Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Έργο μετεγκατάστασης κεντρικών διοικητικών υπηρεσιών

Πριν από αρκετό καιρό ξεκινήσαμε μια έρευνα σχετικά με την μετεγκατάσταση των κεντρικών διοικητικών υπηρεσιών των ΕΛΠΕ και των θυγατρικών εταιρειών. Επειδή έχουμε ήδη συλλέξει αρκετά στοιχεία θα σας παρουσιάσουμε μερικά από αυτά ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα θα σας ενημερώνουμε στο μέλλον.
Οι εταιρείες που θα στεγαστούν στο νέο κτήριο είναι:
ΕΛΠΕ - Νέο Διοικητήριο (σήμερα στο κεντρικό κτήριο στον Ασπρόπυργο),
ΕΚΟ (σήμερα στον Πύργο Αθηνών)
Έρευνα - Χημικά - ΕΛ.Π.Ε.Τ - VARDAX - ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΕΝΘΕ - ΔΕΠ ΘΡΑΚΗΣ (σήμερα στο Μαρούσι)
Τα Γραφεία Διοίκησης (σήμερα στη Λ. Αμαλίας 54)
ΑΣΠΡΟΦΟΣ (σήμερα στην Καλλιθέα)
Στις εταιρείες αυτές απασχολούνται περίπου 1100 εργαζόμενοι και η έκταση των κτηρίων που στεγάζονται σήμερα (χώροι γραφείων, αποθηκευτικοί, βοηθητικοί και κοινόχρηστοι) είναι περίπου 32000 τ.μ. Οι χώροι στάθμευσης είναι περίπου 600.
Τα διάφορα κτήρια που εξετάστηκαν και κατά καιρούς έχουν ακουστεί είναι:
Κτήριο Αγροτικής Τράπεζας στο Μαρούσι
Κτήριο ALPHA Bank στην Κάντζα
Κτήριο Βωβού στη Λ. Αθηνών
Το κτήριο ΑΘΗΝΑ 2004 στη Ν. Ιωνία
Τα κτήρια αυτά για διάφορους λόγους απορρίφθηκαν και αυτό που έχει επιλεχθεί βρίσκεται στους Αμπελόκηπους στην διεύθυνση Κηφισίας 115 και ανήκει στην εταιρεία ΣΑΝΙΤΑΣ (του ομίλου Στασινόπουλου). Το εν λόγω κτήριο είναι οκταόροφο ενώ έχει και τεράστιες υπόγειες εκτάσεις (περίπου 20000 τ.μ.). Συνολική επιφάνεια των ορόφων είναι 17000 τ.μ. Το κόστος ενοικίασης θα είναι περίπου €500000/μήνα. Στο νέο κτήριο όπως γίνεται αντιληπτό με μια απλή διαίρεση η μέση έκταση γραφείου και βοηθητικών χώρων που αντιστοιχεί ανά εργαζόμενο είναι 15 τμ έναντι 25 τμ που διαθέτουν σήμερα οι ίδιοι εργαζόμενοι στα διάφορα κτήρια. Επίσης δεν βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική οδό αλλά έχει καλή πρόσβαση. Οι θέσεις στάθμευσης είναι περίπου ίδιες.
Το κτήριο έχει 6 υπόγεια (τα 5 κατώτερα είναι αποκλειστικά για στάθμευση) το ανώτερο υπόγειο θα στεγάσει το εστιατόριο-καφετέρια και το αρχείο.
Το ισόγειο περιλαμβάνει αίθουσα εκδηλώσεων-γραφείο τύπου καθώς και βιβλιοθήκη.
Στους υπόλοιπους ορόφους θα στεγαστούν ΕΚΟ (1-2) ΕΛΠΕ (3-4-5) ΑΣΠΡΟΦΟΣ (4-5) ΕΚΥ (4). Ενώ ο όγδοος όροφος θα είναι της Ανώτατης Διοίκησης.
Για την υλοποίηση του έργου μετεγκατάστασης έχει προσληφθεί σύμβουλος η Εταιρεία ΚΑΝΤΩΡ. Μάλιστα για τις υπηρεσίες της η ΚΑΝΤΩΡ αμείβεται πλουσιοπάροχα (περίπου 45000€ το μήνα). Η αμοιβή αυτή γίνεται για να παρέχει πλήρως τις Υπηρεσίες της η Γενική Διευθύντρια της ΚΑΝΤΩΡ κ. Μαρίνη Γιαλίνη ένας αναλυτής της ΚΑΝΤΩΡ και ένας αρχιτέκτονας (μάλιστα οι υπηρεσίες του αναλυτή και του αρχιτέκτονα δεν προβλέπεται να είναι κατ΄αποκλειστικότητα στο έργο).
Η κ. Μαρίνη Γιαλίνη είναι Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκηση Υπηρεσιών και Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ. Στην Εταιρεία ΚΑΝΤΩΡ ανέλαβε καθήκοντα στις 3 Μαρτίου 2008 ενώ πιο πριν ήταν Γενική Διευθύντρια στην Colliers International στην Αθήνα τα τελευταία τρία χρόνια. Πριν από αυτό, εργάσθηκε στην Spectrum A.E., και στην Contalexis Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες. Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2008.
Οι υπηρεσίες που θα παρέχει η Σύμβουλος Εταιρεία είναι γενικά:
  • έλεγχος των αδειών, της αρχιτεκτονικής μελέτης, τηε μελέτης πυροπροστασίας και των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών.
  • υποστήριξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΛΠΕ - Ιδιοκτήτη του κτιρίου «ΣΑΝΙΤΑΣ»
  • υποστήριξη στη συγγραφή ενός αρχικού αρχιτεκτονικού σχεδίου και προδιαγραφών των ΕΛΠΕ,
  • έλεγχος της συγγραφής υποχρεώσεων
  • εκτίμηση του κόστους που θα προκύψει από τροποποιήσεις των τεχνικών προδιαγραφών και της αρχιτεκτονικής μελέτης,
  • υποβολή πρότασης για την συντήρηση και την διαχείριση του κτιρίου.

Βέβαια είναι περίεργο που τα ΕΛΠΕ θα νοικιάσουν ένα κτήριο για τις ανάγκες τους αλλά προβλέπονται δαπάνες για τροποποιήσεις τεχνικών προδιαγραφών και της αρχιτεκτονικής μελέτης δηλαδή το κτήριο που έχει επιλεγεί δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Αυτό εν μέρει εξηγείται αφού στο όροφο της Ανώτατης Διοίκησης προβλέπονται δύο αποκλειστικά υπερπολυτελή μπάνια για τον Πρόεδρο και για τον Δ/ντα Σύμβουλο, μεγάλη υπερπολυτελής κουζίνα, και χώρος ανάπαυσης (!?) για τον Δ/ντα Σύμβουλο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ €

Ανώνυμος είπε...

Οι όροφοι 6 και 7 τί ?
Μήπως ΑΣΠΡΟΦΟΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Oι όροφοι 6-7 θα είναι οι κοινές υπηρεσίες.
ΠΡΟΣΟΧΗ Κοινές = όλου του ομίλου και όχι οι επί χρήμασι κοινές

Ανώνυμος είπε...

....να ρωτήσουμε τον.... Εφραίμ
ρε παιδιά, τι λέτε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Κασσάνδρα,
αν ήταν .. μία απλή διαίρεση για να βρεις τα τμ που αναλογούν στους υπαλλλήλους δεν θα υπήρχαν Αρχιτέκτονες και Πολ. Μηχανικοί αλλά μόνο Μαθηματικοί στον χώρο μας! Αν μου επιτρέπεις, οι πληροφορίες που παραθέτεις, είναι συγκεχυμένες, περιλαμβάνουν παλιά αλλά και νέα μη δεσμευτικά στοιχεία που κάθε άλλο παρά την σημερινή εικόνα δίνουν. Μήπως να αλλάξεις.. πληροφοριοδότη και να αποταθείς σε κάποιον που να αντιλαμβάνεται λίγο καλύτερα τα δεδομένα;
Επίσης, επειδή αναφέρεσαι αποκλειστικά στο όνομά μου κι επειδή μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα πρόβλημα με την εφορία δεν είναι κρίμα και άδικο να με εμπλέκεις με ποσά που θα φέρουν τον κ. Εφοριακό στην πόρτα του σπιτιού μου άνευ λόγου; Α.. και κάτι ακόμη.. μήπως μπορείς να αλλάξεις το Γενική Δ/ντρια της ΚΑΝΤΩΡ σε Γενική Διευθύντρια της GVA Kantor? Αλλιώς θα ήμουν άντρας, ψιλός, με μούσι, γύρω στα 45:))