Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ανακοινώσεις περί απεργιών

Μπαράζ ανακοινώσεων λάβαμε χθες και σήμερα για το θέμα της εξαγγελθεισών απεργιών ΠΣΕΕΠ την πρώτη βδομάδα του Δεκέμβρη. Η πρώτη χρονολογικά ήταν της ΠΑΣΚΕ η οποία αν και μας κοινοποιήθηκε το μεσημέρι της 26/11 έχει ημερομηνία 27/11. Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρονται μια σειρά από θέματα όπως:

  • Οικονομικά του Σωματείου. Τώρα ποιοι είναι οι μισθοφόροι λεγεωνάριοι δεν καταλάβαμε και αν έχουν όνομα καλό είναι να αναφέρεται. Οι αοριστίες είναι δείγμα ξύλινου συνδικαλιστικού λόγου του παρελθόντος που οι εργαζόμενοι έχουν δείξει ότι απεχθάνονται. Εμείς δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε κάτι από τα υπονοούμενα για να σας διαφωτήσουμε.
  • 5η βάρδια στις ΒΕΕ. Είναι γνωστό ότι από 1/1/2009 στις ΒΕΕ θα εφαρμοστεί η 5η βάρδια με το πρόγραμμα των ΒΕΑ. Από την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ διαφαίνεται πικρία διότι δεν λήφθηκε η απόφαση με δημοψήφισμα, όπως πρότεινε. Δεν αντιλαμβανόμαστε την διαφορετικότητα στην ουσία της απόφασης.
  • Χρονίζοντα προβλήματα – Ασφάλεια Συγκροτημάτων. Είναι ο ουσιαστικός λόγος που προβάλλεται για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
  • Νέο σύστημα αξιολόγησης. Καταγγέλλεται η πίεση που ασκείται από τους ανώτερους για «διόρθωση» της βαθμολογίας από πλευρά αξιολογητών.
  • Προσωπικό ασφάλειας. Μάθαμε ότι η θέση είναι γνωστή (αν και δεν θυμόμαστε να την έχουμε δει αναλυτικά σε κάποια ανακοίνωση - τουλάχιστον πρόσφατα-). Πάντως το θέμα φαίνεται να έχει λήξει αφού και στην ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ αναφέρεται πως όλα τα μέλη του ΔΣ συμφωνούν με τους χειρισμούς του Προεδρείου.

Τέλος στην ανακοίνωση η ΠΑΣΚΕ μας καλεί να συμμετέχουμε στην απεργία της ΓΣΕΕ και στην επόμενη παράγραφο υπάρχει μια σπόντα το μοντέλο της εργολαβοποίησης του εστιατορίου που υπάρχει στις ΒΕΘ. (Το «βρώμικο μυαλό» μας προχώρησε θεωρώντας την παράγραφο αυτή ως υπονοούμενο. Ότι δηλαδή υπήρχε σύμπραξη Προεδρείου του Σωματείου – Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων κατά την αποτυχημένη απόπειρα εργολαβοποίησης του εστιατορίου των ΒΕΑ τον Σεπτέμβριο).
Η ανακοίνωση της Εταιρείας είναι λιτή, (3 παράγραφοι) και μας λέει ότι και η ανακοίνωση του κ. Κωστόπουλου, δηλαδή ότι οι απεργίες έχουν δυσμενείς οικονομικά συνέπειες, πόσο μάλιστα οι παρούσες απεργίες που γίνονται εν μέσω διεθνούς οικονομικής ύφεσης, (εμείς θα συμπληρώσουμε και λόγω επιπρόσθετων εμποδίων που θέτουν στην προσπάθεια αντιστροφής των πολύ κακών αποτελεσμάτων του 9μήνου). Επιπλέον μας λέει και το εξής πρωτότυπο: Επειδή είναι συνήθης πρακτική να εμποδίζονται οι απεργοσπάστες να εργαστούν (άρα μας είναι πολύ δύσκολο να στήσουμε απεργοσπαστικό μηχανισμό) θα προσφύγουμε στα Δικαστήρια για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Στο πνεύμα αυτής της ανακοίνωσης της Διοίκησης έρχεται και η ανακοίνωση της «Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε» την οποία λάβαμε με email και παραθέτουμε αυτούσια:

Αριθ. Πρωτ. : 2024βββββββββββββββββββΘεσσαλονίκη 26/11/08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες- οι,
Χθες Δευτέρα 25-11-08 έγινε συνάντηση με την διοίκηση των Β.Ε.Θ. μετά από αίτημα του σωματίου μας για συζήτηση και επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που ταλανίζουν τον χώρο.
Επιγραμματικά τα ζητήματα που τέθηκαν είναι τα εξής:
1) Δημιουργία θέσης Αρχιπυροσβέστη.
2) Εξέλιξη προσλήψεων.
3) Κάλυψη κενών οργανικών θέσεων:
ββα) Εργοδηγός στο χημείο χημικών
βββ) Εργοδηγός στο τμήμα επιθεώρησης εξοπλισμού
ββγ) Αποθηκάριος Α
ββδ) Ελεγκτής αποθεμάτων
4) Δημιουργία θέσεως θαλαμάρχη στο Οff-site.
5) Δημιουργία θέσεως δευτέρου εργοδηγού στο τμήμα οργάνων στο διυλιστήριο.
6)Δημιουργία θέσεως δευτέρου εργοδηγού στο τμήμα ηλεκτρολόγων στο Διυλιστήριο.
7) Πρόβλημα που προέκυψε στα χημεία μετά το σταμάτημα του PVC.
8) Δημιουργία τμήματος Ανάπτυξης και Υποστήριξης Συστημάτων.
Από την πλευρά της η Διεύθυνση μας απάντησε ότι όσον αφορά το πρώτο θέμα για την δημιουργία αρχιπυροσβέστη, η θέση της είναι να δημιουργηθεί από αρχές του 2009. Στη θέση θα δοκιμαστούν εναλλάξ όλοι οι πυροσβέστες, ανά εξάμηνο, ώστε να αξιολογηθούν και να προτιμηθούν οι καταλληλότεροι.
Για τις προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν οι προσλήψεις των πτυχιούχων ΤΕΙ για την συντήρηση και αρχές Ιανουαρίου θα ολοκληρωθούν και οι προσλήψεις των χειριστών παραγωγής και των τεχνιτών μέσης εκπαίδευσης για τα τμήματα συντήρησης.
Σχετικά με το ζήτημα κάλυψης κενών οργανικών θέσεων μας απάντησε ότι όσον αφορά το θέμα του εργοδηγού στο χημείο χημικών, υπάρχει εν εξέλιξη αναδιοργάνωση του τμήματος με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του και το ζήτημα θα επανεξεταστεί στο προσεχές διάστημα.
Για την θέση του εργοδηγού στο τμήμα επιθεώρησης εξοπλισμού θεώρει η εταιρία ότι δεν προβλέπεται από το οργανόγραμμα και δεν χρειάζεται.
Για τις θέσεις του αποθηκάριου Α και του ελεγκτή αποθεμάτων απάντησε ότι είναι στις προθέσεις της εταιρίας να τις καλύψει.
Για το ζήτημα αυτό του θαλαμάρχη στα Οff-sites θα εξεταστεί στο μέλλον μετά την εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμών και δημιουργία θαλάμου.
Για το 5ο και 6ο θέμα (δεύτερος εργοδηγός οργάνων και ηλεκτρολόγων στο Διυλιστήριο) η εταιρία απάντησε ότι πρώτη φορά της τίθεται το ζήτημα ,οπότε θα εξετάσει την αναγκαιότητα και αν απαιτείται δεν έχει λόγους να αρνηθεί.
Όσον αφορά το πρόβλημα των χημείων μετά το σταμάτημα του PVC η απάντηση ήταν ότι υπάρχει σε εξέλιξη αναδιοργάνωση του τμήματος με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του και στόχος της εταιρίας είναι το αποτέλεσμα να μην θίξει κανέναν συνάδελφο. Πάντως οριστικές αποφάσεις ακόμα δεν έχουν παρθεί.
Για το 8ο θέμα η απάντηση ήταν ότι δεν βλέπει θετικά την δημιουργία τμήματος όμως προτίθεται να εκπαιδεύσει και να προσλάβει άτομα αν χρειαστεί για την ενίσχυση του συστήματος Ανάπτυξης και Υποστήριξης (DCS).
Ως εκ τούτου μετά την συνάντηση και από τις απαντήσεις που λάβαμε θεωρούμε (αναλογιζόμενοι και την δύσκολη συγκυρία για όλους μας) ότι η συμμετοχή μας σε όποιες κινητοποιήσεις θα ήταν πράξη υπερβολής.
Θεωρούμε ότι το δικαίωμα στην απεργία, είναι η ύψιστη κατάκτηση των εργαζομένων και η χρήση της θα πρέπει να γίνεται αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια διαλόγου και συνεννόησης ώστε να μην χάσει το νόημα και τον συμβολισμό της.
Καλούμε τους συναδέλφους να συνεργαστούμε από κοινού ώστε τα όποια ζητήματα προκύπτουν να λύνονται με πνεύμα συνεννόησης και διαλόγου.
Παράλληλα καλούμε την εταιρία να ανταποκρίνεται στα αιτήματα μας με ειλικρίνεια και θέληση για συνεργασία ώστε να ξεπερνούμε τις όποιες δυσκολίες με εργασιακή ειρήνη, ηρεμία και συνεχή διάλογο.
Πιστεύουμε ότι συμφέρον της εταιρίας είναι ο εργαζόμενος να μπορεί να είναι αφοσιωμένος μόνο με την εργασία του χωρίς να επηρεάζεται από τις όποιες καταστάσεις που προκύπτουν.
Όταν το καταλάβει η εταιρία θα είμαστε σίγουρα όλοι καλύτερα.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠρόεδροςββββββββββββββββββββββββββββΟ Γεν. Γραμματέας

Δ. ΔεληγιάννηςββββββββββββββββββββββββββΚ. Καλαμάς


Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι υπάρχει σαφής διαφωνία του Σωματείου της Θεσσαλονίκης (του Ακριτίδη) όσον αφορά την απεργία. Αυτό έρχεται να ενισχύσει την πληροφορία ότι ο πραγματικός λόγος της απεργίας είναι η αθέτηση, από την πλευρά της Διοίκησης, της συμφωνίας για τα "ρουσφετάκια" του Προέδου Οφθαλμίδη και όχι αυτοί που αναφέρονται στις ανακοινώσεις του ΠΕΣΥΘ και του ΠΣΕΕΠ. Αν μάλιστα η Διοίκηση καταφέρει και οι συνάδελφοι που υπογράφουν αυτή την παραπάνω ανακοίνωση προσέλθουν στο Δικαστήριο ως υπερασπιστές της Διοίκησης προβλέπεται μεγάλη κρίση στο συνδικαλίστικό κίνημα του χώρου μας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μπερδέυτηκα. Ανακοίνωση σωματείου είναι αυτή ή της εταιρίας.

Ανώνυμος είπε...

προς Διαχειριστες,

ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ-ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΑΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΜΗΜΑ...

Η "ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ" ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ....
ΚΑΙ MAIL....

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ.

ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ Η ΠΑΣΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ.

ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΕΙ" ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ ΣΤΙΣ 20/11/08 ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ."
ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΩΣ ΣΦΥΡΙΖΑΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΓΑΤΕ ;

"ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΑΚΟΥΣ"

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΚ ΠΡΟΙΜΙΟΥ ΟΤΙ "ΚΑΡΦΩΘΗΚΑΜΕ" ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.

ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΟΥΦΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΙΑ...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ....


ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟΙ ΑΛΛΑ....

ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ...."ΤΩΡΑ ΚΑΡΦΩΘΗΚΑΤΕ"

Ανώνυμος είπε...

ENTAXEI RE FILARAKO. SE KATALABAME. THA GINEIS KAI ESY XEIRISTIS. GIATI DEN PAS STON PROEDRO POY SOY TO ETAXE?

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλαράκι μας τα'χεις κάνει τούμπανο. τι θες προαγωγή;
Ποιόν θες να καρφώσεις;
Πες το Τμήμα. Τι φοβάσαι
Εμεις να μην καταλαβαίνουμε που δεν είμαστε χαμουτζήδες;

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον γκαρνταση αν εχεις στοιχεια βγαλτα στη φορα με ονοματα και οχι με υπονοουμενα μας εχεις κουρασει

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ....
ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ

ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ....

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΥΡΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

MIPOS EISAI STA BEA STIN B BARDIA KAI EISAI SHMERA NYXTA....? THA SKASIS SAN KASZANI !!!