Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Σημαντικές εξελίξεις αρχίζουν τον Δεκέμβρη

Μήνας σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι ο τελευταίος μήνας του έτους σε όλους τους τομείς. Στα ΕΛΠΕ ξεκινώντας με χρονολογική σειρά αναμένονται τα ακόλουθα:
  1. Όπως διαβάσαμε στο blog του "Συντονιστικού Φορέων Θριασίου" αύριο Δευτέρα στις 5 μ.μ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λίμνη Κουμουνδούρου. Για το σκοπό αυτό μάλιστα πούλμαν Θα αναχωρήσουν λίγο νωρίτερα από την Πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου και από τον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Παραλίας Ασπροπύργου. Τον τελευταίο καιρό πάρα έχουν δημιουργηθεί πολλά blogs που αντιτάσσονται στο έργο αναβάθμισης των ΒΕΕ. Πέρα από το προαναφερθέν υπάρχουν ακόμα η Πρωτοβουλία Αναρχικών Αιγάλεω, το Βουρκάρι, η Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου, ο Αστυάνακτας, η Αναγεννημένη, ο οικόΤοπος, η Οικόπολις, το Οικοσυν, τα πιο γνωστά Επιτροπή Αγώνα και Magoula Online αλλά και αρκετά ακόμα.
  2. Την Τρίτη 2/12 θα είναι η ενημέρωση των Προϊσταμένων. Αναμένεται να υπάρχει δυναμική παρέμβαση του Σωματείου ανάλογα και με την έκβαση της προσφυγής στα Δικαστήρια για κήρυξη των απεργιακών κινητοποιήσεων ως παρανόμων και καταχρηστικών.
  3. Στις 5/12 (την ερχόμενη Παρασκευή) συζητείται η προσφυγή της Νομαρχίας και των Δήμων της περιοχής για την ακύρωση της άδειας επέκτασης των εγκαταστάσεων των ΒΕΕ. Εδώ με μια σοβαρή νομική υποστήριξη δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τα ΕΛΠΕ αφού εύκολα καταρρίπτονται οι λόγοι που επικαλούνται οι Δήμοι. Όμως ελοχεύει ο κίνδυνος ή να καθυστερήσει η έκδοση απόφασης ή επειδή οι προσφυγές είναι αρκετές και από αρκετούς να υπάρχουν καθυστερήσεις στην έκδοση τελεσίδικων αποφάσεων. Αυτό όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες και επιπλέον δεν υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια.

Φυσικά ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας που κλείνει το οικονομικό έτος. Σε αυτό τον τελευταίο μήνα έχουν αποτεθεί οι ελπίδες για αναστροφή της κακής εικόνας του 9μήνου. Θετικό στην κατεύθυνση είναι η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής ώστε ο πετρέλαιο να ανέβει στα 75$/βαρέλι το οποίο θα σημαίνει και αύξηση των περιθωρίων Διύλισης αλλά ο στόχος αυτός έχει τεθεί για τον ερχόμενο Απρίλιο. Βέβαια εν όψει των αναμενόμενων κυβερνητικών αλλαγών και το "τρίξιμο" αρκετών καρεκλών το άγχος στα υψηλόβαθμα στελέχη είναι έντονο.

Στον συνδικαλιστικό τομέα πιθανότατα να έχουμε εξελίξεις τον Δεκέμβριο εν' όψη του ετήσιου απολογισμού. Ήδη ακούγονται πολλά για πιθανές αποχωρήσεις από τον Συνασπισμό των παρατάξεων της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΣΕΕΠ. Πολλά αναμένεται να κριθούν και από την έκβαση της διαμάχης Προεδρείου ΠΣΕΕΠ-Διοίκησης ΕΛΠΕ αφού η αθέτηση συμφωνίας για ρουσφετάκια της Διοίκησης προς το Προεδρείο καμουφλάρεται σε θέματα ασφάλειας και ο πόλεμος μόλις άρχισε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εγώ δεν συμπεριλαμβάνομαι στους οικολόγους που δημιούργησα καταπράσινο blog ? ? ?