Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Σχόλια για την σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου (Α.Π 235)

Με μια "εν θερμώ" γραμμένη ανακοίνωση το Σωματείο μας ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 30/05/08 στο τακτικό Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ τσακώθηκαν οι Αθανασόπουλος, Καϊνακίδης, Θεοφίλης με τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚ αναχώρησαν από την συνεδρίαση.
Διαβάζοντας την ανακοίνωση δεν μάθαμε κάτι περισσότερο ούτε φυσικά για τις τοποθετήσεις των παρατάξεων επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.
Την ανακοίνωση την χαρακτηρίζουμε γραμμένη "εν θερμώ" για τους παρακάτω λόγους:

  1. Οι χαρακτηρισμοί "φασίστας", "φασιστοειδές", "αποστεωμένος μηχανισμός", «συμμορία που παρέδωσε το Σωματείο στα χέρια του εργοδότη και εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία» μπορεί να αποτελούν ακραίους χαρακτηρισμούς, ίσως υβριστικούς, δεν ξεπερνούν όμως τα όρια της κοσμιότητας και ως εκ τούτου δεν είναι χυδαίοι όπως θα ήταν το "κωλόπαιδα", "κάνατε το Σωματείο σαν τον κώλο σας" κτλ.
  2. Δεν αναφέρεται πουθενά το σημείο τριβής που οδήγησε τον πρώην Πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ σε τέτοιους ακραίους χαρακτηρισμούς. Αυτό σε συνδυασμό ότι για πρώτη φορά σε αυτή την ανακοίνωση αναφέρονται θέματα όπως "ωράριο εργασίας στο Νέο Διοικητήριο ΒΕΑ και στο Μαρούσι", "κλείσιμο PVC", "προβλήματα σε σταθμούς φόρτωσης στις ΒΕΘ" που μόνο στο blog έχουν αναφερθεί και μόνο μέσα από αυτό έχουν ενημέρωση οι εργαζόμενοι δημιουργεί υποψίες για το πόσο αναίτια και απρόκλητη ήταν η αναφερόμενη φραστική επίθεση.
  3. Δεν είδαμε την εκτελεστική Γραμματεία να δείχνει την ίδια ευαισθησία στο Δημοσίευμα της εφημερίδας Ριζοσπάστης που αναδημοσιεύσαμε εδώ. Σε νεώτερο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας σχετικά με το ίδιο θέμα φαίνεται πως μόνο η ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ ενοχλήθηκαν και αντέδρασαν στο δημοσίευμα.
  4. Τέλος αν η κατάσταση αυτή προσβάλλει την εικόνα του Σωματείου δεν το κοινοποιείς με email στον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και άλλα στελέχη της Εταιρείας όπως φαίνεται στον κατάλογο αποδεκτών αλλά το γνωστοποιείς μόνο στα μέλη σου. Εκτός αν δεν έχεις το χρόνο ή την σκέψη να τους διαγράψεις από τον μόνιμο κατάλογο αποδεκτών. Το γεγονός ότι έτσι και αλλιώς θα το μάθαιναν δεν μειώνει το μέγεθος του ολισθήματος. Άρα τα μηνύματα στην Διοίκηση της Εταιρείας άλλοι τα στέλνουν και όχι τέλος πάντως αυτοί που αναφέρονται στην Ανακοίνωση.

Αν λοιπόν το Προεδρείο του Σωματείου δεν θέλει να παρασυρθεί σε ένα υβριστικό παραλήρημα καλό θα ήταν να μας ενημερώσει για τα θέματα που τόσο έντονα προβληματίζουν τους εργαζόμενους και να ασχοληθεί πραγματικά με την καθημερινότητα και την αντιμετώπιση των πολλών και δύσκολων προβλημάτων.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ.
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ:
"ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ"
Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ
"ΘΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ;"
ΙT'S A PITTY!

Ανώνυμος είπε...

Και εκεί που είπαμε υπογράφτηκε η σύμβαση και τελειώσαμε, βλέπω νάχουμε θερμό καλοκαίρι! Πέφτει το βρυσίδι του κερατά και κανείς δεν μας λέει 3 μέρες μετά το ΔΣ ποια ήταν η αιτία.
Το σωματείο δολίως δεν εξηγεί τους λόγους που προκάλεσαν την φραστική επίθεση και τελικά την αποχώρηση των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚ. Και λέω δολίως διότι σου λέει άστο να το πουν αυτοί (οι ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΔΑΚ δηλαδή). Μπορεί να μην τα πουν και όλα! Και σε κάθε περίπτωση απαντάμε αναλόγως στην όποια μομφή!?
Η ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚ από την Παρασκευή τι περίμεναν και δεν κατήγγειλαν με άμεση ανακοίνωση σήμερα και πριν το σωματείο την αιτία και τους λόγους της «παρεκτροπής τους»? Δεν επρόκαμαν? Τι έκαναν το Σαββατοκύριακο? Τραχανά άπλωναν? Η μήπως δολίως περίμεναν και αυτοί να αντιδράσει πρώτα η εκτελεστική και να ακολουθήσουν αναλόγως αυτοί? Πρακτόρικες συμπεριφορές πίσω από την πλάτη μας. Καλά η καταγγελία του Πέτρου για κόκκινο φασισμό ( Ο Σταύρος δεν με εξέπληξε) ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Απάνω τους ρε Πέτρο μας πήρανε φαλάγγι κάτι παλιοκομουνιστές σαν τον Παπαδέλη τον Πέππα τον Οφθαλμίδη το Ρεντίνα και τους όψιμους κομουνιστές Σταμούλη και Κωστόπουλο. Φρίκαρε ο Δημητρίου μόλις το άκουσε! ……….. και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια! Κανόνισε ρε Πέτρο να τους στείλουμε όλους αυτούς στον Πρίνο να μην σου πω στη Λιβύη να βγάζουν το αργό με τους κουβάδες!
Και τέλος μάγκες του Blog σκοπίμως και εσείς δεν σχολιάσατε το Σαββατοκύριακο για να μην κατηγορηθείτε ότι είχατε άμεση πληροφόρηση «από μέσα» όπως έχει συμβεί και τουλάχιστον άλλη μια φορά με τις υποψηφιότητες για εκπρόσωπο! Η δεν θυμάμαι καλά? Διότι δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε! Εδώ δεν σχολίαζε κάποιος την περασμένη βδομάδα και έλεγε πως τους «περιμένουν» την Παρασκευή στις ΒΕΕ? Ρωτήσατε λοιπόν. Έστω από περιέργεια! Αλλά δεν μας τάπατε τα ωραία νέα έγκαιρα! Κρίμα γιατί χάσατε στα μάτια μου “two points”

Τις κουρτίνες ρεεεεεε! Τραβήξτε τις κουρτίνες να δούμε τι γίνεται στη σκηνή!
Α και μία πρόταση! Αλλάξτε πάλι το καταστατικό να γίνονται ανοικτές συνελεύσεις. Δεν μπορείτε να μας στερείτε τέτοια ωραία θεάματα! Να γελάσει και μας λίγο το χειλάκι μας τώρα που επίκειται ο Θέμης να πηδήσει πάλι τις έδρες (πλησιάζει η ώρα) και να αρχίσει στις μπουνιές, ποιόν τώρα? Πρόσεξε Θέμη ο Θεοφίλης δεν είναι αράπης. Αλλά και του Αθανασόπουλου το μάτι πολύ γυαλιστερό το βλέπω τώρα τελευταία. Πρόσεχε ρεεεεεε!

Ανώνυμος είπε...

Εαν ο τρόπος και το ύφος αυτό που απαντά το Σωματείο στην ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δεν θυμίζει "Χιονάτη" ή ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ και εγώ είμαι ηλήθιος και δεν γνωρίζω τίποτε, τότε ποιός μάγκας επαναστάτης θα έγραφε τέτοιο ασύντακτο κείμενο; ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για να γλυτώσουμε τα γαμησιάτικα των 10000 ευρώ; Άντε στην ευχή....ΦΡΑΠΕΔΟΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΦΛΥΦΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΤΥΝΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε τσοπάνε ή βουκόλε ή όπως αλλοιώς λέγεσαι δεν έχεις καταλάβει ότι όταν πρόεδρος ήταν ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ και έκαναν κριτική ήταν θεσμός τώρα ο πρόεδρος δεν είναι θεσμός γιατί δεν είναι αρεστός στους Αθηναίους.μιλάνε για φασισμό αυτοί που στην αλλαγή καταστατικού μέτραγαν όπως ήθελαν και απαντούσαν εμείς έτσι αποφασίσαμε σε όποιον δεν αρέσει να πάειστα δικαστήρια.

Ανώνυμος είπε...

1. Η νέα σύμβαση καταργεί την προϋπηρεσία εκτός ΕΛΠΕ η βαριάς Χημικής βιομηχανίας έναντι του παρεμφερής ειδικότητα σε άλλο εργοδότη (Σωστό ή Λάθος;)
2. Η Εταιρεία συνεχίζει να παραχωρεί 6μηνες παρατάσεις (Σωστό ή Λάθος)
3. Το Προεδρείο είχε δεσμευτεί ότι θα διαπραγματευόταν τις παρατάσεις με τις μέρες ρεπό των ΒΕΑ και το ξέχασε (Σωστό ή Λάθος)
4. Επειδή είναι "διευθυντικό δικαίωμα" η αλλαγή ωραρίου δεν βγάλαμε ούτε ανακοίνωση (Σωστό ή Λάθος).
Οι απαντήσεις σε λίγο...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή θέλω να πάω για ύπνο η σωστή απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις είναι ΣΩΣΤΟ.
Βέβαια στην ερώτηση 2 υπάρχει η εξαίρεση Νικολόπουλος που έχει κλείσει 18 μήνες παράταση και πήρε και κλιμάκιο.
Λεβέντες Θεσσαλονικείς να το χαίρεστε το βλαστάρι σας.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ, ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΝ ΠΑΣΚΕ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ?
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ...ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ?
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ. ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Γλώττα λανθάνουσα αλήθεια λέγει:
...είναι από τις καλύτερες που υπογράψαμε σαν ΠΣΕΕΠ.
Σο σωματείο το καταντήσατε σαν ΠΣΕΕΠ (το σωστό θα ήταν ως ΠΣΕΕΠ) αλλά η αλήθεια είναι ότι είστε σαν ΠΣΕΕΠ φου σας ενδιαφέρει - άκουσον άκουσον- τι εικόνα θα σχηματίσει η Διοίκηση για το Σωματείο!!!
Τα Σωματεία με @ρχιδι@ δεν ενδιαφέρονται τι εικόνα έχει η Διοίκηση για αυτά!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε φασίστα απο τις ΒΕΘ τι κέρδισαν οι ΒΕΕ απο την Αλλαγή Καταστατικού;Να σου πω εγώ
Π Α Π Α Ρ Ι Α

Ανώνυμος είπε...

braνo ston 8wma gia ton pyrino logo tou sto teleutaio pyrso.re prwtos pare dromo.alla den exeis ta auta na to kaneis.ypokrites.boreioi makedonomaxoi

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Θωμά. Σήμερα ζούμε ιστορικές στιγμές. Αφού κατάφερες και "έβαλες" τους ΥΙΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ-ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ, θα προλάβεις να ξαναζήσεις τον εφιάλτη σου. Με όνειρα ξεκίνησες, στον εφιάλτη ξαναγυρνάς. Για να δούμε τα πρωτοπαλλήκαρα σου ΠΕΠΠΑΣ-ΔΕΣΥΛΛΑΣ,τι θα πουν: ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ!!
Περιμένει με αγωνία το blog τις δηλώσεις σου, μέσω yiagura. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!!!!!! ΦΙΔΙΑ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ.....

Ανώνυμος είπε...

Μας έφτυσε η κοινωνία, μας έφτυσαν και στα ΕΛΠΕ και αντί να προβληματιζόμαστε γι’ αυτό, αντί να προβληματιζόμαστε γιατί εμείς δεν κερδίζουμε από τις απώλειες του αντιπάλου, αντί να προβληματιζόμαστε για τις επιλογές μας, μας φταίνε ο κύριος Καραμανλής, (κατά Γιωργάκη), ο Θωμάς και οι Μακεδόνες, (sik), για τους συνδικαλιστές μας.
Το χρονοντούλαπο που έλεγε ο συχωρεμένος για μας είναι φτιαγμένο και με τις αναμνήσεις μας παραφορτωμένο.
Πασκίτες με αυτά τα μυαλά δεν υπάρχει αύριο, μόνον περασμένα μεγαλεία που θα ξεθωριάζουν στο μακρινό μέλλον, γκρίνια και εσωστρέφεια (η φτώχια φέρνει γκρίνια).
Μην στρουθοκαμηλίζουμε αλλιώς τα βλέπουμε εμείς κι’ αλλιώς το κοινωνικό σύνολο, δεν μπορεί να έχουμε εμείς δίκιο και η κοινωνία άδικο.
Και στα ΕΛΠΕ μια μικρή κοινωνία είμαστε, μια κοινωνία που καταδίκασε και εξακολουθεί να καταδικάζει τις πρακτικές μας.

Ανώνυμος είπε...

Τα βλέπεις τα πιασσάρικα θέματα Κασσάνδρα? Πώς βγαίνει ο άλλος από την σιέστα του και μπορεί να γίνει μέχρι και επώνυμος? Είχα δίκιο που σου έλεγα οτι η απουσία ρήτρας είναι ψιλικαντζίδικη μικροπολιτική. ΚΑΝΕΝΑ δεν ενόχλησε προχθές ο διαλογός μας περί αυτού. Αντίθετα είδες τι περίμενε ο κόσμος? Ετούτα λοιπόν είναι βάσανα και όχι οι ρήτρες πληθωρισμού. Για αυτό σου λέω. ΚΟΥΡΤΊΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ? Γιατί μόνοι τους αυτοί όλοι μισάνοιχτες τις αφήνουν.
Τα ξαναλέμε!

Ανώνυμος είπε...

Είσαστε μια ωραία ...ατμόσφαιρα
Κότα λυράτη(!!), Χιονάτη, @ρχίδι@, ΠΑΠΑΡΙΑ, Λιβύες, Κουρτίνες, Πρωτοπαλλίκαρα του Θωμά (εγώ κι ο Γιώργης)
Ωραία πράγματα!
Κουταμάρα του Αθαναόπουλου τα περί συμμορίας, κουταμάρα και του σωματείου να κάτσει να ασχολείται με τέτοια. Άλλες είναι οι δουλειές του σωματείου. Πες τι έχεις να πεις και στο τέλος πες ότι όλα αυτά έγιναν απούσης της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚ. Και άσε τον κόσμο να κρίνει.
Προς τα λοιπά λιμά τώρα.
Ξαναλέμε μπας και το καταλάβετε:
Εγώ μιλάω ΜΟΝΟ για πάρτη μου
Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν και το θάρρος και το θράσος και το σθένος μου.
Όποιος τάχει, εδώ, επώνυμα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΨΑΞΩ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΤΑ ΕΙΧΑ!
Α ΝΑΤΑ! ΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ? ΤΗΓΑΝΙΤΑ Η ΠΑΝΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΑΣΑΤΑ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΡΕ ΓΙΑΓΚΟΥΡΑ ΜΕ ΑΝΑΡΧΙΔΟΥΣ.
ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΑΣΟΥΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Γιάγκουρα τα περί Λιβύης και κομμουνιστών τύπου Παπαδέλη ήταν σαφώς, και εξόφθαλμα ορατά, χιουμοριστική προσέγγιση και δεν επιδέχονται σοβαρύ σχολιασμού όπως συνήθως είναι οι δικοί σου. Άρα κακώς η μομφή!
Για τις κουρτίνες επιμένω! Πάντα όλοι δούλευαν πίσω από κλειστές κουρτίνες και με μια συνοπτική ανακοίνωση εφ όλης της ύλης , επικαλούμενοι την διαφάνεια, δεν σου έδιναν την δυνατότητα περαιτέρω διαλόγου η διευκρινήσεων. Και κορωνίδα όσων λέω η χθεσινή ανακοίνωση της εκτελεστικής η οποία τράβηξε απλώς την μισή κουρτίνα, δεν είπε όλη την αλήθεια , την οποία συμπλήρωσε εν μέρει σήμερα η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ . Και λέω εν μέρει διότι υπάρχει και ουρά στο θέμα και άλλα θέματα που υποβόσκουν και θα αναδυθούν συντόμως στην επιφάνεια.. Και το ότι και στο παρελθόν έχουμε ζήσει στιγμές απείρου κάλλους και πλέριας δημοκρατίας επί των διαδικασιών και μνήμη έχουμε και καταλάβαμε έστω εκ των υστέρων, αλλά αυτό δεν δίνει άλλοθι ειδικά σε ένα διαπαραταξιακό σωματείο και μία αντίστοιχη εκτελεστική να λειτουργούν όπως λειτουργούν. Επιμένω λοιπόν και εμμένω στην εμμονή μου για κλειστές κουρτίνες, απογοητεύτηκα από την όλη μεθόδευση της ενημέρωσης των τελευταίων γεγονότων, και επειδή άλλα εξ αρχών υποστήριζα και προσδοκούσα δένω χειρόφρενο και επανεξετάζω τις απόψεις και τα πιστεύω μου. Και αυτό το βήμα μια μπρός και μία πίσω πάει.Κάτι πάει να γίνει αλλά όλοι εκτός εξαιρέσεων είμαστε οπαδοί του "αντι". ΚΟΛΛΗΜΈΝΟΙ ,ΔΥΣΚΑΜΠΤΟΙ ΣΤΟ ΝΟΥ, ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ! Δύσκολα οι διάλογοι να γίνουν γόνιμοι και να περάσουν και τα ανάλογα "πρέπει" σε αυτούς που έχουν υποχρέωση εκ θέσεως να τα λάβουν υπ όψη.-

Ανώνυμος είπε...

Χιούμορ κάνω "βουκόλε", μη με παρεξηγείς. Συνεχίζω να πιστεύω ότι το Σωματείο έκανε λάθος βγάζοντας μια ανακοίνωση τέτοιου ύφους. Δεν τον νοιάζουν τον κόσμο αυτά τα πράγματα. Μικρότητες. Ένας περιορισμός στα πεπραγμένα και μια αναφορά στην απουσία των συγκεκριμένων παρατάξεων, νομίζω, ήταν αρκετή.
Έβγαλε, λες, η ΠΑΣΚΕ ανακοίνωση. Είμαι σε ρεπό, δεν την διάβασα. Αν είναι όμως του ύφους που φαντάζομαι, τότε ...δεν είναι στραβός ο γυαλός. Αρμενίζουν όλοι στραβά.
Εγώ, πάντως, δεν θυμάμαι την σημερινή αντιπολίτευση να τρώει τέτοιου είδους τρικλοποδιές στο έργο της όταν ήταν Εκτελεστική Γραμματεία.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι μαλακία εκανα κε δεν ρώτησα θωμά. Ας φάω δυό κεμπαπ.

Ανώνυμος είπε...

Αρβανίτη θα ήσουν μάγκας αν δεν ήσουν ρουφιάνος - θες και επωνυμία στο blog της εταιρείας.
Αμα θες και επιχείρημα, δες τις επιλογές στην ταυτότητα. Εσύ τους βρήκες ρε, δεν σε βρήκαν αυτοί. Αμα δε γουστάρεις το καπελάκι σου

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11,33 6 μήνες έχει αυτή η εκτελεστική,μέχρι τους 18 που λες για τον Νικολόπουλο λειπουν 12 . Μήπως ξέρεις ποιός ήταν εκτελεστική??????????Απλώς ρωτάω δεν περιμένω απάντηση.