Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Ωράριο εργασίας σε Ν. Διοικητήριο και Μαρούσι

Ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα αυτές τις μέρες μια σημαντική μερίδα συναδέλφων είναι η αλλαγή ωραρίου σε Νέο Διοικητήριο και Μαρούσι. Η Διοίκηση της Εταιρείας αποφάσισε μονόπλευρα και χωρίς κανέναν διάλογο με το ΠΣΕΕΠ (εκτός αν έγινε κάποιος υπόγειος διάλογος που δεν γνωρίζουμε) την αλλαγή του ωραρίου εργασίας από 07:00-15:00 σε 08:00-16:00, με προοπτική να πάει κατά μια ώρα αργότερα δηλ. 09:00-17:00.
Στις αντιδράσεις των εργαζομένων, το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ απαντούσε πως αυτό είναι Διευθυντικό Δικαίωμα της Εταιρείας. Εύλογα κάποιοι συνάδελφοι ανταπάντησαν πως τέτοιες απαντήσεις πρέπει να τις δίνει η Διοίκηση και όχι το Σωματείο που θα πρέπει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το θέμα ανέδειξαν στις ανακοινώσεις του και οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του ΠΣΕΕΠ, επισημαίνοντας ότι αυτό δημιουργεί αφενός πρόβλημα στους εργαζόμενους αφού θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό και αφετέρου στην λειτουργία της εταιρείας, αφού τα εργοστάσια δουλεύουν από τις 7 το πρωί και θα υπάρχει κενό στην υποστήριξη τους. Και όλα αυτά επειδή κάποιοι όταν γίνονται διευθυντές θεωρούν πως είναι δικαίωμα τους να ξυπνούν μερικές ώρες αργότερα, όπως επισημάνθηκε.
Το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ έστω και καθυστερημένα ευαισθητοποιήθηκε και πρότεινε στους συναδέλφους κάτι πρωτοποριακό και ενδεχομένως εξωφρενικό. Την πραγματοποίηση δύο τετράωρων στάσεων και μιας μονοήμερης απεργίας ΜΟΝΟ στο Ν. Διοικητήριο και στο Μαρούσι, προχωρώντας σε μια a priori διάσπαση και κατάτμηση του συνδικαλιστικού κινήματος στα ΕΛΠΕ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε χωρίς να αξιολογηθούν ιδιαίτερα οι συνέπειες μια τέτοιας ενέργειας. Εμείς θα θέλαμε να διατυπώσουμε και κάποιους προβληματισμούς:

  • Αν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή ωραρίου γιατί δεν ανακοινώθηκε αντίστοιχη αλλαγή και για το ημερήσιο διοικητικό προσωπικό ΒΕΑ-ΒΕΕ-ΒΕΘ;
  • Αν το ωράριο 08:00-16:00 είναι καλύτερο, γιατί δεν γίνεται και για την Βάρδια ώστε όλος ο Όμιλος να συμβαδίζει εργασιακά
  • Αν υφίσταται λόγος να υπάρχει συγχρονισμός ωραρίου με τις Τράπεζες, θα μπορούσε να ισχύει το συγκεκριμένο ωράριο μόνο για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες του Ομίλου (αν και το ωράριο στις Τράπεζες είναι 07:00-15:00).
  • Αληθεύει ότι ο πραγματικός λόγος που γίνονται όλα αυτά είναι ότι οι προϊστάμενοι και Δ/ντες οι οποίοι προσέρχονται μετά τις 08:00 αδυνατούν να ελέγξουν αυτούς που προσέρχονται στις 07:00;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ!
ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ ΚΤΛ
ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΜΙΟΥ (ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ).
ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ (ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ)

Ανώνυμος είπε...

οι διευθυντές να κοιμούνται πιο νωρίς για να μπορούν να ξυπνάνε την ώρα που ξυπνάμε και εμείς, ή να κοιμούνται στα volvo για να μη χάνουν ώρες ύπνου..μια χαρά άνετα είναι, έχουν και κλιματισμό....

Ανώνυμος είπε...

μάθε πρώτα το ωράριο των τραπεζών και μετά γράφεις.πές μας τελικά τι είπε η πασκε στην συγκέντωση και τι έλεγε στις ανακοινώσεις.στις ανακοινώσεις επανάσταση και στην συγκέντωση καλά πράτει το σωματείο το μόνο που δεν έχει κάνει να στείλει εξώδικο,και εσύ συντάκτη της ανακοίνωσης της πασκε τι έκανες με τα εξώδικα για την METROLIF,το 4% το έκανες 3,35%.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 8:47
Σήμερα άλλο ωράριο, αύριο άλλη Συλλογική Σύμβαση, μεθαύριο Ατομική Σύμβαση, του χρόνου απόλυση γιατι δεν μου αρέσει η φάτσα σου και το Σωματείο σφυρίζει αδιάφορα. Το χειρότερο είναι ότι τους δικαιολογείς κακομοίρη.
Επίσης για να καταλάβει οτι δεν λες τίποτα μάθε ότι η Ασφαλιστική Εταιρεία λέγεται METROLIFE (και όχι ΜETROLIF) και για να πω έαν άσχετο με το θέμα όπως εσύ τι έλεγε ο Αλέφαντος όταν ο Ολυμπιακός είχε χάσει από τον ΠΑΟΚ???!!!

Ανώνυμος είπε...

πρός ανωνυμο 9,15.έχεις δίκιο METROLIFE και όχι METROLIF αλλά και εσύ έκανες το λάθος το ένα το έγραψες εαν.δεν δικαιολογω κανένα,μάθε όμως ότι αν άλλα λεμε στις ανακοινώσεις μας και άλλα όταν είμαστε μόνοι μας στο τέλος θα γίνει αυτό που λές.είναι προτιμότερο να λέμε την αλήθεια στον κόσμο και όχι όταν είμαστε στο προεδρείο να βλέπουμε το εφικτό και αν είμαστε στην απέξω να σηκώνουμε επανάσταση.θέλει επαγρύπνηση από όλους,και καλόπιστη κριτική και όχι αναθέματα καικακόβουλα λόγια,γιατί τότε πριονίζουμε το κλαρί που καθόμαστε.