Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΠΥΡΚΑΛ vs ΕΛΠΕ


Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη ζητούν τα ΕΛΠΕ για το έργο εκσυχρονισμού των ΒΕΕ. Συγκεκριμένα φαίνεται πως η Διοίκηση της ΠΥΡΚΑΛ δέχεται πιέσεις από συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς να ασκήσει αίτηση ακύρωσης της άδειας εγκατάστασης για την επέκταση των ΒΕΕ. Θυμίζουμε ότι η άδεια αυτή δόθηκε μόλις τον περασμένο Αύγουστο με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΑΝ και Εμπορικής Ναυτιλίας και μπορεί να ανακληθεί μόνο με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Μια δικαστική διαμάχη θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση καθυστέρησης εκτέλεσης του έργου με αποτέλεσμα τεράστια οικονομική ζημία (περισσότερο από 5,000,000€ για κάθε εβδομάδα καθυστέρησης).
Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει κατ' επανάληψη τονίσει την σπουδαιότητα του έργου για την βιωσιμότητα της Εταιρείας και ζητά την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να μην ματαιωθεί ή καθυστερήσει αυτή η σπουδαία επένδυση η οποία τονίζεται ότι θα επιφέρει αύξηση κατά 5% στο ΑΕΠ και θα δημιουργήσει περισσότερες από 200 μόνιμες θέσεις εργασίας ενώ για το μεσοδιάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου (2 χρόνια) θα απασχοληθούν περισσότεροι από 2000 εργαζόμενοι.
Βέβαια οι "κακές γλώσσες" λένε ότι αυτή η κίνηση της ΠΥΡΚΑΛ υποστηρίζεται από τον ιδιώτη μέτοχο των ΕΛΠΕ με σκοπό πουλήσει την εταιρεία σε ξένους (Άραβες ή Ρώσους). Κάτι τέτοιο έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν με τα χρήματα που πήρε η ΠΕΤΡΟΛΑ από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, τις υποκινούμενες αντιδράσεις για την αναβάθμισή της και τα οποία χρήματα τελικά χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά του πακέτου μετοχών των ΕΛΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: