Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Οικονομικές δυσκολίες του Ομίλου Λάτση


Έντονες είναι οι φήμες για μεγάλες οικονομικές δυσκολίες του Ομίλου Λάτση. Αρχικά, ένα δημοσίευμα στο "Αντί" στις 4 Νοεμβρίου, διατύπωνε με απλοϊκότητα και προσποιητή αφέλεια το ερώτημα, "γιατί ο Λάτσης που έχει προσωπική περιουσία 23 δισ δεν βάζει το χέρι στην τσέπη να δώσει 3 δισ ευρώ στην Eurobank;".
Ακούγεται λοιπόν, ότι ο Όμιλος Λάτση υπέστη στις αρχές του χρόνου μια οικονομική καταστροφή από δραστηριότητα στην Λατινική Αμερική και ειδικότερα στην Κολομβία, ασχολούμενος εκεί με τον κατασκευαστικό τομέα. Στην Κολομβία ο Όμιλος Λάτση μέχρι τότε δραστηριοποιούνταν μέσω της Privatair (αεροπορική εταιρεία με έδρα την Γενεύη, ιδιοκτησίας Λάτση) και μέσω κάποιων θυγατρικών της.
Το ποσό που λέγεται ότι έχασε στην Κολομβία, ανέρχεται στα 3 δισ ευρώ, ποσό που "συμπτωματικά" ανέφερε και το παραπάνω δημοσίευμα στο Αντί.
Την περασμένη Δευτέρα, το EXTRA3 υποσχέθηκε αποκαλύψεις σχετικά με φορολογικές παραβάσεις μεγάλου ύψους που διαπίστωσε η ΥΠΕΕ. Στην συνέχεια όμως οι υποσχέσεις "χάθηκαν".
Σε επόμενη ανάρτηση στο "Αντί", γίνεται λόγος για τα προβλήματα της Eurobank. Αναφέρεται, πως το περίφημο πακέτο των 28 δισ έχει βασικό αποδέκτη την Eurobank που έχει μεγάλα προβλήματα ρευστότητας, λόγω φυγής κεφαλαίων προς την Εθνική.
Κυκλοφορεί επίσης η φήμη, ότι πολλοί μεγαλοκεφαλαιούχοι που από τις αρχές τις χρονιάς φοβήθηκαν πρόβλημα ρευστότητας στην τράπεζα, μετέφεραν τα κεφάλαια τους σε άλλες τράπεζες, επιτείνοντας το πρόβλημα της Eurobank.
Σε σημερινή ανάρτηση στο "Αντί" γίνεται λόγος για επίθεση Βγενόπουλου σε Λάτση με στοχοποίηση Eurobank και ΕΛΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: