Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Δίωξη συναδέλφου (συνδικαλιστική;)


Με επιστολή που απευθύνεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάννη Κωστόπουλο, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνα ζητά την απόσυρση από την Εταιρεία της δικαστικής δίωξης εναντίον του συνδικαλιστή συναδέλφου Σταύρου Θεοφίλη, ο οποίος ήταν και Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ την περίοδο όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται. Η επιστολή αυτή μας γνωστοποιήθηκε από την ΔΑΚΕ Δυτικής Αττικής και είναι σαφώς καλύτερα διατυπωμένη από την σχετική ανακοίνωση του Σωματείου μας. Αυτό το λέμε γιατί όσο και να ξαναδιαβάσουμε το σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ:
… Το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε ομόφωνα να καλύψει νομικά συνάδελφο μέλος του Δ.Σ., που κατηγορείται από την Εταιρεία για “υποκλοπή” σε συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και ανέθεσε την υπόθεση στον Δικηγόρο του ΠΣΕΕΠ.
Συνάδελφοι,
Πέρα από το γεγονός ότι τέτοιες σοβαρές καταγγελίες θα πρέπει να τεκμηριώνονται, το ΠΣΕΕΠ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε υποκλοπή συνομιλιών και παραβίαση προσωπικών δεδομένων για οτιδήποτε και από οποιονδήποτε…

το νόημα που αφήνει στον αναγνώστη, είναι ότι θα στηρίξουμε τον συνάδελφό μας, αν και πιστεύουμε ότι έχει κάνει την πράξη. Το θετικό στην ανακοίνωση του Σωματείου (με αριθμό 405/17-Οκτ-2008) είναι ότι βρίσκει την κατηγορία (και όχι την σοβαρή καταγγελία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση) ατεκμηρίωτη.
Εμείς συλλέξαμε πληροφορίες τις οποίες σας παρουσιάζουμε:
Στις 2 Αυγούστου 2007 έγινε Υπηρεσιακό Συμβούλιο όπου καταγράφηκαν οι συνομιλίες των συμμετεχόντων σε CD. Όπως ίσως θυμάστε, επρόκειτο για ένα επεισοδιακό Υ.Σ όπου μέλη του ΔΣ του Σωματείου είχαν εισβάλει στο χώρο της συνεδρίασης (μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Πρόεδρος του Σωματείου). Η συνεδρίαση συνεχίστηκε στη συνέχεια στο Γραφείο του κ. Καραλή, όπου στο μεσοδιάστημα της μετεγκατάστασης, οι συμμετέχοντες πλην των εκπροσώπων των εργαζομένων είχαν αποφασίσει και υπογράψει τα επίμαχα θέματα.
Την ίδια ημέρα ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Θεοφίλης Σταύρος υπέβαλλε μήνυση εναντίον του κ. Καραλή για εξύβριση.
Ένα χρόνο αργότερα ο κ. Καραλής υποβάλλει μήνυση στον συνδικαλιστή για παραβίαση απορρήτου συνεδρίασης και παράνομη μαγνητοφώνηση.
Είναι προφανές ότι ο κ. Καραλής υπέβαλλε αυτή τη μήνυση ένα χρόνο μετά το υποτιθέμενο αδίκημα για μπορέσει να επιτύχει συμβιβασμό.
Μάλιστα ισχυρίζεται ότι κατέθεσε ως αποδεικτικό στοιχείο έκθεση πραγματογνωμοσύνης στην οποία συμπεραίνεται ότι αυτός που έκανε την παράνομη μαγνητοφώνηση ήταν ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής.
Η κοινή μας λογική λέει ότι οποιοσδήποτε πραγματογνώμονας το καλύτερο που μπορεί να διαπιστώσει είναι ποιος φέρει το μικρόφωνο αλλά τότε γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:
Πως έγινε η μαγνητοφώνηση σε χώρο που δεν ήταν γνωστός εκ των προτέρων αφού μεσούσης της επίμαχης συνεδρίασης άλλαξε ο χώρος διεξαγωγής της; (και μάλιστα ολοκληρώθηκε στο Γραφείο του κ. Καραλή).
Ποιος πραγματογνώμονας μπορεί να πει ποιος έκανε την μαγνητοφώνηση γιατί άλλο είναι να φέρεις το μικρόφωνο και άλλο να κάνεις εκούσια την μαγνητοφώνηση. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτός που θα έκανε την μαγνητοφώνηση δεν θα ήθελε να έχει επάνω του το μικρόφωνο ή της συσκευή μαγνητοφώνησης. Σε μια τέτοια περίπτωση ο πλέον ύποπτος είναι ο ίδιος ο κ. Καραλής στο γραφείο του οποίου έγινε η συνεδρίαση και αφού ο ίδιος ως Πρόεδρος του Υ.Σ καθόριζε τις θέσεις των συμμετεχόντων.
Τέλος, απορίας άξιο είναι ότι κατάθεση έδωσαν και μη παριστάμενοι, οι οποίοι ήταν αυτοί που κατηγορούν ανοιχτά τον συνδικαλιστή κάνοντας υποθέσεις, ή ισχυριζόμενοι ότι κάτι άκουσαν, ενώ οι παρευρισκόμενοι λένε ότι δεν κατάλαβαν κάτι. Είναι τυχαίο ότι όσοι κατηγορούν τον συνδικαλιστή είχαν προαχθεί λίγο πριν δώσουν την κατάθεσή τους μερικοί μάλιστα με εξόχως σκανδαλώδη τρόπο;
Το θέμα θα το παρακολουθούμε από κοντά και θα σας παρουσιάσουμε νεώτερα στοιχεία. Θα θέλαμε τις απόψεις και τα σχόλιά σας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tora karfothikate!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!!!
ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΑΣ

(Υπόσχομαι ότι θα το ψάξουμε το θέμα, τώρα που καταλάβαμε.)

ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΒΕΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ "ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ"!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ 1
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΣΕ ΔΩΔΕΚΑΩΡΑ ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΑΡΝΙΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ
ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ 2
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!!!
ΤΑ ΑΝΤΙ ΡΕΠΟ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ!!!
ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΩΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!!
ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ 3
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ "ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ!!!
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΙΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ!!!
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ 4
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΩΡΑ "ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ"
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΦΟΥ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!!!
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΕΡΕΣ ΠΛΑΤΕΣ!!!
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!!!

ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG!!!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ "ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ"!!!

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που υπάρχει υποκλοπή πρέπει κατ’ αρχήν να συμφωνήσουμε άπαντες πως καταδικάζουμε την ενέργεια ως απαράδεκτη, ανήθικη και επικίνδυνη.
Επειδή εδώ στις ΒΕΕ τέτοιες ενέργειες κατά το παρελθόν επιβραβεύθηκαν κιόλας, είναι άκρως προκλητικές και καταδικαστέες. Ας μην ξύνουμε πληγές…
Έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε καλημέρα και κάποιοι να μας βιντεοσκοπούν ή να μας καταγράφουν. Έλεος !
Εάν την υποκλοπή την έκανε συνδικαλιστής ή άνθρωπος της εταιρείας, αυτό να εξακριβωθεί και ο υπεύθυνος να υποστεί τις κυρώσεις του νόμου για την πράξη του.
Τώρα, όσον αφορά το ποιος είναι ο εγκέφαλος της παρανόμου πράξεως, καλό είναι να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να το αποφασίσει βάσει των στοιχείων που θα κατατεθούν και εφόσον σ’ αυτή έχουν προσφύγει και οι δυο πλευρές, κάθε μια για τους δικούς της λόγους.
Το ότι κάποιος είναι συνδικαλιστής, ή διευθυντής, ή εργάτης, ή οτιδήποτε άλλο, δεν αποτελεί και τεκμήριο αθωότητας.
Ούτε το σωματείο, ούτε το εργατικό κέντρο, ούτε η διοίκηση της εταιρείας, κατά τη γνώμη μου, μπορούν να καταδικάζουν ή να αθωώνουν κατά βούληση.
Εφόσον υπάρχει αδίκημα και μπορεί να τεκμηριωθεί πρέπει να περιμένουμε την απόφαση.
Καλώς το σωματείο συνδράμει δικαστικά ή οικονομικά το συνάδελφο εφόσον οι ενάγοντες δε φείδονται μέσων και χρημάτων για την υπόθεση αυτή, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και αρμόδιο να αποφασίσει περί της αθωότητας ή όχι του μέλους του και καλώς καταδικάζει την παράνομη πράξη απ’ όπου και αν αυτή προήλθε.
Εγώ εύχομαι να μην αποδειχθεί ενοχή συναδέλφου που τυγχάνει και συνδικαλιστής.
Όσο για την εταιρεία, καλό θα ήταν να δείξει και στο μέλλον την ίδια ευαισθησία και στις περιπτώσεις που θίγονται απλοί εργαζόμενοι με τέτοιου είδους ενέργειες από στελέχη της, ή όταν πιθανόν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της από τα προσφεύγοντα σε τέτοια μέσα στελέχη της, λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου αυτών.
Εγώ πάντως πιστεύω πως η δίωξη κατά του Θεοφίλη μάλλον έχει να κάνει με το ότι αυτός και η ΔΑΚΕ έχουν γίνει τελευταία άκρως ενοχλητικοί με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους και για να το πω πιο ωμά πρόκειται μάλλον για ενδοπαραταξιακή διένεξη και ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Σταύρο πιστεύεις πως εξακολουθώ να είμαι ανυπόμονος, γραφικός και αλλοπρόσαλλος ακόμα; Καλά ξεμπερδέματα τώρα ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Πριν ένα χρόνο παραμονές εκλογών του ΠΣΕΕΠ στα κινητά συναδέλφων είχε φτάσει ηχητικό ντοκουμέντο (προϊόν υποκλοπής;) στο οποίο διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, όπως έλεγαν, έβαλε κατά Θεοφίλη για την τιμή της …τυρόπιτας.
Θα ήθελα να μάθω εάν πρόκειται για απόσπασμα της ίδιας υποκλοπής, για την οποία κατηγορείται ο Θεοφίλης.
Το εν λόγω απόσπασμα χρησιμοποιήθηκε από τους αντιπάλους του, εναντίον του εν όψει των εκλογών, απ’ ό,τι θυμάμαι.
Ποιοι το υπέκλεψαν, το κατέγραψαν και το προώθησαν στα κινητά;
Πολύ μπερδεμένα τα πράγματα… αλλά για τους αδαείς !
Σταύρο καλά ξεμπερδέματα…
Ο φίλος σου ο αλλοπρόσαλλος !

Ανώνυμος είπε...

Σου είπα: όλοι αυτοί που σε χαϊδεύουν μπορεί, χαϊδεψε-χαϊδεψε να σου πιάσουν και τον κώλο!
Είναι όλοι της λογικής "να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι". Φυλάξου και από τους φίλους σου τώρα λοιπόν γιατί έτσι που τα έκανες οι εχθροί σου ούτε που εμφανίζονται. Και αφού δεν εμφανίζονται δεν ξέρεις και τι σου ετοιμάζουν! Νομίζουν ότι έβαλαν το νερό στο αυλάκι να σε τελειώσουν και έχουν αράξει περιμένοντας το αποτέλεσμα. Και εμείς σαν μαλάκες θα περιμένουμε την έκβαση για να δούμε ποιός θα βγεί πιό δυνατός από αυτή την μάχη για να πλασαρισθούμε αναλόγως!
Τώρα να δω τι τσάμπα μάγκας η παλικάρι είσαι! Πάντως επειδή- ανθρώπινα αν το δω-είσαι ένας και είναι δέκα σου δίνω μια συμβουλή. Το γυαλί άμα ραγίσει δεν κολλάει. Σωστά. Μην του δώσεις μία και το σπάσεις τελείως όμως. Δεν θα είναι καλό όχι μόνο για σένα αλλά και για πολλούς άλλους. Πρόσωπα αλλά και θεσμούς!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΑ CD ΜΕ ΚΑΣΣΕΤΕΣ ΟΠΩΣ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 84 ΕΤΩΝ?

Ανώνυμος είπε...

Δεν κοιτάτε να τα βρείτε που αλληλοεξευτελίζεστε και διασύρετε ολόκληρη παράταξη με τα καμώματά σας;
Τι τα θέλετε τα δικαστήρια και τι φταίει ο κόσμος (όσος σας απέμεινε) να τον διχάζετε για πάρτη σας;
Τη συντριβή που έρχεται δεν τη βλέπετε;
Κύριε Πρόεδρε δεν τους βάζετε φρένο;
Κάποιοι λένε πως δώσατε το σύνθημα (φάτε τους αυτούς...)!
Δεν θέλω να πιστέψω πως είστε τόσο μικρόψυχος και τα υποκινείτε εσείς!
Δεν ασχολείσθε καλύτερα με την ορθή διαχείριση του κορβανά και τα Dr boys?
Τα σέβη μου κύριε Πρόεδρε και συγνώμη για το θάρρος να σας ενοχλήσω.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ,ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ....ΣΤΑΥΡΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ,ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ....ΣΤΑΥΡΑΚΗ