Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Σχόλια επί της ανακοίνωσης της Διοίκησης

Διαβάσαμε την πρόσφατη ανακοίνωση της Εταιρείας 25-11-2008 και ειλικρινά δεν καταλάβαμε αφού ούτε από το ΠΣΕΕΠ είχαμε ενημέρωση τι ακριβώς είχε συμβεί. Όμως ήρθε στα χέρια μας ανακοίνωση από ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και την οποία δημοσιεύουμε και ελπίζουμε ότι και εσείς θα καταλάβετε.

Αρ. Πρωτ:13/08 Θεσσαλονίκη 25/11/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τί θα έπρεπε άραγε να κάνει ένα Σωματείο για να υπερασπιστεί τα αυτονόητα; Συζήτηση; Διαβήματα; Καταγγελίες; Απεργίες;
Μα θα μας πει κανείς, γιατί χρειάζονται τα παραπάνω; Εδώ έχουμε δεκάδες Διευθυντές (Βορρά, Νότου, Απλούς, Σούπερ, ότι τραβάει η ψυχή μας) για να λύνουν τα προβλήματα του σήμερα και να σχεδιάζουν το αύριο της Εταιρείας. Γιατί η ασφάλεια να είναι αίτημα του Σωματείου και όχι η βάση για κάθε απόφαση της Εταιρείας;
Μα είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν το εργατικό κόστος σαν «διαφυγόν κέρδος», όπως παραδέχεται και διευθυντικό στέλεχος σε αρθρογραφία του; Γίνεται να θεωρούν «διαφυγόν κέρδος» την στελέχωση τμημάτων όπως της Λειτουργίας Μονάδων, της Επιθεώρησης Εξοπλισμού, της Πυρασφάλειας, των Έργων, της Συντήρησης, της Διακίνησης προϊόντων, της Νησίδας κλπ., την ίδια στιγμή που έχουν Διευθυντές με 6ψήφιους μισθούς σε ψυγεία; Να μειώνουν θέσεις σε Παραγωγή, Χημείο, Λογιστήριο, Διοικητικές Υπηρεσίες, να μειώνουν βάρδιες στους Σταθμούς Φόρτωσης, και να φέρνουν δεκάδες «στελέχη» και «συμβούλους» για να μας ... σώσουν; Και οι τόσοι Διευθυντές τί θα κάνουν;
Κι’ όμως κύριε Σγουρή, αυτά συμβαίνουν στις ΒΕΘ σήμερα. Και δεν συμβαίνουν ξαφνικά, ή κατά λάθος. Είναι επιλογές σας, είναι η πολιτική της Διεύθυνσής σας (για να φανείτε καλοί στους προϊσταμένους σας;)
Κύριε Κατσανίκο, το να αφήνετε τα τμήματα Συντήρησης «γυμνά» από προσωπικό, δεν είναι υπεύθυνη Διοίκηση. Το να ανεβοκατεβάζετε τεχνίτες από το Καλοχώρι στην Ιωνία και πίσω μόνο για να χτυπούν κάρτα, δεν είναι υπεύθυνη διοίκηση. Είναι επικίνδυνη ανευθυνότητα.
Κύριε Κυροπλάστη, το να μιλάτε για ασφάλεια, πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων και να κρατάτε το τμήμα Πυρασφάλειας χωρίς υπεύθυνους βάρδια (αρχιπυροσβέστες), δεν είναι υπεύθυνη διοίκηση. Είναι επικίνδυνη αμέλεια.
Κύριε Βράκα, το να λειτουργείτε εργοστάσια με συνεχή 12ωρα, να τα λειτουργείτε χωρίς τμήμα Υποστήριξης Συστημάτων (DCS, Advance Control) και να κάνετε λάστιχο, Μηχανικούς, Χειριστές και Τεχνίτες δεν είναι υπεύθυνη διοίκηση. Το να σχεδιάζετε και να κατασκευάζετε νέες μονάδες και να μην έχετε καν προσλάβει (πόσο μάλλον να το εκπαιδεύσετε) το απαραίτητο προσωπικό που θα τις λειτουργήσει, δεν είναι υπεύθυνη διοίκηση. Το να υπάρχουν δύο Σταθμοί Φόρτωσης και να μην τους λειτουργείτε τα απογεύματα ανά 6μηνο (εναλλάξ), παρά τα αιτήματα των εταιριών εμπορίας (πελατών), που και εσείς επικαλεστήκατε όταν αλλάζατε τα προγράμματα πριν λίγα χρόνια, αλλά και χωρίς να βλέπετε πως δεν κερδίζει τίποτε η Εταιρεία από όλες αυτές τις αλλαγές, δεν είναι υπεύθυνη διοίκηση. Το να μην υπάρχει ούτε καν μια σύγχρονη λέμβος διαφυγής στην Νησίδα, δεν είναι υπεύθυνη διοίκηση. Είναι επικίνδυνος εγωισμός.
Κύριε Ζαχαριάδη, το να σταματάει το Διυλιστήριο από διαρροές (διάβρωση) και να καταργείτε θέσεις Επιθεωρητών Εξοπλισμού και Εργοδηγών, το να μιλάτε για ασφάλεια και ποιότητα και να κάνετε άνω κάτω τα Χημεία δεν είναι υπεύθυνη διοίκηση. Το να μην εξηγείτε στον τμηματάρχη σας κ. Πηλίτση, ότι δεν είναι εκεί μόνο «για να κάνει ότι του λένε οι ανώτεροί του», αλλά έχει και ο ίδιος ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήσατε στο τμήμα, δεν είναι υπεύθυνη διοίκηση. Είναι επικίνδυνη υποκρισία.
Κύριε Σγουρή, κύριε Κατσανίκο, κύριε Περδικόπουλε, κύριε Βράκα, το να σχεδιάζετε και να κατασκευάζετε έργα και νέες μονάδες ή να συντηρείτε υπάρχουσες και να το κάνετε χωρίς τους απαραίτητους Μηχανικούς, Τεχνίτες και Χειριστές (πολλοί από αυτούς έχουν ξεχάσει τι θα πει οχτάωρο), δεν είναι υπεύθυνη διοίκηση. Είναι επικίνδυνη προχειρότητα. Γιατί η αυριανή ανασφάλεια, γεννιέται από τις σημερινές ελλείψεις και ανεπάρκειές σας.
Ναι κύριοι Διευθυντές, το να μειώνετε θέσεις στο Λογιστήριο, στην Πληροφορική, στις Προμήθειες, αλλά και στα τμήματα Διοικητικής Υποστήριξης και να αναρωτιέστε γιατί δεν έχετε «καθαρή εικόνα» της πραγματικότητας, δεν είναι υπεύθυνη διοίκηση. Είναι έλλειψη διοίκησης.
Και από την άλλη το να καλύπτετε δεκάδες θέσεις μόνιμης, αναγκαίας και διαρκούς απασχόλησης με «εργολαβικούς», για να «γλυτώσετε» 10 ευρώ και να τα δίνετε σε εργολάβους – μεσάζοντες, δεν είναι υπεύθυνη διοίκηση. Είναι δουλεμπόριο.
Και θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και δεκάδες άλλα παραδείγματα και προβλήματα.
Κύριοι Διευθυντές των ΒΕΘ, γνωρίζουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι σημερινή. Συνεχίζεται εδώ και χρόνια (με ευθύνη και του κ. Θεοδωρόπουλου). Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πρέπει να αλλάξει. Οι εργαζόμενοι είναι αναστατωμένοι, εξουθενωμένοι και αγανακτισμένοι. Και την ευθύνη την έχετε εσείς. Και θεσμικά σαν διευθυντές, αλλά και προσωπικά.
Και αναρωτιόμαστε, γιατί άραγε η κεντρική Διοίκηση της Εταιρείας, αποδέχεται και συντηρεί μια τέτοια κατάσταση; Δεν την γνωρίζει ή είναι μήπως και δική της επιλογή;
Δεν μπορεί το πρώτο που να σας ενδιαφέρει να είναι οι παχυλοί μισθοί και τα “μπόνους” σας, αδιαφορώντας για τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινής δουλειάς.
Γι’ αυτό λοιπόν απεργούμε. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Γι’ αυτό, από την Παρασκευή το πρωί θα είμαστε όλοι στην πύλη, έξω από τα «σύρματα».
Την Παρασκευή 28.11.2008 και τη Δευτέρα 01.12.2008, 4ωρες στάσεις εργασίας από 06:00 έως 10:00π.μ.
Την Παρασκευή 05.12.2008, 24ωρη Γενική απεργία από 07:00 έως 06:59 της 06.12.2008.
Το Σάββατο 06.12.2008, 24ωρη Γενική απεργία από 07:00 έως 07:00 της 07.12.2008.


ΓΙΑ ΤΟ ΠΕ.ΣΥ. ΒΕΘ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου είχε δεχτεί διαβεβαίωση από τον κ. Κωστόπουλο για ένα ρουσφετάκι που αφορούσε την κάλυψη θέσεων αρχιπυροσβέστη στις ΒΕΘ. O κ. Σγουρής στη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο του Σωματείου αντιπρότεινε κάτι σε βάθος χρόνου (εξαετία) και η συνάντηση απέβη άκαρπη. Στη συνέχεια ο κ. Κωστόπουλος υπαναχώρησε στηρίζοντας την άποψη του κ. Σγουρή και ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε είχε υποσχεθεί την κάλυψη της θέσης του αρχιπυροσβέστη στις ΒΕΘ και αν αυτό γίνει δεν πρόκειται να γίνει άμεσα. Στην συζήτηση αυτή οι τόνοι ανέβηκαν και το αποτέλεσμα ήταν η έκδοση της ειρωνικής ανακοίνωσης του Σωματείου (που ομολογουμένως ήταν αρκετά πετυχημένη) και της δακρύβρεχτης ανακοίνωσης της Διοίκησης.

Επειδή βλέπουμε (αφού η υπογραφή του κ. Κωστόπουλου δεν μπαίνει πλέον σε κείμενο Word που εύκολα αντιγράφεται αλλά σε pdf)ότι η Διοίκηση προσέχει τα σχόλιά μας να τονίσουμε τα παρακάτω:

  1. Μια ανακοίνωση δεν έχει αποδέκτες. Έτσι το "Προς τους εργαζόμενους της Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ" θα πρέπει την επόμενη φορά να παραληφθεί.
  2. Το μέγεθος της ανακοίνωσης 11 ΜΒ για μια σελίδα κείμενο είναι υπερβολικό. Ας προσεχθεί η ανάλυση 600dpi είναι αρκετά.
  3. Τα ψέματα στη διαφήμιση είναι καθεστώς και ίσως επιβάλλονται. Τα ψέμματα όμως σε ανακοίνωση απαγορεύονται. Δεν νομίζουμε ότι είναι Διευθυντικό Δικαίωμα η επιβαλλόμενη αδυναμία επιθεώρησης εξοπλισμού ο οποίος συχνά δημιουργεί προβλήματα λόγω διάβρωσης αλλά μάλλον ζήτημα ασφάλειας. Στα υπόλοιπα που επίσης θεωρούμε ζητήματα ασφάλειας δεν θα αναφερθούμε γιατί τα διαβάσατε στην ανακοίνωση του ΠΕ.ΣΥ.ΒΕΘ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΤΡΙΦΥΛΑΡΑ
ΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΠΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

11MB είναι? μια σελίδα? Ούτε να σκανάρει ένα κείμενο αξιοπρεπώς δεν ξέρει. Και σου λένε μετά ότι εγώ δεν ξέρω απο υπολογιστή.χαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Και ένα σχόλιο για την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ.Τά οικονομικά του σωματείου.έπρεπε να αναφέρετε σε ποιά περίοδο.ΔΕΝ Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει θέμα.ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ;;;;;;;;;και αν οχι γιατί;;;;;;;πόσες προσκλήσεις δόθηκαν;;;;;;τί ρόλο έπαιξαν οι ΜΠΡΑΒΟΙ;;;;;;;;;;οσο για τα άλλα θεματα που θίγει είναι γνωστές οι θέσεις της μόνο σε αυτούς.ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΤΕ ΟΟΟΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά συμβαίνουν τέτοια πράγματα στη Petrola? εεεεε στα ΕΛΠΕ ήθελα να πώ ! ! !

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ WΡΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝWΣΗ.MΠΡABO ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ....ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΜΕΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αγωνιστικούς χειρετισμούς!!!!!


Τις καλησπέρες μου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ-ΘΕΣΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ-ΘΕΣΜΟΣ.ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΧΟΡΟΣ - ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ - ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ PANEUROPEAN.
AΣ ΚΑΤΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ''ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ'' ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΠΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ7,02μ.μ ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΌΣ.
μην κακολογείς τα παιδιά.Αφού βρέθηκαν σε δύσκολη θέση τι να έκαναν.πλήρωσαν χωρίς απόδειξη.πόσα;Κανείς δεν ξέρει.