Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Διακοπές στο μολυσμένο χωριό της ΟΚΤΑ!

Είναι απίστευτο το τι μπορεί να βρει κανείς στο internet. Έτσι λοιπόν αλιεύσαμε την παρακάτω είδηση για την οποία σας δίνουμε τα links για να το διαπιστώσετε ιδίοις όμασι.
Εμείς μεταφράσαμε από το focus-fen.net. Την ίδια είδηση με την ίδια ημερομηνία θα διαβάσετε και εδώ.
Σκόπια, 14/11/2008


Μπορείτε να κάνετε κράτηση από το διαδίκτυο για το νεώτερο τουριστικό αξιοθέατο στη FYROM (το πρωτότυπο θα δείτε ότι λέει Μακεδονία αλλά εμάς δεν μας πάει να κάνουμε πιστή μετάφραση) - το πρώτο χωριό στον κόσμο που προσφέρει διακοπές σε ένα μολυσμένο περιβάλλον, γράφει καθημερινά το σκοπιανό πρακτορείο Vecer. Η ιστοσελίδα που προσφέρει τουριστικές υπηρεσίες, στο μη φιλικό στο περιβάλλον. χωριό Miladinovci λέει ότι το χωριό προσφέρει «άριστες περιπέτειες» - διάφοροι τύποι αέριας ρύπανσης, χρωμάτων και δηλητηριωδών μυρωδιών. Προσφέρει επίσης ένα διμερές σαφάρι στο χωριό Okta, (το παλαιό όνομα του χωριού ήταν Miladinovci). Για 135 Δολ ΗΠΑ μπορείτε να δείτε νέα είδη ζώων και φυτών, και για 50 Δολ ΗΠΑ μπορείτε να δείτε το διυλιστήριο της OKTA λαι τα αέρια που εκπέμπει. Μια τριών ημερών παραμονή στα σπίτια των κατοίκων Miladinovci κοστίζει 90 Δολ ΗΠΑ, το να παρατηρήσετε την έκχυση δηλητηρίων στους ποταμούς και στις κοιλάδες στοιχίζει 40 Δολ ΗΠΑ.
Η ιδέα για την την οργάνωση αυτού του πρωτότυπου τουρισμού ήρθε μετά από μια σειρά μηνύσεων που υποβλήθηκαν από τους κατοίκους του Miladinovci για τη ρύπανση που προκαλούν οι εγκαταστάσεις της OKTA. Η εταιρεία σκέφτηκε ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να φέρει κέρδη στο Διυλιστήριο.
Σημείωση Διαχειριστών:Εμείς δεν μπορέσαμε, πέρα από την είδηση να βρούμε και την διαφημιστική καταχώρηση, διότι οι γνώσεις μας στα σλαβικά είναι πολύ περιορισμένες (εξάλλου κάνουμε επανάληψη μόνο τα καλοκαίρια!).
Πιστεύουμε όμως ότι είναι δυσφήμηση για την ΕΛΠΕ (αφού το διυλιστήριο της ΟΚΤΑ ανήκει στον όμιλο) και θα πρέπει οι αρμόδιες Υπηρεσίες να το ψάξουν και να ενεργήσουν ανάλογα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας μετά από καιρό.
Μήπως ο κ. Καραλής θα έπρεπε να ξέρει περισσότερα για το θέμα αφού ήταν στην ΟΚΤΑ και ξέρουμε ότι έχει δεσμούς. Κοιτάξτε
εδώ για να καταλάβετε!

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ?
ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΦΙ!