρμανσης σε όλους.
Η κίνηση αυτή δεν ήταν μεμονωμένη Σήμερα περισσότερες από 20 επιτροπές σε όλη την Ελλάδα (εκ των οποίων οι 12 δραστηριοποιούνται στην Αττική) με συντονιστικό όργανο την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr έκαναν ανάλογες συμβολικές κινητοποιήσεις.
Το ραντεβού μάλιστα κλείνεται μέσω του Διαδικτύου ενώ το ιντερνετικό ημερολόγιο είναι γεμάτο: εξορμήσεις σε γειτονιές, πλατείες και καταστήματα, κινήσεις σε σταθμούς του Μετρό για τα ακριβά εισιτήρια, διαμαρτυρίες σε σούπερ μάρκετ. Πρόσφατα, για περισσότερες από δύο ώρες απέκλεισαν τους σταθμούς διοδίων Ζευγολατιού και Αφιδνών, κρατώντας ανοιχτές τις μπάρες και καλώντας τους διερχόμενους οδηγούς να περάσουν δωρεάν, με το σύνθημα «ούτε ένα ευρώ στους εργολάβους, καταργήστε τα διόδια».
Όπως λέει ο κ. Κόγκας, οι επιτροπές δεν είναι παρά ο αυθόρμητος τρόπος των πολιτών να δείξουν την αγανάκτησή τους. «Είμαστε απλά οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Νέοι εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, συνταξιούχοι και φοιτητές είναι αυτοί που είναι πρόθυμοι να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση».
Όπως τονίζει η κ. Μαρία Μαυροειδή, εκπρόσωπος της επιτροπής κατά της ακρίβειας στην περιοχή του Ζωγράφου, η μαζική διαμαρτυρία θα έχει αποτέλεσμα. «Βγαίνουμε από μία στάση αναμονής και αδυναμίας. Αυτό που θα καταφέρουμε είναι να βάλουμε φρένο σε όλους εκείνους που είναι υπεύθυνοι για το κύμα ακρίβειας και κερδοσκοπίας».
«Δεν είμαστε Ρομπέν»
«Δεν έχουμε κάποια σχέση με τους λεγόμενους “Ρομπέν των Ραφιών”, που αρπάζουν προϊόντα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και τα μοιράζουν στις λαϊκές αγορές. Είμαστε απλοί καταναλωτές, τους οποίους συνδέει η αγανάκτηση για το αίσχος της ακρίβειας. Και δυστυχώς η ακρίβεια υπάρχει πλέον παντού: στα σούπερ μάρκετ, στα διόδια, στα δημοτικά τέλη, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στις τράπεζες», λέει ο Κώστας, μέλος της επιτροπής ενάντια στην ακρίβεια που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ προγραμματίζουν καθημερινές περιοδείες και συσκέψεις σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς για την επιτυχία των συλλαλητηρίων. Τη Δευτέρα, περιοδείες θα γίνουν στους εξής χώρους: ΕΥΔΑΠ (Λαοδικείας και Αθηνάς), ΟΤΕ (νότια προάστια), ΕΛΤΑ (Πατησίων, Παλαιό Φάληρο),
ΕΛΠΕ (Σκαραμαγκά),
«Εκολίνα», «Πετρογκάζ», «Χόντος» (Ομόνοια), «Λαμπρόπουλος», «Αττικα», ΕΛΙΤ, τσαγκαράδικα Καλλιθέας, BSB (Ν. Ιωνία), ΚΛΕΒΑ, ΛΑΒΙΦΑΡΜ, ΓΑΒΑΛΑΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΦΟΝ, ΠΥΡΚΑΛ, Αιγινήτειο, 1ο Θεραπευτήριο, «Βάκενχουντ», Οργανισμός Δημοσιογραφικού Χάρτου, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΚΕΔ (οδός Πατησίων). Την Τρίτη, περιοδείες προγραμματίζονται στα ξενοδοχεία «Κάραβελ» και «Χίλτον», στο νοσοκομείο «Αιμιλία Φλέμιγκ», στην επιχείρηση ICAP.

Αυτά τα σχετικά από τον σημερινό Ριζοσπάστη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τους έκανα για 200. Μήπως τα παραλέτε. Δύο πούλμαν ήτανε εκτός αν ήταν στριμωγμένοι!

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά πήγα με τον γιό μου με ΙΧ. Και δεν ήμουν ο μόνος που πήγε με ΙΧ.
Εν πάσει περιπτώσει το θέμα είναι αριθμητικό; Οκ 100 άτομα (δύο πούλμαν) αν αυτό ανακουφίζει το "καρφί". Μήπως προτιμάει 50 άτομα να μην είναι στριμωγμένοι στα πούλμαν;
Φιλε/η καρφί έτσι κι αλλοιώς όλοι στριμωγμένοι είμαστε γι αυτό βγαίνουμε στους δρόμους. Θα προτιμούσα όμως την πρότασή σου για "ξεστρίμωγμα" όπως κάνει πχ ο/η "παμε" (δεν είμαι ΠΑΜΕ αλλά εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία)

Ανώνυμος είπε...

Προς Διαχειριστες

ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΙΑΖΕ Η ΦΟΒΕΡΑ,
ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ!!!

Παρατηρωντας τα σχολια,

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠOΥ "ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ" για ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ!!!

ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ Η ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!

ΤΑ ΑΝΤΙ ΡΕΠΟ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ" που εδωσε ο προισταμενος!!!
Εχει δικιο ο συναδελφος που αναφερεται σε "χαμο" που γινεται σε τμημα των ΒΕΑ.

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΑΓΕ Η ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Για το δεύτερο δεν ξέρουμε. Δώσε μας με email κάποια στοιχεία να το ψάξουμε.
Όσον αφορά το πρώτο θέμα που θέτεις κάτι ετοιμάζουμε μόλις έχουμε περισσότερα στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

προς Κασσανδρα

κοιτα στο τμημα του φιλου του "ΨΗΛΟΥ"!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ Γ@$#%%^%$& ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ. ΤΙ ΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ. ΠΑΛΙΟΠ$#@$^&ΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 10:23
Καταρχάς με λέν Κασσάνδρα και όχι Πυθία. Από την άλλη σου είπα με email βλέπεις εισέπραξες e-μπινελίκια γιατί κάποιος νόμισε ότι τον ανακατεύεις.
Ηρεμία.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΒΕΑ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΝΤΙ ΡΕΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ "ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ" ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Ο .... ΨΗΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μ2@@ΦΓΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ!!!

ΑΠΟ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΡΑΓΚΟΖΗΔΕΣ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ ΓΛΥΦΟΥΝ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο "ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ" ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΜΟΥΓΚΑ!!! Η ΛΟΥΓΚΡΑ...
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΒΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥΡΕ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

ΤΑ e-Μπινελικια ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ απο τον "φιλο του ψηλου" δεν περιποιουν τιμη ΟΥΤΕ ΕΣΕΝΑ ΟΥΤΕ το BLOG!!!

ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΕΙΣΕΠΡΑΞΕΣ" ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ "ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ"!!!

Ο "ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ" ΠΟΥ ΘΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ " κοιτα στο τμημα του φιλου του "ΨΗΛΟΥ"!!!" ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!!!

ΚΟΙΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΩΝ 8.21 Η ΚΑΝΕΙΣ!!! ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΛΙΣΤΗΡΙΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!

ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΛΕΓΕΣΑΙ ΠΥΘΙΑ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ EMAIL ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ...


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ "ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ" ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ!!!.
ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙ ΡΕΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ!!!


ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
Ηρεμία, γιατί είμαστε και σε κρίσιμη ηλικία!
Δυστυχώς με το "ψηλός" δεν κατάλαβα ποιον εννούσατε και κατ' επέκταση ούτε τον φίλο του. Με τα σχόλιά σας υποψιάζομαι. Αλλά πάλι γιατί τέτοια επίθεση;
Όταν λέω στείλτε e-mail προφανώς ρωτάω άρα το τελευταίο επιχείρημα είναι απλώς θυμός. Δηλαδή, για να γελάσουμε, είναι σαν να ζητάς μια χάρη λέγοντας "κάνε μου μια χάρη" και όταν ο άλλος σε ρωτάει "τι χάρη θέλεις;" εσυ απαντάς "..αφού δεν καταλαβαίνεις τι χάρη θέλω άντε γ@@σου εσύ και ο γρύλλος σου!.."
Δεν πειράζει ο φίλος "βουκόλος" έχει πει ότι ο σχολιασμός στα blog είναι ψυχοθεραπεία.
Υπόσχομαι ότι θα το ψάξουμε το θέμα, τώρα που καταλάβαμε.