Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Αιδώς Αργείοι

Αύξηση λίγο πάνω από 9% αποφάσισαν να δώσουν στις τακτικές αποδοχές τους τα Διευθυντικά στελέχη των ΕΛΠΕ. Έτσι η τακτική ετήσια μισθοδοσία από 8.8 εκ.€ θα ανέλθει σε 9.6 εκ.€. Αν σε αυτά προσθέσουμε τα bonus (περίπου 25%) και τις διάφορες παροχές (αυτοκίνητα, κινητά, κάρτες κτλ, που ανέρχονται σε 2 εκ.€) έχουμε συνολικές ετήσιες αποδοχές λίγο παραπάνω από 14 εκ. €. Φυσικά δεν μιλάμε για τις αποζημιώσεις των ανωτάτων στελεχών λόγω συμμετοχής τους σε Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών εταιρειών αλλά ούτε και για την ΕΚΟ.
Μια απλή διαίρεση του ποσού των 14 εκ.€ με το πλήθος των διευθυντικών στελεχών (περίπου 90) μας δίνει ένα μέσο ετήσιο μισθό 155000€ δηλαδή περίπου 700€ για κάθε μέρα παρουσίας τους στην Εταιρεία, ανήκουν λοιπόν στην γενιά των 700€.
Βέβαια έχουν καταφέρει με την σκληρή δουλειά τους να τελματώσουν το έργο στην Ελευσίνα, να ρίξουν την θέση των Διυλιστηρίων, στην αξιολόγηση της Solomon (αλλά για αυτό προσλάβαμε συμβούλους) και να κάνουν διεθνώς αρνητική εντύπωση με τα αποτελέσματα εννεαμήνου (αλλά για αυτό φταίνε τα αποθέματα).
Για να σώσουν όμως την Εταιρεία δεν προσλαμβάνουν τους συγγενείς των συναδέλφων που απεβίωσαν και με το ζόρι προσέλαβαν χειριστές παραγωγής που δεν τους αναγνώρισαν την προϋπηρεσία.Εμείς με όλο το σεβασμό στον Όμηρο θα παραποιήσουμε την φράση του τίτλου μας και θα φωνάξουμε στους Διοικούντες των ΕΛΠΕ «Αιδώς αχρείοι»

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΒΛΕΠΩ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΑΓΜΑ.
ΑΡΧΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ:
ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΤΟ "ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ" ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΕΡΑΣΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ?
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ?
ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΜΙΣΘΟ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΠΛΑ? ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ (Ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ?)

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ (δεν ειναι και τοσο εξωπραγματικό) ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7.000.000ΕΥΡΩ.
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 10.000 ΕΥΡΩ ΑΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ 700 ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΝΕΟΥΣ Η 350 ΜΕ ΜΙΣΘΟ 1400 ΕΥΡΩ.
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

Αυτά συνέβαιναν πάντα με τα Dr boys! (Δες σχόλιο στα αποτελέσματα εννεαμήνου...)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι
Βλέπω ότι κάνετε καλή δουλειά και ψάχνετε τα πράγματα. Ομολογώ πως το άρθρο σας για τις διακοπές στο μολυσμένο χωριο της ΟΚΤΑ με εντυπωσίασε. Με αφορμή τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε αυτό το άρθρο καθώς και άλλα σε προηγούμενες αναρτήσεις εκατσα και έκανα μία έρευνα στο διαδύκτιο για τον κ. Καραλή. Ιδού τα αποτελέσματα:

Ριζοσπάστης Κυριακή 3 Οχτώβρη 2004 σελ.28

ΚΗΔΕΙΑ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Ετών 72

Κηδεύουμε σήμερα, Κυριακή 3/10/2004, και ώρα 1 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Νέας Μάκρης Αττικής.
Η σύζυγος: Βάσω. Τα παιδιά του: Ρίτα και Πέτρος Καραλής. Τα εγγόνια του: Γιάννης, Βίλλη. Τα αδέλφια του. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.
Για του λόγου το αληθές το link είναι: http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2518800&publDate=3/10/2004

Την Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004 στην ίδια εφημερίδα και στην στήλη ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ βρήκα το παρακάτω κείμενο:
Την 1η Οκτώβρη 2004 πέθανε ο αγωνιστής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. Γεννήθηκε στο χωριό Χρυσή Αριδαίας το 1932. Σε ηλικία 15 χρόνων εντάχθηκε στον ΔΣΕ. Το 1949 τραυματίστηκε και πέρασε για νοσηλεία στη ΛΔ Ουγγαρίας. Ηταν από τους νεότερους σε ηλικία μαθητές της Κομματικής Σχολής «Νίκος Μπελογιάννης». Σε συνέχεια, αφού τελείωσε τη Μέση Τεχνική Σχολή, αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης.
Στα χρόνια της πολιτικής προσφυγιάς, υπήρξε δραστήριο στέλεχος της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ.
Επαναπατρίστηκε το 1965. Ως το τέλος της ζωής του ενδιαφερόταν για την πορεία του λαϊκού κινήματος και έπαιρνε μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ.
Οι συγγενείς και οι φίλοι του θα τιμήσουν τη μνήμη του το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 11.00 π.μ. στο Νεκροταφείο της Νέας Μάκρης.
Στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Βασιλική και η κόρη του Ρίτα προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Δημοσιογράφων, 60 ευρώ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
Επίσης στη μνήμη του Αλέξανδρου Ζαχαριάδη, ο Χρήστος και η Γλυκερία Τσιντζιλώνη προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Δημοσιογράφων, 20 ευρώ, προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
Το σχετικό link είναι: http://www2.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=5/11/2004&columnId=362
Στη συνέχεια ψάχνωντας για τον Αλέξανδρο Ζαχαριάδη βρήκα στην ιστοσελίδα του Γηροκομείου «Εστία Κωνσταντινουπόλεως» τα ακόλουθα:
ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΓΕΥΜΑΤΩΝ
Παρέθεσαν γεύματα με την προσφορά ποσών:
.
.
.
€ 400 Δανάη Ζαχαριάδου, στη μνήμη της αδελφής της Ιλεάνας Ντανόν-Χριστοδούλου, το Σάββατο, 12/8/2006.
€ 400 Δανάη Ζαχαριάδου, στη μνήμη του συζύγου της Δημοσθένη Ζαχαριάδη, την Τρίτη, 15/8/2006.

.
.
.
€ 400 Δανάη Ζαχαριάδου, στη μνήμη της μητέρας της Ελένης Χριστοδούλου, την Κυριακή, 27/8/2006.
.
.
.
€ 400 Δανάη Ζαχαριάδου, στη μνήμη του αδελφού της Αλέξανδρου Ζαχαριάδη, την Κυριακή, 10/9/2006.

Τα ενδιάμεσα τα παραλείπω διότι δεν ενδιαφέρουν.
Εδώ φαίνεται ότι η Δανάη Ζαχαριάδου είναι αδελφή του Αλέξανδρου Ζαχαριάδη το οποίο πιθανότατα είναι λάθος αφού έχει παντρευτεί τον αδελφό του Αλέξανδρου τον Δημοσθένη. Αυτή η Δανάη Ζαχαριάδου είναι θεία εξ αγχιστείας της Ρίτας Ζαχαριάδου συζύγου του κ. Καραλή (έχει παντρευτεί τον αδελφό (Δημοσθένη) του πατέρα της Ρίτας τον Αλέξανδρο. Η Δανάη Ζαχαριάδου έχει μητέρα την Ελένη και αδελφή την Ιλεάνα Ντανόν-Χριστοδούλου. Τι σχέση έχει λοιπόν η θεία της συζύγου του κ. Καραλή με την οικογένεια Χριστοδούλου; Πρόκειται για την οικογένεια του Χριστοδούλου Προέδρου των ΕΛΠΕ;
Το σχετικό link είναι: http://www.estiacon.org/dor061.htm
Τέλος σχετικά με την σύζυγο του κ. Καραλή -την γνωστή μας Ρίτα Ζαχαριάδου, από τις ανακοινώσεις τις πρώην ΑΔΚΕ και νυν ΝΔΣΚ - πέρα από στέλεχος του ΚΚΕ μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μας ενημερώνει ότι αρθρογραφεί στην «Ισοτιμία» και στο «Πρώτο Θέμα» (παλαιότερα στην «Ναυτεμπορική»), είναι οικονομολόγος και δημοσιογράφος και συνδικαλίζεται στο χώρο των οικονομολόγων με την παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ( Ε.Π.Ο.)» Μάλιστα συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης αυτής κατά τις εκλογές της 9/12/2007 (στο ίδιο ψηφοδέλτιο με την ΑΘΗΝΗ-ΤΣΟΥΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (την γνωστή από το σκαμπίλι στη Δήμητρα-Λιάνη Παπανδρέου). Η παράταξή της όπως φαίνεται και στο σχετικό link βάλει ευθέως ενάντια στην συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας (αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε με τον κ. Καραλή). Το σχετικό link είναι: http://www.taxheaven.gr/news/index.php?id=3071
Στο χώρο της δημοσιογραφίας συνδικαλίζεται με την παράταξη «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) στης οποία το ψηφοδέλτιο συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές της ΕΣΗΕΑ (6-7/Ιουνίου 2007) όπου με 13 ψήφους ήρθε 66 από του 70 συνυποψήφιους του συνδυασμού και δεν εξελέγη (η παράταξη όμως ήρθε 3η και εξέλεξε 2 έδρες στο 11μελές ΔΣ της ΕΣΗΕΑ).
Τέλος ως μεταφράστρια βιβλίων (βρήκα τουλάχιστον 3 στο διαδίκτυο που είναι δικές της μεταφράσεις) χρησιμοποιεί το βαφτιστικό της όνομα δηλαδή Μαργαρίτα.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γινει με το φαγητό στα ΒΕΕ όλο με αγγούρι θα την βγάζει ο Μπενέας;

Ανώνυμος είπε...

μας ξενερωσες με το φαγητο. το ζεύγος Πέππα γύρισε από τη βορεια μακεδονία?

Ανώνυμος είπε...

Οι αρχ..τοι Διευθυντές οφείλουν να τα παίρνουν αν και εφόσον προσφέρουν. Το πρόβλημα είναι ότι τα παίρνουν και οι Διευθυντίσκοι που ούτε αντικείμενο έχουν ούτε καλά καλά γραμματέα. Για ρίξτε μια ματιά στο οργανόγραμμα και κάντε μια λίστα να δούμε πόσοι είναι οι αργόχσχολοι.

Ανώνυμος είπε...

Συνολικά οι βαρβάτοι δεν ξεπερνούν τους 30. Να γράψω ονόματα? Μπορεί να το κάνει και η Κασσάνδρα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ?
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟ.ΞΕΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 1:56. ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΗ. ΚΟΙΤΑΞΑ ΟΛΑ ΤΑ LINKS. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δεξιές δουλειές με αριστερές ιδεολογίες. Σαν τον Ρουσόπουλο. Για αυτό τα καταφέρνουν τόσο καλά στην ίντριγκα και τη συνομωσία.